Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοεμβρίου 17, 2019

Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις

Εικόνα
Στην Ελλάδα τα λέμε μπισκότι στην Ιταλία απ'οπου προέρχονται,ονομάζονται καντουτσίνι. Είναι τραγανιστά και αφράτα βουτήματα που συνοδεύουν άψογα το τσάι ή τον καφέ. Οι παραλλαγές που μπορείς να κάνεις είναι πολλές. Με άρωμα πορτοκαλιού ,και κομματάκια σοκολάτας,λεμόνι τζίντζερ βανίλια,με ξηρούς καρπούς και σταφίδες ή γκάνμπερις,κανέλα γαρίφαλο. Ακόμη και μαστίχα,μαχλέπι,πορτοκάλι σαν να τρως τσουρεκάκι! Είναι  πολύ εύκολη η διαδικασία και λίγα τα υλικά που χρειάζονται.Ας τα δούμε αναλυτικά! Θα χρειαστείς... 180γρ ελαιόλαδο 200γρ καστανή ή λευκή ζάχαρη (για κάτι πιο υγιεινό,μπορείς να αντικαταστήσεις την μισή ποσότητα της ζάχαρης με πολτό μήλου,σε αυτή την περίπτωση θα είναι ελαφρώς γλυκά,αλλα σίγουρα πιο υγιεινά,εσύ επιλέγεις!) 3 κ.γ μπείκιν πάουντερ ξύσμα ενός πορτοκαλιού 1 βανίλια χυμό απο 2 πορτοκάλια 1 κ.γ σόδα 100γρ κακάο Περίπου 500γρ αλεύρι ολικής ή για όλες τις χρήσεις. (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλεύρι βρώμης αλλα θα μοιράσεις την ποσότ

Κουλούρια γεμιστά με τυρί

Εικόνα
Αυτά  τα λαχταριστά γεμιστά κουλούρια τα δοκίμασα στον φούρνο της γειτονιάς μου και ήθελα να φτιάξω κάτι  παρόμοιο. Είναι το καλύτερο  κολατσιό  αν έχετε παιδάκια που πηγαίνουν σχολείο. Η ζύμη δεν περιέχει βούτυρο,είναι ζύμη ψωμιού και αν θέλετε κάτι πιο ελαφρύ  μπορείτε  να αντικαταστήσετε την φέτα με ανθότυρο.  Υλικά: 1 κύβο νωπή μαγιά 3/4 του ποτηριού του νερού χλιαρό γάλα 2 κ.σ ζάχαρη 1 κ.γ αλατι 3 κ.σ  ελαιόλαδο 3 κ.σ λευκό ξύδι αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει για να γίνει μια εύπλαστη ζύμη που ν ξεκολλάει από τα χέρια. 400γρ φέτα ή ανθότυρο για την γέμιση. Λίγο νερο με ζάχαρη για άλειμμα και  σουσάμι για το  πασπάλισμα Η διαδικασία είναι απλή αν έχεις ξανακάνει ζυμάρι. Σε ένα βαθύ μεγάλο μπολ ρίχνεις το χλιαρό γάλα και μέσα σε αυτό θα λιώσεις την μαγιά.Θα προσθέσεις την ζάχαρη και λίγο αλεύρι. Μόλις φτιάξεις έναν παχύρρευστο χυλό τότε πρόσθεσε το λάδι με το ξύδι και το αλάτι. στην συνέχεια θα προσθέσεις λιγο λίγο το αλεύρι και θα πλ

Εύκολη μηλόπιτα κέικ

Εικόνα
Ο Νοέμβριος είναι στα μισά της διαδρομής του και υπό κανονικές (καιρικές πάντα) συνθήκες τώρα θα έπρεπε να καθόμαστε μπροστά στο αναμμένο τζάκι,με μια κούπα ζεστή σοκολάτα και να σκεφτόμαστε πως θα είναι η φετινή χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Αλλα είπαμε αυτά υπό κανονικές συνθήκες,γιατί από όλα τα παραπάνω το μόνο που ισχύει είναι η σκέψεις για την διακόσμηση (αν δεν έχετε στολίσει ακόμη).  Τα πράγματα αλλάζουν μαζί και το κλίμα της χώρας μας,ένα όμως που μένει σταθερό είναι οι μυρωδιές και οι γεύσεις του χειμώνα.  Κάθε  τέτοια εποχή το σπίτι μοσχομυρίζει πορτοκάλι,μανταρίνι και μήλο  κανέλα. Μόλις στρώσω τα χαλιά με πιάνει μια χειμωνιάτικη διάθεση. Τι και αν φέτος έχει έξω 22 βαθμούς,δεν με νοιάζει καθόλου,μπήκε Νοέμβριος και θα το ζήσουμε όπως πρέπει.Ε! που θα πάει  θα πέσει και η θερμοκρασία! Όπως έλεγα λοιπόν με πιάνει μια μανία να βρίσκομαι στην κουζίνα και να κάνω πορτοκαλόπιτες,μπισκότα,μηλόπιτες, κολοκυθόπιτες  και γενικά  ότι  επιθυμούν  οι αγαπημένοι  μου. Μέρες