Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτεμβρίου 16, 2018

Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις

Εικόνα
Στην Ελλάδα τα λέμε μπισκότι στην Ιταλία απ'οπου προέρχονται,ονομάζονται καντουτσίνι. Είναι τραγανιστά και αφράτα βουτήματα που συνοδεύουν άψογα το τσάι ή τον καφέ. Οι παραλλαγές που μπορείς να κάνεις είναι πολλές. Με άρωμα πορτοκαλιού ,και κομματάκια σοκολάτας,λεμόνι τζίντζερ βανίλια,με ξηρούς καρπούς και σταφίδες ή γκάνμπερις,κανέλα γαρίφαλο. Ακόμη και μαστίχα,μαχλέπι,πορτοκάλι σαν να τρως τσουρεκάκι! Είναι  πολύ εύκολη η διαδικασία και λίγα τα υλικά που χρειάζονται.Ας τα δούμε αναλυτικά! Θα χρειαστείς... 180γρ ελαιόλαδο 200γρ καστανή ή λευκή ζάχαρη (για κάτι πιο υγιεινό,μπορείς να αντικαταστήσεις την μισή ποσότητα της ζάχαρης με πολτό μήλου,σε αυτή την περίπτωση θα είναι ελαφρώς γλυκά,αλλα σίγουρα πιο υγιεινά,εσύ επιλέγεις!) 3 κ.γ μπείκιν πάουντερ ξύσμα ενός πορτοκαλιού 1 βανίλια χυμό απο 2 πορτοκάλια 1 κ.γ σόδα 100γρ κακάο Περίπου 500γρ αλεύρι ολικής ή για όλες τις χρήσεις. (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλεύρι βρώμης αλλα θα μοιράσεις την ποσότ

Τυροκούλουρα

Εικόνα
Άλλη μια από τις αγαπημένες μου γρήγορες συνταγές που είναι απαραίτητες όταν έχεις παιδιά και θες να τους φτιάξεις ένα νόστιμο σνακ για το σχολείο, την εκδρομή τους και βέβαια να φάμε και'μεις οι μεγάλοι που τα λιγουρευόμαστε! Ακολουθεί αναλυτικό βιντεάκι με την συνταγή αλλά και φώτο.  Γράψε τα υλικά: ▪ 2 κούπες κεφαλογραβιέρα ▪ 2 αυγά (ένα για την ζύμη και ένα για το άλειμμα)  ▪ Αλεύρι  Μύλοι Αχαΐας όσο πάρει για να γίνει μία ζύμη που ξεκολλάει από τα χέρια  ▪ 1 κούπα γάλα  ▪ 1 κ.γ μπέϊκιν πάουντερ  ▪ 1 κ.γ αλάτι  ▪ Πιπέρι  ▪ Σουσάμι για το πασπάλισμα  ▪ 1 κούπα βούτυρο  Βιτάμ ▪ 1/2 κούπα σπορέλαιο  Ξεκινάμε την εκτέλεση: 1. Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε βούτυρο, λάδι,το ένα αυγό, μπέϊκιν εκτός από το αλεύρι που το ρίχνουμε σιγά-σιγά ώσπου η ζύμη να ξεκολλάει από τα χέρια μας. 2. Πλάθουμε κουλούρια και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Αλείφουμε με το 2ο αυγό που το έχουμε χτυπήσει με ένα πιρουνάκι, πασπαλίζουμε με λίγο ρεγκάτο και σουσάμι.

