Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοεμβρίου 10, 2019

Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις

Εικόνα
Στην Ελλάδα τα λέμε μπισκότι στην Ιταλία απ'οπου προέρχονται,ονομάζονται καντουτσίνι. Είναι τραγανιστά και αφράτα βουτήματα που συνοδεύουν άψογα το τσάι ή τον καφέ. Οι παραλλαγές που μπορείς να κάνεις είναι πολλές. Με άρωμα πορτοκαλιού ,και κομματάκια σοκολάτας,λεμόνι τζίντζερ βανίλια,με ξηρούς καρπούς και σταφίδες ή γκάνμπερις,κανέλα γαρίφαλο. Ακόμη και μαστίχα,μαχλέπι,πορτοκάλι σαν να τρως τσουρεκάκι! Είναι  πολύ εύκολη η διαδικασία και λίγα τα υλικά που χρειάζονται.Ας τα δούμε αναλυτικά! Θα χρειαστείς... 180γρ ελαιόλαδο 200γρ καστανή ή λευκή ζάχαρη (για κάτι πιο υγιεινό,μπορείς να αντικαταστήσεις την μισή ποσότητα της ζάχαρης με πολτό μήλου,σε αυτή την περίπτωση θα είναι ελαφρώς γλυκά,αλλα σίγουρα πιο υγιεινά,εσύ επιλέγεις!) 3 κ.γ μπείκιν πάουντερ ξύσμα ενός πορτοκαλιού 1 βανίλια χυμό απο 2 πορτοκάλια 1 κ.γ σόδα 100γρ κακάο Περίπου 500γρ α...

Σπιτικά ραβιόλια

Εικόνα
Τ ις προάλλες βρέθηκα σε ένα εστιατόριο με χειροποίητα   ζυμαρικά . Εκεί δοκίμασα για πρώτη φορά  ραβιόλια  και τα ερωτεύθηκα! Έψαξα συνταγές για το ζυμάρι και τον τρόπο που γίνονται. Κάποιες  ήταν περίπλοκες και κάποιες πιο απλές. Αυτη που αποφάσισα να δοκιμάσω ήταν και η πιο εύκολη  σχετικά. Αν σου αρέσουν τα ζυμαρικά τότε σίγουρα θα λατρεύεις τα φρέσκα που καμια σχέση δεν έχουν με τα συσκευασμένα. Αξίζει να φτιάξεις αυτή την συνταγή και είμαι σίγουρη πως θα την ξαναφτιάξεις γιατί θα αγαπήσεις την διαδικασία παρασκευής τους αλλά και την νοστιμιά τους. Άσε που θα είναι κάτι που το δημιούργησες εξ ολοκλήρου μόνη σου οπότε αυτό και μονό αξίζει πολλά! Η ζύμη είναι εύκολη. Στην αρχή θα την δεις να θρυμματίζεται και να είναι πολύ σ...