Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Δεκεμβρίου 22, 2019

Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις

Εικόνα
Στην Ελλάδα τα λέμε μπισκότι στην Ιταλία απ'οπου προέρχονται,ονομάζονται καντουτσίνι. Είναι τραγανιστά και αφράτα βουτήματα που συνοδεύουν άψογα το τσάι ή τον καφέ. Οι παραλλαγές που μπορείς να κάνεις είναι πολλές. Με άρωμα πορτοκαλιού ,και κομματάκια σοκολάτας,λεμόνι τζίντζερ βανίλια,με ξηρούς καρπούς και σταφίδες ή γκάνμπερις,κανέλα γαρίφαλο. Ακόμη και μαστίχα,μαχλέπι,πορτοκάλι σαν να τρως τσουρεκάκι! Είναι  πολύ εύκολη η διαδικασία και λίγα τα υλικά που χρειάζονται.Ας τα δούμε αναλυτικά! Θα χρειαστείς... 180γρ ελαιόλαδο 200γρ καστανή ή λευκή ζάχαρη (για κάτι πιο υγιεινό,μπορείς να αντικαταστήσεις την μισή ποσότητα της ζάχαρης με πολτό μήλου,σε αυτή την περίπτωση θα είναι ελαφρώς γλυκά,αλλα σίγουρα πιο υγιεινά,εσύ επιλέγεις!) 3 κ.γ μπείκιν πάουντερ ξύσμα ενός πορτοκαλιού 1 βανίλια χυμό απο 2 πορτοκάλια 1 κ.γ σόδα 100γρ κακάο Περίπου 500γρ αλεύρι ολικής ή για όλες τις χρήσεις. (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλεύρι βρώμης αλλα θα μοιράσεις την ποσότ

Χριστουγεννιάτικος κόκορας γεμιστός

Εικόνα
Η πιο αγαπημένη γιορτή του χρόνου είναι εδώ και εσύ όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος θέλεις να τους φτιάξεις τα καλύτερα και πιο νόστιμα εδέσματα γιατί είναι η ευκαιρία σου να βγάλεις την μαγείρισσα που έκρυβες μέσα σου τόσο καιρό. Οι επισκέψεις σε συγγενείς και φίλους αυτές τι μέρες είναι όλο και πιο συχνές. δοκιμάζεις τα μεζεδάκια και τα φαγητά και σκέφτεσαι μα τι να τους φτιάξω στο εορταστικό τραπέζι; Όχι πάλι γαλοπούλα! Ξέχασες πέρυσι που τρώγατε για τρεις μέρες γαλοπούλα; Άσε που δεν σας άρεσε και τόσο. Εγώ φέτος έφτιαξα κόκορα γεμιστό και ήταν πεντανόστιμος και ζουμερός! Να μια ιδέα λοιπόν για κάτι χριστουγεννιάτικο αλλά λίγο διαφορετικό. Για να βγει ζουμερός τον μαρινάρισα απο το προηγούμενο βράδυ μέσα σε χυμό μήλου και κομμάτια πορτοκαλιού. Η γέμιση είναι αυτή που φτιάχνω εδώ και χρόνια και δεν την αλλάζω με τίποτα γιατί απλά την λατρεύουμε! Είναι συνταγή της μανούλας που κάθε φορά που την έφτιαχνε όταν ήμουν μες την χαρά και ανυπομονούσα για την ώρα του φαγητού! Για

