Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Οκτωβρίου 7, 2018

Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις

Εικόνα
Στην Ελλάδα τα λέμε μπισκότι στην Ιταλία απ'οπου προέρχονται,ονομάζονται καντουτσίνι. Είναι τραγανιστά και αφράτα βουτήματα που συνοδεύουν άψογα το τσάι ή τον καφέ. Οι παραλλαγές που μπορείς να κάνεις είναι πολλές. Με άρωμα πορτοκαλιού ,και κομματάκια σοκολάτας,λεμόνι τζίντζερ βανίλια,με ξηρούς καρπούς και σταφίδες ή γκάνμπερις,κανέλα γαρίφαλο. Ακόμη και μαστίχα,μαχλέπι,πορτοκάλι σαν να τρως τσουρεκάκι! Είναι  πολύ εύκολη η διαδικασία και λίγα τα υλικά που χρειάζονται.Ας τα δούμε αναλυτικά! Θα χρειαστείς... 180γρ ελαιόλαδο 200γρ καστανή ή λευκή ζάχαρη (για κάτι πιο υγιεινό,μπορείς να αντικαταστήσεις την μισή ποσότητα της ζάχαρης με πολτό μήλου,σε αυτή την περίπτωση θα είναι ελαφρώς γλυκά,αλλα σίγουρα πιο υγιεινά,εσύ επιλέγεις!) 3 κ.γ μπείκιν πάουντερ ξύσμα ενός πορτοκαλιού 1 βανίλια χυμό απο 2 πορτοκάλια 1 κ.γ σόδα 100γρ κακάο Περίπου 500γρ αλεύρι ολικής ή για όλες τις χρήσεις. (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλεύρι βρώμης αλλα θα μοιράσεις την ποσότ

Σοκολατόπιτα

Εικόνα
Αυτή τη συνταγή για την υπέροχη σοκολατόπιτα, μου την έδωσε μια φίλη και απο τότε την έχω φτιάξει άπειρες φορές.  Δεν είναι πολύ γλυκιά όπως ορισμένες άλλες που έχω δοκιμάσει αλλα τόσο όσο.   Θα γίνει η αγαπημένη σας !  ▪ 250gr βούτυρο  ▪ 1 1/2 φλ. Ζάχαρη  ▪ 2/3 του φλιτζανιού κακάο  ▪ 1 φλ. ζεστό νερό  ▪ λίγο κονιάκ (προαιρετικά)  ▪ 1 1/2 φλ.αλευρι φαρίνα ▪ 4 αυγά  ▪ 1 βανίλια  1. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το βούτυρο, προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε να λιώσει. Ρίχνουμε το κακάο, το κονιάκ και το ζεστό νερό. Κρατάμε από το σοκολατένιο σιρόπι  1 1/2 ποτήρι για το τέλος.  2. Σε ένα μπόλ χτυπάμε με το αναδευτήρι τα αυγά και προσθέτουμε την βανίλια και σιγά σιγά-σιγά ανακατεύοντας το υπόλοιπο σιρόπι. Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και ενώνουμε καλά τα υλικά.  3. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα καλά βουτυρωμένο πυρίμαχο ταψάκι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 10 λεπτά.  4. Οταν είναι έτο

Σφακιανόπιτες

Εικόνα
Τις δοκίμασα πρώτη φορά σε ένα μαγαζί με κρητική κουζίνα και από τότε τις λάτρεψα.Ήθελα να μάθω τον τρόπο που γίνονται έψαξα συνταγές τις δοκίμασα αλλά αυτή εδώ πιστεύω ότι αξίζει.Το μυστικό βρίσκεται την ζύμη που περιέχει τι άλλο; Ρακή βέβαια!  ▪ 500 γρ αλεύρι  ▪ 500γρ φρέσκια μυζήθρα  ▪ 50ml ρακή ▪ 4 κ.σ Ελαιόλαδο  ▪ 1 κ.γ αλάτι  ▪ 270ml χλιαρό νερό  1.Καταρχήν στραγγίζουμε καλά το τυρί να φύγουν όλα τα υγρά του. Έπειτα το μαδάμε με το χέρι και φτιάχνουμε 10 μπάλες σε μεγεθος καρυδιού. 2. Σε ένα μπόλ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το νερό, τη ρακή, το αλάτι και προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα χέρια.  Την χωρίζουμε σε 10 ίσα μέρη και πλάθουμε μπαλάκια όπως το τυρί.  3. Ρίχνουμε αλεύρι πάνω στην επιφάνεια εργασίας μας και ανοίγουμε με την βοήθεια του πλάστη ένα ένα τα μπαλάκια της ζύμης τοποθετούμε μέσα σε κάθε κομμάτι ζύμης από ένα μπαλάκι τυριού κλείνουμε τη ζύμη την πατάμε με το χέρι μας και με τον πλάστη  Την ανοίγουμε όσο πιο

Κουλούρια κανέλας

Εικόνα
Υλικά ▪ 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι ▪ 1 ποτήρι ζάχαρη ▪ 1 κ.γ μπέικιν ▪ 1/2 κ.γ σόδα ▪ 1 κ.γ μείγμα σμυρνιο ή αν δεν έχεις βάλε 1/2 κ.γ κανέλα και 1/2 κ.γ γαρίφαλο ▪ 1 ποτήρι ελαιολαδο ▪ σταφίδες μαυρες 1/2 ποτήρι ▪ Σουσάμι για το πασπάλισμα ▪ αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει για να γίνει αφράτη ζύμη Εκτέλεση 1. Ανακάτεψε το λάδι με την ζάχαρη και πρόσθεσε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι που θα το προσθέσεις σιγά σιγά ώσπου να έχεις την αφράτη ζύμη που θες. 2. Φτιάξε κουλούρια και περασε τα από το σουσαμι.Βαλτα σε ταψί με λαδόκολλα και ψηστα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 15 λεπτά. Η συνταγή βγάζει 48 κουλούρια. By Popi Pt ❤ https://cookstories2.blogspot.com

Πίτσα με κιμά

Εικόνα
Υλικά: ▪ 500γρ αλεύρι ▪ 1 κύβο νοπη μαγιά ▪1 ποτήρι χλιαρό γάλα ▪ 1 κ.γ ζάχαρη ▪ 1 κ.γ αλάτι ▪ 4 κ.σ βούτυρο λιωμένο ▪ 4 κ.σ ξύδι ▪ 500γρ κιμά μοσχαρίσιο ▪ 1μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες ▪ 1 ζωμό βοδινού ▪ 1/2 κ.γ μπούκοβο (προαιρετικά) ▪, μία τσιμπιά αλάτι ▪ σάλτσα ντομάτας βάση για πίτσα (η συνταγή βρίσκεται στις σάλτσες) ▪ 300γρ τριμμένη μοτσαρέλα ▪ ψιλοκομμένο μαϊντανό (προαιρετικά) ▪ ζαμπον κομμένο σε κύβους Εκτέλεση: 1. Ετοιμάσε την ζύμη για την πίτσα σε ένα βαθύ μπολ,διαλύοντας την μαγιά με το χλιαρό γάλα και στην συνέχεια πρόσθεσε το μισό αλεύρι.Ανακατεψε με μια ξύλινη κουταλα και ρίξε το λιωμένο βούτυρο, την ζάχαρη,αλάτι, ξύδι και σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι. Ισως να μην χρειαστεί να το βάλεις όλο,αυτο θα το δεις πλάθοντας την ζύμη σου, πρέπει να είναι μαλακή και εύπλαστη.Μολις είναι έτοιμη την σκεπάζεις με μια πετσέτα και βάζεις το μπολ με την ζύμη σε ζεστό μέρος που δεν το χτυπάει αέρας για να φουσκώσει. Καλύτερο μέρος ο φούρνος μικροκυμάτων