Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις

Εικόνα
Στην Ελλάδα τα λέμε μπισκότι στην Ιταλία απ'οπου προέρχονται,ονομάζονται καντουτσίνι. Είναι τραγανιστά και αφράτα βουτήματα που συνοδεύουν άψογα το τσάι ή τον καφέ. Οι παραλλαγές που μπορείς να κάνεις είναι πολλές. Με άρωμα πορτοκαλιού ,και κομματάκια σοκολάτας,λεμόνι τζίντζερ βανίλια,με ξηρούς καρπούς και σταφίδες ή γκάνμπερις,κανέλα γαρίφαλο. Ακόμη και μαστίχα,μαχλέπι,πορτοκάλι σαν να τρως τσουρεκάκι! Είναι  πολύ εύκολη η διαδικασία και λίγα τα υλικά που χρειάζονται.Ας τα δούμε αναλυτικά! Θα χρειαστείς... 180γρ ελαιόλαδο 200γρ καστανή ή λευκή ζάχαρη (για κάτι πιο υγιεινό,μπορείς να αντικαταστήσεις την μισή ποσότητα της ζάχαρης με πολτό μήλου,σε αυτή την περίπτωση θα είναι ελαφρώς γλυκά,αλλα σίγουρα πιο υγιεινά,εσύ επιλέγεις!) 3 κ.γ μπείκιν πάουντερ ξύσμα ενός πορτοκαλιού 1 βανίλια χυμό απο 2 πορτοκάλια 1 κ.γ σόδα 100γρ κακάο Περίπου 500γρ αλεύρι ολικής ή για όλες τις χρήσεις. (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλεύρι βρώμης αλλα θα μοιράσεις την ποσότ

Κουλούρια κανέλας




Υλικά

▪ 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
▪ 1 ποτήρι ζάχαρη
▪ 1 κ.γ μπέικιν
▪ 1/2 κ.γ σόδα
▪ 1 κ.γ μείγμα σμυρνιο ή αν δεν έχεις βάλε 1/2 κ.γ κανέλα και 1/2 κ.γ γαρίφαλο
▪ 1 ποτήρι ελαιολαδο
▪ σταφίδες μαυρες 1/2 ποτήρι
▪ Σουσάμι για το πασπάλισμα
▪ αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει για να γίνει αφράτη ζύμη

Εκτέλεση


1. Ανακάτεψε το λάδι με την ζάχαρη και πρόσθεσε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι που θα το προσθέσεις σιγά σιγά ώσπου να έχεις την αφράτη ζύμη που θες.
2. Φτιάξε κουλούρια και περασε τα από το σουσαμι.Βαλτα σε ταψί με λαδόκολλα και ψηστα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 15 λεπτά.
Η συνταγή βγάζει 48 κουλούρια.


By Popi Pt ❤
https://cookstories2.blogspot.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικά κριτσίνια ολικής

Κέικ μήλου με αλεύρι ολικής

Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις