Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτεμβρίου 30, 2018

Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις

Εικόνα
Στην Ελλάδα τα λέμε μπισκότι στην Ιταλία απ'οπου προέρχονται,ονομάζονται καντουτσίνι. Είναι τραγανιστά και αφράτα βουτήματα που συνοδεύουν άψογα το τσάι ή τον καφέ. Οι παραλλαγές που μπορείς να κάνεις είναι πολλές. Με άρωμα πορτοκαλιού ,και κομματάκια σοκολάτας,λεμόνι τζίντζερ βανίλια,με ξηρούς καρπούς και σταφίδες ή γκάνμπερις,κανέλα γαρίφαλο. Ακόμη και μαστίχα,μαχλέπι,πορτοκάλι σαν να τρως τσουρεκάκι! Είναι  πολύ εύκολη η διαδικασία και λίγα τα υλικά που χρειάζονται.Ας τα δούμε αναλυτικά! Θα χρειαστείς... 180γρ ελαιόλαδο 200γρ καστανή ή λευκή ζάχαρη (για κάτι πιο υγιεινό,μπορείς να αντικαταστήσεις την μισή ποσότητα της ζάχαρης με πολτό μήλου,σε αυτή την περίπτωση θα είναι ελαφρώς γλυκά,αλλα σίγουρα πιο υγιεινά,εσύ επιλέγεις!) 3 κ.γ μπείκιν πάουντερ ξύσμα ενός πορτοκαλιού 1 βανίλια χυμό απο 2 πορτοκάλια 1 κ.γ σόδα 100γρ κακάο Περίπου 500γρ αλεύρι ολικής ή για όλες τις χρήσεις. (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλεύρι βρώμης αλλα θα μοιράσεις την ποσότ

Σκορδομακάρονα με λουκάνικα

Εικόνα
Γυρίζεις στο σπίτι ύστερα απο μια γεμάτη μέρα διαπιστώνεις πως δεν έχεις μαγειρέψει και σε λίγο επιστρέφουν τα παιδιά και ο/η σύζυγος. Μια γρήγορη λύση που θα σε βγάλει απο την δύσκολη θέση και θα τους αφήσει όλους ικανοποιημένους είναι η μακαρονάδα άλλα οχι κλασσική με σάλτσα. Ετοίμασε κάτι πολύ απλό και παράλληλα ξεχωριστό όπως μια σκορδομακαρονάδα με λουκάνικα.  Γράψε τα υλικά 1 πακέτο μακαρόνια  6 λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης 1 κ.σ πελτέ ντομάτας 2 σκελίδες σκόρδο 1/2 κ.γ μπούκοβο αλάτι και πιπέρι 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο λιάστές ντομάτες(προαιρετικά) φρέσκια ή ξερή ρίγανη ξύσμα λεμονιού ενός λεμονιού Ε κτέλεση 1. Γέμισε μια κατσαρόλα μέχρι την μέση με νερό και πρόσθεσε 2 πρέζες αλάτι. Μόλις το νερό βράσει ρίξε τα μακαρόνια σου,ανακάτευε που και που για να μην κολλήσουν.  Όταν είναι έτοιμα στραγγίζεις και λαδώνεις τα μακαρόνια σου με λίγο ελαίολαδο και όχι καμένο βούτυρο.Είπαμε...μην το παρακάνουμε με τα ανθυγιεινά. Σε ένα τηγανάκι ρίξε το ελαιόλαδ

Μυρωδικά και μαγειρική

Εικόνα
Τα μυρωδικά στην μαγειρική είναι το Α και το Ω. Τα χρησιμοποιούμε καθημερινά και οι συνδυασμοί τους μπορούν να απογειώσουν γευστικά ενα φαγητό.Επίσης μπορούμε να φυτέψουμε σε γλαστρούλες και να τα απολαμβάνουμε φρέσκα που βγάζουν όλο το άρωμα τους ή να τα προμηθευτούμε αποξηραμένα απο καταστήματα μπαχαρικών ή σούπερ μάρκετς και να τα έχουμε σε βαζάκια που διατηρούνται για αρκετό διάστημα. Ας τα γνωρίσουμε ξανά ενα ενα. Βασιλικός  Το πιο γνωστό μυρωδικό της μεσογειακής κουζίνας,ταιριάζει απόλυτα με την ντομάτα.να τον προσθέτεις πάντα προς στο τέλος του μαγειρέματος για να βγάζει το πλούσιο άρωμα του χώρις να πικρύζει. Αν έχεις φρέσκο βασιλικό σε γλάστρα να κόβεις μόνο τα φυλλαράκια  έτσι ώστε να μπορέσει να ξαναπετάξει καινούρια φύλλα. Συνδυάζεται με σκόρδο,άνηθο,δυόσμο,δεντρολίβανο, φασκόμηλο και εννοείται μόνος του με ελαιόλαδο. Δυόσμος Έχει δροσερή έντονη γεύση,πίνεται και ως αφέψημα για καλή χώνεψη. Μπαίνει σε σαλάτες,κεφτέδες σε δύσπεπτα φαγητά όπως παπου

