Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Δεκεμβρίου 16, 2018

Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις

Εικόνα
Στην Ελλάδα τα λέμε μπισκότι στην Ιταλία απ'οπου προέρχονται,ονομάζονται καντουτσίνι. Είναι τραγανιστά και αφράτα βουτήματα που συνοδεύουν άψογα το τσάι ή τον καφέ. Οι παραλλαγές που μπορείς να κάνεις είναι πολλές. Με άρωμα πορτοκαλιού ,και κομματάκια σοκολάτας,λεμόνι τζίντζερ βανίλια,με ξηρούς καρπούς και σταφίδες ή γκάνμπερις,κανέλα γαρίφαλο. Ακόμη και μαστίχα,μαχλέπι,πορτοκάλι σαν να τρως τσουρεκάκι! Είναι  πολύ εύκολη η διαδικασία και λίγα τα υλικά που χρειάζονται.Ας τα δούμε αναλυτικά! Θα χρειαστείς... 180γρ ελαιόλαδο 200γρ καστανή ή λευκή ζάχαρη (για κάτι πιο υγιεινό,μπορείς να αντικαταστήσεις την μισή ποσότητα της ζάχαρης με πολτό μήλου,σε αυτή την περίπτωση θα είναι ελαφρώς γλυκά,αλλα σίγουρα πιο υγιεινά,εσύ επιλέγεις!) 3 κ.γ μπείκιν πάουντερ ξύσμα ενός πορτοκαλιού 1 βανίλια χυμό απο 2 πορτοκάλια 1 κ.γ σόδα 100γρ κακάο Περίπου 500γρ αλεύρι ολικής ή για όλες τις χρήσεις. (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλεύρι βρώμης αλλα θα μοιράσεις την ποσότ

Πεντανόστιμοι γίγαντες

Εικόνα
Αν δεν έχεις μπέικον βάλε χωριάτικο πικάντικο λουκάνικο. και αν είσαι απο τους εκείνους που δεν σου αρέσουν οι γίγαντες με αυτή την συνταγή θα αλλάξεις γνώμη! 500γρ γίγαντες 1 κον κασέ ή 2 τριμμένες ντομάτες 1 μεγάλο καρότο κομμένο σε κύβους 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κύβους 1 κύβο λαχανικών 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 πράσο ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες 15 φέτες μπέικον κομμένες σε μεγάλους κύβους 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο 1/2 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο αλατι και πιπέρι 1/2 ποτήρι νερό για το ταψί λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο 1. Μουλιάζουμε μέσα σε νερό τους γίγαντες απο το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη μέρα τους στραγγίζουμε και τους βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό να τους σκεπάζει για να βράσουν. Αν χρειαστεί αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα τον αφρό που θα σχηματιστεί στην αρχή. Δοκιμάζουμε και όταν δούμε πως έχουν μαλακώσει τους στραγγίζουμε και τους βάζουμε σε ένα ταψί όπου θα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας.