Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Αυγούστου 5, 2018

Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις

Εικόνα
Στην Ελλάδα τα λέμε μπισκότι στην Ιταλία απ'οπου προέρχονται,ονομάζονται καντουτσίνι. Είναι τραγανιστά και αφράτα βουτήματα που συνοδεύουν άψογα το τσάι ή τον καφέ. Οι παραλλαγές που μπορείς να κάνεις είναι πολλές. Με άρωμα πορτοκαλιού ,και κομματάκια σοκολάτας,λεμόνι τζίντζερ βανίλια,με ξηρούς καρπούς και σταφίδες ή γκάνμπερις,κανέλα γαρίφαλο. Ακόμη και μαστίχα,μαχλέπι,πορτοκάλι σαν να τρως τσουρεκάκι! Είναι  πολύ εύκολη η διαδικασία και λίγα τα υλικά που χρειάζονται.Ας τα δούμε αναλυτικά! Θα χρειαστείς... 180γρ ελαιόλαδο 200γρ καστανή ή λευκή ζάχαρη (για κάτι πιο υγιεινό,μπορείς να αντικαταστήσεις την μισή ποσότητα της ζάχαρης με πολτό μήλου,σε αυτή την περίπτωση θα είναι ελαφρώς γλυκά,αλλα σίγουρα πιο υγιεινά,εσύ επιλέγεις!) 3 κ.γ μπείκιν πάουντερ ξύσμα ενός πορτοκαλιού 1 βανίλια χυμό απο 2 πορτοκάλια 1 κ.γ σόδα 100γρ κακάο Περίπου 500γρ αλεύρι ολικής ή για όλες τις χρήσεις. (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλεύρι βρώμης αλλα θα μοιράσεις την ποσότ

Παστα φλωρα

Εικόνα
Αγαπημένο γλυκό !Αν έχετε σπιτική μαρμελάδα βερίκοκο τότε θα μείνει αξέχαστο σε όσους το δοκιμάσουν. Αυτή η συνταγή είναι της γλυκιάς μου θείας που ότι και να φτιάξει με τα χεράκια της είναι θησαυρός. Γράψε τα υλικά: 250γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 1 φλ τσαγιού ζάχαρη 1 αυγό και 1 κρόκο(κρατάω το ασπράδι για επάλειψη) 2 κ.σ γάλα εβαπορέ 1 συσκευασία μαρμελάδα βερίκοκο 1 κ.γ μπέικιν πάουντερ 1 φλ. τσαγιού τριμμένο καρύδι  2 φλ. Τσαγιού Αλευρι  Ξεκινάμε την εκτέλεση: Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε το βούτυρο,το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ,την ζάχαρη,τα αυγά,το γάλα και φτιάχνουμε την ζύμη. Σε ένα βουτυρωμένο ταψί στρώνουμε την ζύμη αφού πρώτα έχουμε κρατήσει ένα μέρος της που θα μας χρειαστεί να κάνουμε κορδονάκια και να διακοσμήσουμε το γλυκό. Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε ώσπου να ροδίσει ελαφρά. Έπειτα στρώνουμε την μαρμελάδα σε όλη την επιφάνεια την ζύμης,ρίχνουμε το τριμμένο καρύδι και φτιάχνουμε κορδονάκια με τ

Σπιτικο σουβλακι

Εικόνα
Όλοι περιμένουν ανυπόμονα για να ετοιμαστεί το φαγητό, κόβουν βόλτες συνεχώς στην κουζίνα και πάντα ένα χέρι θα κλέβει την μια πατάτες και την άλλη κρεατάκι. Εδω που τα λέμε όταν  ακούς για σπιτικό σουβλάκι  είναι να μην τρελαθείς; Γράψε τα υλικά: 1κιλό χοιρινό μπούτι κομμένο σε πολύ μικρά κομματάκια 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες απο 1 κ.γ πάπρικα,μπούκοβο,σκόρδο ξερό 2 ντομάτες κομμένες σε φέτες λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό πίτες για σουβλάκια ένα κύβο λαχανικών 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο Ξεκινάμε την εκτέλεση: 1   Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τα μπαχαρικά και τον κύβο,λίγο λαδάκι ,το κρεμμύδι με το σκόρδο και σοτάρουμε ελαφρά,έπειτα προσθέτουμε το κρέας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Μόλις αρχίσει το κρέας να βγάζει τα ζουμιά του,χαμηλώνουμε την φωτιά σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσει ώσπου να πιει τα ζουμιά του. Ψήνουμε τις πίτες στο γκριλ.  Κόβουμε τις ντομάτες μας σε φέτες και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.   