Γρήγορες πέννες στο φούρνο

Εικόνα
Σου έχει τύχει να γυρίζεις σπίτι μετά απο δουλειά και να μην έχεις προλάβει να μαγειρέψεις γιατί έμπλεξες και σε αυτή την ρημάδα την κίνηση και η μιάμιση ώρα που είχες περιθώριο μέχρι να γυρίσουν τα παιδιά και ο άντρας σου στο σπίτι έγινε μια.Τότε αρχίζεις να αγχώνεσαι μήπως και δεν προλάβεις να ετοιμάσεις φαγητό. Μα τι να φτιάξεις; τηγανιτά αυγά που γίνονται γρήγορα; Μπα όχι τηγανιτό.Καλύτερα να το αποφεύγεις όσο μπορείς για το καλό όλων σας! Κάπως έτσι με αυτές τις σκέψεις να μου τρώνε το μυαλό σκέφτηκα να κάνω αυτές τις γ ρήγορες πέννες στο φούρνο   μου λύθηκαν  τα χέρια και δεν πήραν χαμπάρι όλο αυτό το τρεχαλητό  οι υπόλοιποι στο σπίτι. 🏃‍♀️😁 Χρειάζεσαι : 1 πακέτο πέννες 1 κονσέρβα κον κασέ 3 κ.σ βούτυρο λίγο ελαιόλαδο αλατοπίπερο λίγο σκόρδο σε σκόνη 1/2 κ.γ ζάχαρη 300γρ φέτα θρυμματισμένη για το τέλος ψιλοκομμένο βασιλικό για το τέλος 1 λίτρο νερό 1. Σε ένα πυρίμαχο ταψί αράδιασα τις πέννες και όλα τα υπόλοιπα  υλικά εκτός από την φέτα και τον βασ

Super εύκολη μανιταρόσουπα

Εικόνα
  Όταν ακούω βελουτέ σούπα το μυαλό μου πάντα πηγαίνει στην μανιταρόσουπα.Πολλοί είναι αυτοί που χωρίς να την έχουν δοκιμάσει δεν τους αρέσει μόνο και μόνο επειδή έχει μέσα μανιτάρια. Η συγκεκριμένη συνταγή έκανε και τον πιο δύσκολο (το άντρα μου) να την δοκιμάσει και να βάλει και δεύτερο πιάτο! Είναι  ιδανική για ένα ελαφρύ βραδινό,θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σου αν τη σερβίρεις ως πρώτο πιάτο σε ένα γεύμα. Δοκίμασε  να την φτιάξεις και πες μου τις εντυπώσεις σου στα σχόλια! 😉 Θα χρειαστείς: 5-6 φρέσκα μανιτάρια  3 πατάτες καθαρισμένες 1 πράσο (μόνο το λευκό μέρος του) 1 ξερό κρεμμύδι 1 κύβο κοτόπουλου λίγο κονιάκ λίγο μαϊντανό λίγο ξερό σκόρδο φρεσκοτριμένο πιπέρι 4 κ.σ βούτυρο γιαούρτι για το σερβίρισμα Η διαδικασία είναι η πιο εύκολη ever!   1.Ρίξε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά και άφησε να βράσουν καλά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. 2.Στην συνέχεια με το minipimer πολτοποίησέ τα. Δοκίμασε την γεύση μήπως θέλει λίγο extra αλατάκι ή

Οινόμελο το ζεστό κρασί

Εικόνα
Άκουσα  πολλά καλά λόγια για το οινόμελο πριν το δοκιμάσω και'γω. Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες ότι είναι πολύ ωραίο γεμάτο αρώματα και συνάμα πολύ εύκολο να το φτιάξεις οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμήσεις,αρκεί βεβαία να έχεις κρασί ( δεν έχει σημασία το χρώμα,μπορεί να γίνει εξίσου τέλειο και με ροζέ και με λευκό κρασί) αλλά και μέλι που είναι το δεύτερο βασικό συστατικό.  Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι: 2 κούπες κόκκινο ημίγλυκο κρασί 1 κούπα νερο 4 γαρίφαλα 1 ξυλάκι κανέλας 1 πορτοκάλι κομμένο σε φέτες 3 κ.σ καλό μέλι 1 πρέζα τζίντζερ τριμμένο 5 σπόρους κάρδαμο 1. Θα βάλεις όλα τα υλικά σου σε ένα κατσαρολάκι και θα ανάψεις το μάτι στο δυνατό π.χ στο 9 2. Μόλις πάρει βράση,θα το χαμηλώσεις στο 2 και θα σιγοβράσεις για 2 λεπτά. Στην συνέχεια θα το αποσύρεις από το μάτι της κουζίνας και θα το αφήσεις για 10 λεπτάκια να απελευθερώσουν τα μπαχαρικά τα αρώματά τους. Σερβίρεται χλιαρό ή ζεστό.