Πατατοκροκέτες

Εικόνα
Περίσσεψε πουρές από το μεσημεριανό φαγητό; Δε τον πετάμε! Υπάρχει τρόπος να τον αξιοποιήσουμε και μάλιστα πεντανόστιμος. Γράψε τα υλικά: ▪ 4 βρασμένες πατάτες ή έτοιμο πουρέ πατάτας  ▪ 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο ▪ 200 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη ▪ 4 κ.σ κεφαλοτύρι τριμμένο ▪ 1 αυγό ▪ 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο ▪ λίγο άνηθο ψιλοκομμένο ▪ λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο ▪ πιπέρι φρεσκοτριμμένο ▪ 6 κ.σ αλεύρι  ▪ λάδι για το τηγάνισμα  ▪ χυμό λεμονιού Ξεκινάμε την εκτέλεση: 1. Καθαρίζουμε βράζουμε τις πατάτες και τις λιώνουμε με  το πιρούνι αλλιώς βάζουμε μέσα σε μία λεκανίτσα τον έτοιμο πουρέ το ψιλοκομμένο κρεμμύδι,μαϊντανό,άνηθο,δυόσμο,το αυγό τα τυριά μας πιπέρι και 6 κουταλιές από το αλεύρι.Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά. 2. Σε ένα βαθύ πιάτο ρίχνουμε λίγο αλεύρι για να πανάρουμε τις κροκέτες μας. Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε από το μείγμα της πατάτας και με ένα δεύτερο κουτάλι σπρώχνουμε το μείγμα να πέσει στο αλεύρι παίρνουμε με το χέρι μα

Κοκκινιστό μοσχαράκι

Εικόνα
Είναι ορισμένες συνταγές που η απλότητά τους είναι και το μυστικό της νοστιμιά τους. Συνταγή της μανούλας με λίγα υλικά πολύ αγάπη και νοστιμιά!   Γράψε τα υλικά: ▪ 1 κιλό μοσχαρίσιο ποντίκι κομμένο σε μερίδες.  ▪ 5 σκελίδες σκόρδο  ▪ 2 κ.σ πελτέ ντομάτας ▪ φρέσκο πιπέρι  ▪ 1 κ.γ μπούκοβο  ▪ Μία κονσέρβα μανιτάρια  ▪ 1/2 ποτήρι του κρασιού ελαιολαδο   Για τον πουρέ: ▪ 5 πατάτες ξεφλουδισμένες ▪ 4 καρότα ξεφλουδισμένα  ▪ Μία χούφτα κεφαλοτύρι  ▪ 2 κ.σ βούτυρο  ▪ 1/2 ποτήρι του κρασιού γάλα  ▪ Πιπέρι  Ξεκινάμε την εκτέλεση : 1. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε πελτέ,ελαιόλαδο, σκόρδο  το κρέας και σοτάρουμε ελαφρά.Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το μπούκοβο και νερό τόσο που να καλύπτει το κρεάς και αφήνουμε να σιγοβράσει ώσπου να μαλακώσει. Όταν είναι έτοιμο και λίγο πριν αποσύρουμε από το μάτι αλατίζουμε το φαγητό μας. 2. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τα καρότα και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για να βράσουν ώσπου να μαλακώσουν.  Έπειτα στραγγίζουμε το

Ταμπουλέ

Εικόνα
Ελαφριά δροσερή σαλάτα με πλιγούρι και λαχανικά. Γράψε τα υλικά:  ▪ 1/2 ποτήρι του νερού πλιγούρι ▪ 1 μεγάλο αγγούρι κομμένο σε κύβους ▪ Μία μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κύβους ▪ 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα ▪ 1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό ▪ 1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο  ▪ χυμό από 1 λεμόνι ▪ 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ▪ αλάτι και πιπέρι Ξεκινάμε την εκτέλεση : 1. Σε ένα βαθύ μπολ μουλιάζουμε το πλιγούρι σε ζεστό νερό μέχρι αυτό να διπλασιαστεί σε όγκο. 2. Στραγγίζουμε το πλιγούρι και το βάζουμε σε μία σαλατιέρα προσθέτουμε την ντομάτα,το αγγούρι, το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι τον μαϊντανό και τον δυόσμο.Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού τέλος αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε όλα τα υλικά.  By Popi Pt.  / https://cookstories2.blogspot.com