Ρολακια κανέλας

Εικόνα
Εύκολα  πεντανόστιμα ρολάκια με κανελα. Το καλύτερο συνοδευτικό για τον καφέ και σνακ που θα ξετρελάνει τους μικρούς μπόμπιρες! Γράψε τα υλικά για την ζύμη:  500γρ αλεύρι για τσουρέκια 1 φακελάκι μαγιά ξερή 200ml χλιαρό γάλα 1 τσιμπιά αλάτι 1/2 φλ. του τσαγιού ζάχαρη 70γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου  Σουσάμι για το πασπάλισμα  Γάλα για επάλειψη   Για την γέμιση κανέλας: 1κ.σ κανέλα 100γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 250γρ. ζάχαρη καστανή 3 κ.σ κακάο Ας ξεκινήσουμε την εκτέλεση: Σε ένα μεγάλο μπολ διαλύουμε την μαγιά με το χλιαρό γάλα, προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα να γίνει χυλός,Έπειτα ρίχνουμε το βούτυρο το αλάτι με την ζάχαρη και λίγο λίγο το αλεύρι ώσπου να γίνει μια μαλακή εύπλαστη ζύμη .Σκεπάζουμε και τοποθετούμε το μπολ μας σε ζεστό μέρος. Αν έχετε φούρνο μικροκυμάτων είναι το ιδανικότερο μέρος για να φουσκώσει η ζύμη σας αλλιώς στον φούρνο της κουζίνας. Μέχρι να φουσκώσει το ζυμάρι μας ετοιμ

Κιμαδόπιτες ατομικές

Εικόνα
Χορταστικές  πιτούλες για την δουλειά  το σχολείο  ή την εκδρομή . Μπορείτε  να φυλάξετε   μερικές   άψητες  στην κατάψυξη  και να τις χρησιμοποιήσετε  κάποια άλλη φορά.     Γράψε τα υλικά για την ζύμη: ▪ 2 ποτήρια κρασιού ηλιέλαιο ▪ 2 ποτήρια κρασιού γιαούρτι ▪ 2 κ.γ μπέικιν πάουντερ ▪ 1 κ.γ ζάχαρη ▪ 1/2 κ.γ αλάτι ▪ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει ώστε να γίνει μια αφράτη ζύμη) ▪Σουσάμι για το πασπάλισμα ▪Ασπράδι για το άλειμμα Για την γεμιση : ▪ 500γρ. Μοσχαρίσιο κιμά ▪ 1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι ▪ 1 κονσέρβα μανιτάρια σε φέτες ▪ 200γρ τυρί τριμμένο γκούντα ή οποιοδήποτε άλλο έχετε ▪ 1 αυγό ▪ 1 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο, κάρυ, πάπρικα γλυκιά ▪ Αλάτι, πιπέρι ▪ 1 κύβο βοδινού ▪1/2 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο Ξεκινάμε την εκτέλεση : 1)Τσιγαρίζουμε τον κιμά με το κρεμμύδι σε 1/2 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο. Έπειτα προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα μπαχαρικά τον κύβο και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να πιει τα υγρά του. Όταν πλέον είναι έτοιμος τον αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε έ

Πατατοπιτάκια

Εικόνα
Ότι καλύτερο για να πάρετε μαζί σας σε μια εκδρομή! Δεν αφήνουν κανέναν πεινασμένο Γράψε τα υλικά για την ζύμη: ▪ 1/2 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο ▪ 2 ποτήρια του νερού χλιαρό νερό ▪ 1 κ.γ. ζάχαρη ▪ 1/2 κ.γ. αλάτι ▪ 1/2 ποτήρι του κρασιού ξύδι ▪ Αλεύρι όσο πάρει για να βγει αφράτη η ζύμη Για την γέμιση: ▪ 4 πατάτες βρασμένες και λιωμένες με το πιρούνι ▪ 1/2 κιλό φέτα ▪ 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα ▪ 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο ▪ δυόσμο ξερό ▪ Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο ▪ 2 αυγά ▪ λίγο Αλάτι ▪ Πιπέρι ▪1 αυγό (για το άλειμμα) Ξεκινάμε την εκτέλεση: 1) Ετοιμάζουμε τη ζύμη ξεκινώντας πρώτα από τα υγρά (νερό,λάδι,ξύδι) έπειτα ρίχνω μέσα τα στερεά (αλάτι,ζάχαρη και αλεύρι όσο χρειαστεί) η ζύμη μας θέλουμε να είναι αφράτη. Την αφήνουμε για μισή ώρα να ξεκουραστεί. 2) Ανοίγουμε λεπτό φύλλο και με ένα ποτήρι κόβουμε κύκλους,βάζουμε στην μέση λίγη από την γέμιση μας,κλείνουμε διπλώνοντας το φύλλο μας και με τη βοήθεια ενός πιρουνιού πατάμε ελαφρώς τις άκρες να ενωθούν και να σχηματιστεί έ