Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 20, 2019

Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις

Εικόνα
Στην Ελλάδα τα λέμε μπισκότι στην Ιταλία απ'οπου προέρχονται,ονομάζονται καντουτσίνι. Είναι τραγανιστά και αφράτα βουτήματα που συνοδεύουν άψογα το τσάι ή τον καφέ. Οι παραλλαγές που μπορείς να κάνεις είναι πολλές. Με άρωμα πορτοκαλιού ,και κομματάκια σοκολάτας,λεμόνι τζίντζερ βανίλια,με ξηρούς καρπούς και σταφίδες ή γκάνμπερις,κανέλα γαρίφαλο. Ακόμη και μαστίχα,μαχλέπι,πορτοκάλι σαν να τρως τσουρεκάκι! Είναι  πολύ εύκολη η διαδικασία και λίγα τα υλικά που χρειάζονται.Ας τα δούμε αναλυτικά! Θα χρειαστείς... 180γρ ελαιόλαδο 200γρ καστανή ή λευκή ζάχαρη (για κάτι πιο υγιεινό,μπορείς να αντικαταστήσεις την μισή ποσότητα της ζάχαρης με πολτό μήλου,σε αυτή την περίπτωση θα είναι ελαφρώς γλυκά,αλλα σίγουρα πιο υγιεινά,εσύ επιλέγεις!) 3 κ.γ μπείκιν πάουντερ ξύσμα ενός πορτοκαλιού 1 βανίλια χυμό απο 2 πορτοκάλια 1 κ.γ σόδα 100γρ κακάο Περίπου 500γρ αλεύρι ολικής ή για όλες τις χρήσεις. (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλεύρι βρώμης αλλα θα μοιράσεις την ποσότ

Σπιτική μαγιονέζα με πατάτα

Εικόνα
Γιατί να αγοράσεις μαγιονέζα αφού μπορείς να την φτιάξεις σπίτι σου με αγνά υλικά και να την απόλαυσης εκείνη την στιγμή;  Η διαδικασία είναι πανεύκολη!   Σε άλλο post θα σου πω πως να φτιάξεις και μαγιονέζα χωρίς πατάτα. Η συγκεκριμένη ταιριάζει απόλυτα με ψάρι βραστό ή και ψητό.Εγώ συνήθως την φτιάχνω όταν έχω ψαρόσουπα. Βράζω τις πατάτες μέσα στον ζωμό του ψαριού και έχουν όλη την ουσία του. Απαραίτητο συστατικό για μία πεντανόστιμη μαγιονέζα είναι η μουστάρδα αλλά η καλή μουστάρδα, οχι η κίτρινη με το καναρινί χρώμα που μοιάζει με τέμπερα αλλα η άλλη με την πλούσια ποιοτική και ελαφρώς πικάντικη γεύση που είναι και ελληνική για την ΕΚΜΑ μιλάω,δοκίμασε την και θα καταλάβεις τι εννοώ. Εγώ προσωπικά δεν την αλλάζω με τίποτα!  Τα υλικά...  ▪ 3 μεγάλες πατάτες βρασμένες  ▪ 100γρ ελαιόλαδο  ▪ 100γρ λευκό ξύδι  ▪ αλάτι και πιπέρι  ▪ λίγο ψιλοκομμένο σέλινο (προαιρετικά) ▪ 1 αυγό  ▪ 2 κ.σ μουστάρδα ΕΚΜΑ     Πολτοποίησε τις πατάτες όπως είναι καφτές,πρόσ

Ρυζόγαλο

Εικόνα
Το γλυκάκι των παιδικών μας χρόνων.Κάθε φορά που το έφτιαχνε η μητέρα μου μοσχομύριζε η κουζίνα κανέλα και βανίλια Περίμενα με ανυπομονησία να κρυώσει για να το απολαύσω κουταλιά κουταλιά.  Και ποιος δεν αγαπάει το ρυζόγαλο.  Είναι το πιο θρεπτικό γλυκάκι ,ένα ολοκληρωμένο πρωινό ή ένα ελαφρύ βραδινό Αν θες να το κάνεις λίγο διαφορετικό μπορείς λίγο πριν το αποσύρεις απο την φωτιά να καβουρδίσεις σε ένα τηγάνι μέχρι να αποκτήσει ενα καστανό χρώμα μια φωλίτσα θρυμματισμένου φιδέ.Αν σου  αρέσουν οι σταφίδες πρόσθεσε τες μέσα στο μείγμα μαζί με τον φιδέ. Επίσης μπορείς να το διακοσμήσεις με χοντροκομμένα αμύγδαλα καρύδια και να πασπαλίσεις με κανέλα. Για να το φτιάξεις θα χρειαστείς... 1200γρ φρέσκο γάλα 100γρ ρύζι γλασέ 100γρ ζάχαρη 1 ξυλάκι κανέλας  1 βανίλια  3 κ.σ κορν φλάουρ 1 φωλιά θρυμματισμένο φιδέ και μια χούφτα σταφίδες  (προαιρετικά κανέλα για το πασπάλισμα Η εκτέλεση είναι απλή..  Σε μια κατσαρόλα θα ρίξεις όλα τα υλικά μέσα εκτός α