Ντοματάκι γλυκό του κουταλιού

Εικόνα
Ποιος είπε ότι το ντοματάκι είναι μόνο για τη σαλάτα;  Γίνεται και γλυκό του κουταλιού και μάλιστα πεντανόστιμο! Γράψε τα υλικά : ▪ 1 κιλό ντοματάκια ▪ 1 κιλό ζάχαρη ▪ 1 βανίλια ▪ λίγα φύλλα αρμπαρόριζας ▪ νεράκι ίσα να τα σκεπάσει ▪ χυμό από ένα λεμόνι  Ξεκινάμε την εκτέλεση: 1. Πλένουμε τα ντοματάκια βγάζουμε τα κοτσάνια και τα σκίζουμε σταυρωτά στο σημείο που ήταν το κοτσανάκι. 2. Με την ανάποδη ενός μικρού κουταλιού καθαρίζουμε από μέσα τα σποράκια αλλιώς τα ζουλάμε ελαφρά και φεύγουν από μόνα τους. 3. Βυθίζουμε τα ντοματάκια για ένα λεπτό σε βραστό νερό και έπειτα τα βάζουμε σε μία λεκάνη με πολύ κρύο νερό και σιγά-σιγά βγάζουμε τις φλούδες τους. 4. Βάζουμε τα ντοματάκια σε μία λεκανίτσα με νερό και χυμό από ένα λεμόνι, τα αφήνουμε για 10 λεπτά και μετά τα σουρώνουμε τα ξεπλένουμε καλά και τα ρίχνουμε σε μία βαθιά κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη,το νερό την αρμπαρόριζα τη βανίλια.Βράζουμε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Έπειτα τα αφήνουμε για μία ολ

Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο

Εικόνα
Αυτές τις μέρες ακούω πολύ συχνά για την γαλατόπιτα.Η αλήθεια είναι πως δεν έχω ξανακάνει! Έτσι λοιπόν όπως κάθε φορά πήρα τα τηλεφωνάκια μου ρώτησα και βρήκα μία εύκολη συνταγή την δοκίμασα και σας την παρουσιάζω! Γράψτε τα υλικά: ▪ 1 λίτρο γάλα ▪ 1 φλ.τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό  ▪ 300γρ. ζάχαρη ▪ 2  βανίλιες ▪ 4 αυγά χτυπημένα ▪ ξύσμα από 1 λεμόνι ▪ 1 κ.σ βούτυρο Ξεκινάμε την εκτέλεση : 1. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα με το σιμιγδάλι,το βούτυρο, το ξύσμα,τις βανίλιες και 3 κ.σ  από τη ζάχαρη να βράσουν σε μέτρια φωτιά. Μόλις το μείγμα αρχίσει να πήζει αποσύρουμε από το μάτι. 2. Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη και τα προσθέτουμε ανακατεύοντας με ένα αναδευτήρι στο γάλα.  3. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο ταψάκι και αδειάζουμε το μείγμα. 4.Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμους στον αέρα και τοποθετούμε μέσα το ταψί. Μειώνουμε την θερμοκρασία στους 180 και ψήνουμε για περίπου 40- 50 λεπτά. Θα είναι έτοιμο αν βυθίσουμε ένα μαχα

