Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοεμβρίου 24, 2019

Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις

Εικόνα
Στην Ελλάδα τα λέμε μπισκότι στην Ιταλία απ'οπου προέρχονται,ονομάζονται καντουτσίνι. Είναι τραγανιστά και αφράτα βουτήματα που συνοδεύουν άψογα το τσάι ή τον καφέ. Οι παραλλαγές που μπορείς να κάνεις είναι πολλές. Με άρωμα πορτοκαλιού ,και κομματάκια σοκολάτας,λεμόνι τζίντζερ βανίλια,με ξηρούς καρπούς και σταφίδες ή γκάνμπερις,κανέλα γαρίφαλο. Ακόμη και μαστίχα,μαχλέπι,πορτοκάλι σαν να τρως τσουρεκάκι! Είναι  πολύ εύκολη η διαδικασία και λίγα τα υλικά που χρειάζονται.Ας τα δούμε αναλυτικά! Θα χρειαστείς... 180γρ ελαιόλαδο 200γρ καστανή ή λευκή ζάχαρη (για κάτι πιο υγιεινό,μπορείς να αντικαταστήσεις την μισή ποσότητα της ζάχαρης με πολτό μήλου,σε αυτή την περίπτωση θα είναι ελαφρώς γλυκά,αλλα σίγουρα πιο υγιεινά,εσύ επιλέγεις!) 3 κ.γ μπείκιν πάουντερ ξύσμα ενός πορτοκαλιού 1 βανίλια χυμό απο 2 πορτοκάλια 1 κ.γ σόδα 100γρ κακάο Περίπου 500γρ αλεύρι ολικής ή για όλες τις χρήσεις. (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλεύρι βρώμης αλλα θα μοιράσεις την ποσότ

Γλυκές τραγανιστές φλογέρες με καρύδια

Εικόνα
Αυτές τις γλυκές φλογέρες τις δοκίμασα πριν λίγες μέρες από τον γείτονά μου. Κάθε φορά με εκπλήσσει με τις συνταγές του. Έχει μεγάλη αγάπη στην μαγειρική και όταν ετοιμάζει αυτά τα υπέροχα καλούδια,ποτέ δεν μας ξεχνάει. Ανταλλάσσουμε συχνά πιατάκια με τις δημιουργίες μας και απόψεις για κάθε συνταγή. Τις  έφτιαξα πρώτη φορά και οι "δοκιμαστές" μου έμειναν πολύ ευχαριστημένοι οπότε είπα  να μοιραστώ την συνταγή μαζί  σου! Θα χρειαστείς: 1 πακέτο φύλλο κρούστας 1 πακέτο τριμμένη καρυδόψυχα 6 τριμμένες φρυγανιές 2 αυγά 1/3 της κούπας κομματάκια απο οποιοδήποτε γλυκό του κουταλιού έχεις. (Εγώ έβαλα πορτοκάλι) 150γρ καστανή ζάχαρη 1 κ.γ κανέλα σε σκόνη 1/2 κ.γ γαρίφαλο σε σκόνη λαδι για το  άλειμμα των φύλλων καρφάκια γαρίφαλου  Για το σιρόπι: 2 φλ. νερό 2φλ. ζάχαρη 1 ξυλάκι κανέλας 1 φλούδα λεμονιού(χωρίς το άσπρο) ◾ Αρχικά ετοιμάζω το σιρόπι μου για να προλάβει να κρυώσει μέχρι να βγουν οι πρώτες φλογέρες.Σε μια κατσαρόλα βάζω τα υλικά για τ

Τυρένια μπουρεκάκια

Εικόνα
                                                Σου τα σερβίρουν ως ορεκτικό στα μεζεδοπωλεία και ποτέ μια μερίδα δεν φτάνει. Εξαφανίζονται στο λεπτό και όχι άδικα αφού είναι ένας από τους νοστιμότερους μεζέδες.  Μπουρεκάκια  με παστουρμά και ανθότυρο έχεις φάει; Να φας!  Ή μάλλον να τα φτιάξεις με τα χεράκια σου και να τα απολαύσεις με τους αγαπημένους σου. Στην συνταγή που σου δίνω μπορείς  να προσθέσεις λίγη λιαστή ντομάτα(μην το παρακάνεις όμως γιατί είναι λίγο αλμυρό το μείγμα των τυριών) και πιπεριά Φλωρίνης. Εγώ  δεν χρησιμοποίησα καθόλου βούτυρο για το άλειμμα,έβαλα λάδι. Γίνονται πιο ελαφριά και δεν πανιάζουν την επόμενη μέρα όπως γίνεται συνήθως με το βούτυρο. Θα χρειαστείς: 1 πακέτο φύλλο κρούστας 500 γρ  φέτα 250γρ γραβιέρα ψιλοτριμμένη 250γρ κεφαλοτύρι κατά προτίμηση  Όλυμπος  το καλύτερο που έχω δοκιμάσει! Λίγο δυόσμο 2 αυγά 1κ.γ γλυκιά πάπρικα πιπερι ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων Η διαδικασία απλή.. ◾ Σε ένα βαθύ μπολ θ

Σοκολατένια τρουφάκια

Εικόνα
Ο ι γιορτές των Χριστουγέννων είναι προ των πυλών και οι ετοιμασίες για τον στολισμό έχουν ξεκινήσει. Τα πάντα γύρω μας αποκτούν μια πιο εορταστική διάθεση.  Ακόμη  και αν μερικοί από εμάς έχουμε τις μαύρες μας,ε δεν μπορεί το   Christmas Mood θα μας συνεπάρει και θα σκάσει λίγο το χειλάκι μας!!🎄  Η εορταστική περίοδος όχι μόνο των χριστουγέννων,έχει ξεκινήσει από του Αγίου Δημητρίου και σηματοδοτεί την έναρξη των χειμωνιάτικων ονομαστικών εορτών που είναι ουκ ολίγες! Εμείς οι τρελοί με την μαγειρική αρχίζουμε το ψάξιμο για γλυκές  και αλμυρές  λιχουδιές  που θα ξετρελάνουν τους καλεσμένους μας ή θα είναι η καλύτερη λύση σε μια επίσκεψη,μιας και πάντα κάτι φτιαγμένο από τα χεράκια μας έχει περισσότερη αξία. Τα τρουφάκια  τα φτιάχνω από τότε που ξεκίνησαν τα παιδιά μου το σχολείο,είναι το καλύτερο  κέρασμα  που πάντα αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις! Κάθε φορά τα κάνω διαφορετικά για να μην γίνω και γραφική. 😁 Σου δίνω την πιο εύκολη παραλλαγή που θυμίζει κάτι σε καριόκ