Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Οκτωβρίου 13, 2019

Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις

Εικόνα
Στην Ελλάδα τα λέμε μπισκότι στην Ιταλία απ'οπου προέρχονται,ονομάζονται καντουτσίνι. Είναι τραγανιστά και αφράτα βουτήματα που συνοδεύουν άψογα το τσάι ή τον καφέ. Οι παραλλαγές που μπορείς να κάνεις είναι πολλές. Με άρωμα πορτοκαλιού ,και κομματάκια σοκολάτας,λεμόνι τζίντζερ βανίλια,με ξηρούς καρπούς και σταφίδες ή γκάνμπερις,κανέλα γαρίφαλο. Ακόμη και μαστίχα,μαχλέπι,πορτοκάλι σαν να τρως τσουρεκάκι! Είναι  πολύ εύκολη η διαδικασία και λίγα τα υλικά που χρειάζονται.Ας τα δούμε αναλυτικά! Θα χρειαστείς... 180γρ ελαιόλαδο 200γρ καστανή ή λευκή ζάχαρη (για κάτι πιο υγιεινό,μπορείς να αντικαταστήσεις την μισή ποσότητα της ζάχαρης με πολτό μήλου,σε αυτή την περίπτωση θα είναι ελαφρώς γλυκά,αλλα σίγουρα πιο υγιεινά,εσύ επιλέγεις!) 3 κ.γ μπείκιν πάουντερ ξύσμα ενός πορτοκαλιού 1 βανίλια χυμό απο 2 πορτοκάλια 1 κ.γ σόδα 100γρ κακάο Περίπου 500γρ αλεύρι ολικής ή για όλες τις χρήσεις. (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλεύρι βρώμης αλλα θα μοιράσεις την ποσότ

Soft Cookies

Εικόνα
Καιρό έψαχνα να βρω μια συνταγή  για Soft Cookies   και μια καλή φίλη μου έδειξε αυτή την πανεύκολη και με 100% επιτυχία του ταλαντούχου Τάσου Αντωνίου.  Ομολογώ  πως ενθουσιάστηκα όχι μόνο εγώ αλλά και τα παιδιά μου που τα δοκίμασαν. Δεν θα σε δυσκολέψει καθόλου είναι γρήγορη και με λίγα υλικά . Μπορείς να κάνεις παραλλαγές ,να μην βάλεις κακάο ή να προσθέσεις λίγο ξύσμα πορτοκαλιού στην ζύμη για να γίνουν πιο αρωματικά. Όρεξη να'χεις και κανε δοκιμές με αυτά που σου αρέσουν!  Αυτά τα μαλακά μπισκότα θα γίνουν η νέα σου μανία😉 Γράψε  τα υλικά: 530γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις.(Αν θες να προσθέσεις κακάο στην ζύμη τότε θα αφαιρέσεις από το αλεύρι και θα το προσθέσεις σε κακάο δηλ π.χ 130γρ κακάο και 400γρ αλεύρι) 1/2 κ.γ baken powder 250gr βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 125γρ ζάχαρη κρυσταλλική 250γρ καστανή ζάχαρη 1/2 κ.γ αλάτι 2 βανίλιες 2 αυγά 2 κουβερτούρες  ΙΟΝ  κομμένες σε μικρά κυβάκια ή σταγόνες κουβερτούρας Εκτέλεση: Σε ένα μεγάλο

Αφράτη και ζουμερή πορτοκαλόπιτα

Εικόνα
Στην καθιερωμένη μου βόλτα στην λαϊκή στάθηκα μπροστά στον πάγκο με τα πορτοκάλια και έτσι που τα έβλεπα με το ζωηρό πορτοκαλί τους χρώμα και την απίστευτη μυρωδιά τους σκέφτηκα... πορτοκαλόπιτα!  Το πορτοκάλι  είναι το φρούτο του χειμώνα, στην Ελλάδα έχουμε την μεγαλύτερη παραγωγή πορτοκαλιών και έτσι μπορούμε να το απολαμβάνουμε παντού.Το άρωμά του, ο χυμός του πρωταγωνιστεί σε πολλές γλυκές και αλμυρές συνταγές .  Όσο για τα οφέλη του στον οργανισμό μας πολλά και σπουδαία..πλούσιο σε βιταμίνη C κατάλληλη για να θωρακίσει τον οργανισμό μας από τις φθινοπωρινές ιώσεις που έχουν κάνει  come back στα σχολεία. Όλα αυτά ήταν αρκετά για να πάρω τα πιο ζουμερά πορτοκάλια και εκτός απο το να στύβω χυμούς για τα παιδιά,να φτιάξω και το αγαπημένο μας γλυκάκι! Την πορτοκαλόπιτα την προτιμώ να είναι αφράτη και ζουμερή  σε αντίθεση με άλλες συνταγές που έχω δοκιμάσει και μου γινόταν σφιχτή.  Ας αφήσω  όμως τα πολλά λόγια και ας προχωρήσω στην συνταγή που σίγουρα σε ενδιαφέρει