Ρολό κιμά

Εικόνα
https://cookstories2.blogspot.com Κλασσική και αγαπημένη συνταγή! Εννοείται πως όλοι θέλουμε  να πετύχουμε ολόκληρο το αυγό!! Γράψε τα υλικά : ▪ 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο ▪ 5 αυγά βρασμένα σφιχτά ▪  4 φέτες ψωμί που το έχουμε μουλιάσει στο νερό ▪ 1 κρεμμύδι πολτοποιημένο ▪ 1 σκελίδα σκόρδου πολτοποιημένη ▪ αλάτι και πιπέρι ▪ Μια ντομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες ▪ Φέτα θρυμματισμένη ▪ Ρίγανη για πασπάλισμα Ξεκινάμε την εκτέλεση: 1.Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε να βράσουν καλά τα αυγά. 2. Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, το σκόρδο,αλάτι, πιπέρι και το ψωμί καλά στραγγισμένο και θρυμματισμένο. Ανακατεύουμε να ενωθούν όλα τα υλικά. 3. Όταν βράσουν τα αυγά τα καθαρίζουμε προσεκτικά να μην αφήσουμε τσόφλια. 4. Σε ένα ταψί ανοίγουμε τον κιμά με τα χέρια μας.Στο κέντρο βάζουμε τα αυγά το ένα κάτω από το άλλο.Δίπλα στα αυγά βάζουμε τις φέτες της ντομάτας και την θρυμματισμένη φέτα τέλος πασπαλίζουμε με την ρίγανη. Ενώνουμε την δεξιά με την αριστερή μεριά του κ

Σως Caesar με αντζούγιες.

Εικόνα
Όλοι γνωρίζουμε τη σαλάτα Caesar ή αλλιώς όπως λανθασμένα τη λέμε σαλάτα του Καίσαρα.Για την ιστορία της σαλάτας θα σας μιλήσω μόλις ανεβάζω την συνταγή της.  Προς το παρόν όμως θα σας πω για την ξεχωριστή σως της Caesar που πολλοί θέλησαν να την αλλάξουν όμως το γνήσιο έχει άλλη νοστιμιά! Γράψε τα υλικά : ▪ Ελαιόλαδο ▪ 2 κ.σ ξύδι λευκό ▪ 1 με 2 κρόκους ενός μελάτου αυγού. ▪ 1 σκελίδα σκόρδου πολτοποιημένη ▪ 1 κ.σ μουστάρδα ▪ Αλάτι και πιπέρι  Και εδώ να πω πως το επόμενο υλικό ήταν προσθήκη που την έκαναν αργότερα αλλα κατά την γνώμη μου απογείωσε την σως! ▪ 5 αντζούγιες πλυμένες καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομματάκια. Η εύκολη εκτέλεση: 1. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και τα αλέθουμε ώσπου να γίνουν κρέμα.  By Popi Pt. https://cookstories2.blogspot.com

Μπακαλιαροκεφτέδες

Εικόνα
Τον μπακαλιάρο εκτός από τηγανητό με σκορδαλιά μπορούμε να τον απολαύσουμε και σε κεφτέδες.Ένας πολύ νόστιμος μεζές που μπορούμε να τον συνοδεύσουμε με την αγαπημένη του σκορδαλιά, με χωριάτικη σαλάτα ή χορταράκια βραστά και βέβαια ένα ποτηράκι ούζο!  Θα χρειαστούμε: ▪ 1 κιλό φιλέτο μπακαλιάρου χωρίς κόκκαλο ▪ 1 ντομάτα κομμένη σε μικρά κυβάκια ▪ 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο  ▪ λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και δυόσμο  ▪ 2 καπάκια ούζο ▪ αλεύρι όσο χρειαστεί για να γίνει ένας χυλός χωρίς υγρά ▪ λάδι για το τηγάνισμα ▪ Πιπέρι και αλάτι  Ξεκινάμε την εκτέλεση: 1. Σε ένα βαθύ μπολ μαδάμε καλά τον μπακαλιάρο και προσέχουμε να μην έχει καθόλου κόκαλα.  Έπειτα προσθέτουμε την ντομάτα το κρεμμύδι το μαϊντανό το ούζο,πιπέρι και αλάτι όχι πολύ γιατί ο μπακαλιάρος έχει την δίκη του αλμύρα. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά,προσθέτουμε αλεύρι τόσο ώστε να πάρει όλα τα υγρά. 2. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει, με ένα κουτάλι παίρνουμε από το μείγμα και ρίχνουμε