Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις

Εικόνα
Στην Ελλάδα τα λέμε μπισκότι στην Ιταλία απ'οπου προέρχονται,ονομάζονται καντουτσίνι. Είναι τραγανιστά και αφράτα βουτήματα που συνοδεύουν άψογα το τσάι ή τον καφέ. Οι παραλλαγές που μπορείς να κάνεις είναι πολλές. Με άρωμα πορτοκαλιού ,και κομματάκια σοκολάτας,λεμόνι τζίντζερ βανίλια,με ξηρούς καρπούς και σταφίδες ή γκάνμπερις,κανέλα γαρίφαλο. Ακόμη και μαστίχα,μαχλέπι,πορτοκάλι σαν να τρως τσουρεκάκι! Είναι  πολύ εύκολη η διαδικασία και λίγα τα υλικά που χρειάζονται.Ας τα δούμε αναλυτικά! Θα χρειαστείς... 180γρ ελαιόλαδο 200γρ καστανή ή λευκή ζάχαρη (για κάτι πιο υγιεινό,μπορείς να αντικαταστήσεις την μισή ποσότητα της ζάχαρης με πολτό μήλου,σε αυτή την περίπτωση θα είναι ελαφρώς γλυκά,αλλα σίγουρα πιο υγιεινά,εσύ επιλέγεις!) 3 κ.γ μπείκιν πάουντερ ξύσμα ενός πορτοκαλιού 1 βανίλια χυμό απο 2 πορτοκάλια 1 κ.γ σόδα 100γρ κακάο Περίπου 500γρ αλεύρι ολικής ή για όλες τις χρήσεις. (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλεύρι βρώμης αλλα θα μοιράσεις την ποσότ

Ρολακια κανέλας









Εύκολα  πεντανόστιμα ρολάκια με κανελα. Το καλύτερο συνοδευτικό για τον καφέ και σνακ που θα ξετρελάνει τους μικρούς μπόμπιρες!


Γράψε τα υλικά για την ζύμη:
  •  500γρ αλεύρι για τσουρέκια
  • 1 φακελάκι μαγιά ξερή
  • 200ml χλιαρό γάλα
  • 1 τσιμπιά αλάτι
  • 1/2 φλ. του τσαγιού ζάχαρη
  • 70γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 
  • Σουσάμι για το πασπάλισμα 
  • Γάλα για επάλειψη 
 Για την γέμιση κανέλας:
  • 1κ.σ κανέλα
  • 100γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250γρ. ζάχαρη καστανή
  • 3 κ.σ κακάο
Ας ξεκινήσουμε την εκτέλεση:
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ διαλύουμε την μαγιά με το χλιαρό γάλα, προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα να γίνει χυλός,Έπειτα ρίχνουμε το βούτυρο το αλάτι με την ζάχαρη και λίγο λίγο το αλεύρι ώσπου να γίνει μια μαλακή εύπλαστη ζύμη .Σκεπάζουμε και τοποθετούμε το μπολ μας σε ζεστό μέρος. Αν έχετε φούρνο μικροκυμάτων είναι το ιδανικότερο μέρος για να φουσκώσει η ζύμη σας αλλιώς στον φούρνο της κουζίνας.
  2. Μέχρι να φουσκώσει το ζυμάρι μας ετοιμάζουμε το μείγμα με την κανέλα. Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε το βούτυρο,την ζάχαρη,την κανέλα, το κακάο και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά.
  3. Όταν φουσκώσει το ζυμάρι, σε μια επιφάνεια εργασίας το ανοίγουμε ελαφρά με τον πλάστη σε ένα όσο μπορούμε παραλληλόγραμμο κομμάτι ούτε πολύ χοντρό ούτε πολύ λεπτό και απλώνουμε το μείγμα κανέλας σε όλο την επιφάνεια της ζύμης.
  4. Πιάνουμε τις άκρες και προσεκτικά τυλίγουμε σε ρόλο. Κόβουμε ρολάκια πάχους 1εκ και τα τοποθετούμε ξαπλωτά σε ταψί με λαδόκολλα,όχι κολλητά μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν και θα κολλήσουν. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν και πριν τα βάλουμε στον φούρνο αλείφουμε με γάλα και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς ώσπου να ροδίσουν. 
                                 https://cookstories2.blogspot.com 



By Popi Pt.



Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικά κριτσίνια ολικής

Κέικ μήλου με αλεύρι ολικής

Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις