Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Οκτωβρίου 28, 2018

Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις

Εικόνα
Στην Ελλάδα τα λέμε μπισκότι στην Ιταλία απ'οπου προέρχονται,ονομάζονται καντουτσίνι. Είναι τραγανιστά και αφράτα βουτήματα που συνοδεύουν άψογα το τσάι ή τον καφέ. Οι παραλλαγές που μπορείς να κάνεις είναι πολλές. Με άρωμα πορτοκαλιού ,και κομματάκια σοκολάτας,λεμόνι τζίντζερ βανίλια,με ξηρούς καρπούς και σταφίδες ή γκάνμπερις,κανέλα γαρίφαλο. Ακόμη και μαστίχα,μαχλέπι,πορτοκάλι σαν να τρως τσουρεκάκι! Είναι  πολύ εύκολη η διαδικασία και λίγα τα υλικά που χρειάζονται.Ας τα δούμε αναλυτικά! Θα χρειαστείς... 180γρ ελαιόλαδο 200γρ καστανή ή λευκή ζάχαρη (για κάτι πιο υγιεινό,μπορείς να αντικαταστήσεις την μισή ποσότητα της ζάχαρης με πολτό μήλου,σε αυτή την περίπτωση θα είναι ελαφρώς γλυκά,αλλα σίγουρα πιο υγιεινά,εσύ επιλέγεις!) 3 κ.γ μπείκιν πάουντερ ξύσμα ενός πορτοκαλιού 1 βανίλια χυμό απο 2 πορτοκάλια 1 κ.γ σόδα 100γρ κακάο Περίπου 500γρ αλεύρι ολικής ή για όλες τις χρήσεις. (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλεύρι βρώμης αλλα θα μοιράσεις την ποσότ

Πορτοκαλόπιτα με ινδοκάρυδο

Εικόνα
Η κανονική πορτοκαλόπιτα γίνεται με φύλλο κρούστας που το ψιλοκόβουμε και το βάζουμε μέσα στο μείγμα. Τι γίνεται όμως αν το σούπερ μάρκετ της γειτονιάς δεν έχει φύλλο κρούστας; Όχι δεν τρέχεις βραδιάτικα να βρείς. Κάνεις μία αλλαγή και προσθέτεις αλεύρι και ινδοκάρυδο! Το αποτέλεσμα; Ένα πολύ όμορφο γλυκό γεμάτο άρωμα και γεύση,πολύ αφράτο,ότι πρέπει για κέρασμα σε ένα τραπέζι με φίλους και για να συνοδεύσει το καφεδάκι. Δοκίμασέ το και με λεμόνι αλλα το σιρόπι μην προσθέσεις χυμό λεμονιού γιατί θα σου βγει πολύ ξινό.Αντικατέστησέ το με νερό. 😉😊 Για το μείγμα: ▪ 1 π.ν καλαμποκέλαιο ▪ 1 π.ν ζάχαρη ▪ 2 βανίλιες ▪ 1 γιαούρτι στραγγιστό ▪ 2 αυγά ▪ ξύσμα ενός πορτοκαλιού ▪ 250γρ ινδοκάρυδο ▪ 250γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του Για το σιρόπι : ▪ 1 π.ν χυμό πορτοκάλι ▪ 1 π.ν νερό ▪ φλούδες πορτοκαλιού ▪ 1 π.ν ζάχαρη Για την διακόσμηση του γλυκού: ▪ Φέτες πορτοκαλιού ▪ λιγη ζάχαρη 1. Σε ένα βαθύ μπολ βάλε το λάδι με τη ζάχαρη και το ανακάτεψε να διαλυθεί,σ

Crispy πατάτες φούρνου

Εικόνα
Τραγανιστές πατατούλες και νοστιμότατες! Μία διαφορετική πρόταση για αυτούς που έχουν βαρεθεί τις συνηθισμένες φουρνιστές πατάτες.Είναι τόσο crispy πού δεν θα σταματήσεις να τρως! Ταιριάζουν με όλα τα ψητά κρέατα. ▪ 5-6 μέτριες προς μεγάλες πατάτες κομμένες κυδωνάτες ▪ 125γρ βούτυρο γάλακτος λιωμένο ▪ σκόρδο σε σκόνη ▪ μπόλικο αλατοπίπερο ▪ γλυκιά πάπρικα ▪ αλεύρι για το πασπάλισμα ▪ ελάχιστο νερό για το ταψί ▪ Ρίγανη για το τέλος ή τριμμένη γκούντα 1. Καθαρίζουμε πλένουμαι και κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες. Τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νεράκι ίσα να τις σκεπάζει, σιγοβράζουμε,μόλις αρχίσει το νερό να κοχλάζει τις αφήνουμε για 5 λεπτά και έπειτα αποσύρουμε από το μάτι,με μία τρυπητή κουτάλα τις μεταφέρουμε στο ταψί. Περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με το σκόρδο σε σκόνη την γλυκιά πάπρικα και αλατοπίπερο στη συνέχεια ρίχνουμε αλεύρι και τις ανακατεύουμε να παναριστούν καλά. Ρίχνουμε ελάχιστο νεράκι στο ταψί και τις ψήνουμε σε προθ

Κοτόπουλο με κριθαράκι

Εικόνα
Το γιουβέτσι είτε με μοσχάρι το φτιάξεις είτε με αρνάκι είτε με κοτόπουλο, θα γίνει πεντανόστιμο και δεν θ'αφήσει κανέναν πεινασμένο.  Συνοδεύεται με πράσινη σαλάτα και αν θές με ενα ποτήρι κόκκινο κρασί. Στην υγειά μας!🍷 ▶ 1 κοτόπουλο κομμένο στην μέση ▶ 1 κονκασέ ή 2 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη ▶ 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένη ▶ 4-5 μπαχάρια ▶3 φύλλα δάφνη  ▶ αλατοπίπερο ▶1 κύβο βοδινού  ▶ 1/2 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί 😊 ▶ 1/2 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο ▶ Μία συσκευασία μέτριο κριθαράκι  ▶ κ.σ βούτυρο γάλακτος  ▶ ποτήρι νερό  1.Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί και αλείφουμε με το αλατοπίπερο και το σκόρδο καλά απ'όλες τις μεριές. Ρίχνουμε στο ταψί την ντομάτα,μπαχάρια,δάφνη,τον κύβο καλά θρυμματισμένο,το κρασί, το ελαιόλαδο και σιγοψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς στις αντιστάσεις για να μην μας στεγνώσει το κοτόπουλο.  2. Λίγο πριν σβήσουμε το φούρνο ετοιμάζουμε το κριθαράκι (μία μικρή προετοιμασία για έξτρα νοστ