Cookies

Εικόνα
Πολύ εύκολα και γρήγορα μπισκοτάκια που παιζοντας με τα υλικά μπορούμε να κάνουμε διάφορες παραλλαγές.Φτιαξτε τα αφήστε τα να κρυώσουν και αποθηκεύστε τα σε ένα ωραίο κουτί για μπισκότα. Έτσι θα έχετε κάτι νόστιμο και φτιαγμένο απ'τα χεράκια σας κάθε φορά που έρχεται μία φίλη στο σπίτι για καφεδάκι!😉 Γράψε τα υλικά: Για την γέυση κακάο ▪ 225γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ▪ 120γρ ζάχαρη ▪ 1 αυγό ▪ 1 βανίλια ▪ 1/2 κ.γ σόδα ▪ 1κ.γ μπέϊκιν ▪ 150γρ αλεύρι ▪ 100γρ κακάο ▪ ζάχαρη άχνη για το πανάρισμα ▪ μούσλι για το πανάρισμα Για την γέυση λεμονιού ... ▪ 225γρ βούτυρο ▪ 120γρ ζάχαρη ▪ 1 αυγό ▪ 1 βανίλια ▪ ξύσμα ενός λεμονιού ▪ 1/2 κ.γ σόδα ▪ 1 κ.γ μπέϊκιν ▪ 250γρ αλεύρι ▪ ζάχαρη άχνη για το πανάρισμα Ξεκινάμε την εκτέλεση : 1. Για την γέυση κακάο θα βάλεις σε ένα βαθύ μπολ όλα τα υλικά και θα ζυμώσεις καλά ώσπου να έχεις μία βουτυράτη ζύμη. Χρησιμοποίησε ένα κουταλάκι του γλυκού για να κάνεις ίδιου μεγέθους μπαλάκια και πανάρισέ τα πρώτα σε κρυσταλ

Σπανακόπιτα

Εικόνα
Κλασσική και αγαπημένη...δε νομίζω να υπάρχει κάποιος που να μην του αρέσει η σπανακόπιτα!  Γράψε τα υλικά για την ζύμη: ▪ Περίπου 500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις ▪ 4 κ.σ βούτυρο λιωμένο ▪ 4 κ.σ ξύδι λευκό ή ότι έχουμε ▪ 1 κ.γ ζάχαρη ▪ 1/2 κ.γ αλάτι ▪ 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό  Για την γέμιση: ▪ 1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο και χοντροκομμένο ▪ 2 πράσα ψιλοκομμένα ▪ 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο ▪ 1 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο ▪ 1 ματσάκι μυρώνια ▪ 1 ματσάκι δυόσμο ▪ 2 αυγά ▪ 300γρ φέτα θρυμματισμένη ▪ 3 κ.σ ελαιόλαδο ▪ αλάτι και πιπερι Ξεκινάμε την εκτέλεση : 1. Ετοίμασε τη ζύμη για το φύλλο ρίχνοντας μέσα σε ένα βαθύ μπολ το λιωμένο βούτυρο ξύδι αλάτι ζάχαρη το χλιαρό νεράκι και σιγά-σιγά ρίχνε το αλεύρι ώσπου να έχεις μία ζύμη αφράτη και εύπλαστη.Άφησέ την για μισή ωρίτσα να ξεκουραστεί και στη διάρκεια αυτή ετοίμασε την γέμιση. 2. Πλύνε πολύ καλά το σπανάκι και κόψτε σε χοντρά κομμάτια με τα χέρια σου,βάλτο σε μία κατσαρόλα και άχνισέ το έως ότου να ζαρώ

Χορτόσουπα βελουτέ

Εικόνα
Οι βελουτέ σούπες είναι μία εύκολη λύση οταν θες κάτι ελαφρύ και παράλληλα χορταστικό.Αν έχεις φάει και λίγο άτσαλα τις προηγουμενες μέρες να ξέρεις πως η χορτόσουπα είναι το κατάλληλο αποτοξινωτικό! Άσε που μέσα σε μια βελουτέ μπορείς να "κρύψεις" οτι λαχανικό δεν τρώει το πιτσιρίκι σου. Ένα γρήγορο γεύμα λοιπόν για σήμερα. Χορτόσουπα με τα όλα της. Γράψε τα υλικά: ▪ 2 κολοκυθάκια ▪ 1/2 μπρόκολο ▪ 1 κρεμμύδι ▪ 3 πατάτες ▪ 1 ντομάτα χωρίς το φλούδι της ▪ 3 καρότα ▪ 2 κύβους λαχανικών ▪ Ελαιόλαδο ▪ 1 τσιμπιά πάπρικα γλυκιά ▪ 1 τσιμπιά μπούκοβο (προαιρετικά) ▪ 3 κ.σ γάλα εβαπορέ ▪ αλάτι κατά προσέγγιση (είναι και οι κύβοι μη το ξεχνάς) Ξεκινάμε την εκτέλεση: 1. Καθάρισε τις πατάτες, τα κολοκυθάκια, το καρότο, το κρεμμύδι και ρίξτα όλα μέσα σε μία κατσαρόλα μαζί με το μπρόκολο και τα υπόλοιπα υλικά,εκτός από το γάλα. Πρόσθεσε νερό μέχρι την μέση και άφησέ τα να σιγοβράσουν.  2. Μόλις μαλακώσουν τα υλικά σου, πάρε το minipimer (ραβδομπλέντερ)  αυτό