Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις

Εικόνα
Στην Ελλάδα τα λέμε μπισκότι στην Ιταλία απ'οπου προέρχονται,ονομάζονται καντουτσίνι. Είναι τραγανιστά και αφράτα βουτήματα που συνοδεύουν άψογα το τσάι ή τον καφέ. Οι παραλλαγές που μπορείς να κάνεις είναι πολλές. Με άρωμα πορτοκαλιού ,και κομματάκια σοκολάτας,λεμόνι τζίντζερ βανίλια,με ξηρούς καρπούς και σταφίδες ή γκάνμπερις,κανέλα γαρίφαλο. Ακόμη και μαστίχα,μαχλέπι,πορτοκάλι σαν να τρως τσουρεκάκι! Είναι  πολύ εύκολη η διαδικασία και λίγα τα υλικά που χρειάζονται.Ας τα δούμε αναλυτικά! Θα χρειαστείς... 180γρ ελαιόλαδο 200γρ καστανή ή λευκή ζάχαρη (για κάτι πιο υγιεινό,μπορείς να αντικαταστήσεις την μισή ποσότητα της ζάχαρης με πολτό μήλου,σε αυτή την περίπτωση θα είναι ελαφρώς γλυκά,αλλα σίγουρα πιο υγιεινά,εσύ επιλέγεις!) 3 κ.γ μπείκιν πάουντερ ξύσμα ενός πορτοκαλιού 1 βανίλια χυμό απο 2 πορτοκάλια 1 κ.γ σόδα 100γρ κακάο Περίπου 500γρ αλεύρι ολικής ή για όλες τις χρήσεις. (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλεύρι βρώμης αλλα θα μοιράσεις την ποσότ

Soft Cookies


Καιρό έψαχνα να βρω μια συνταγή για Soft Cookies  και μια καλή φίλη μου έδειξε αυτή την πανεύκολη και με 100% επιτυχία του ταλαντούχου Τάσου Αντωνίου. 
Ομολογώ πως ενθουσιάστηκα όχι μόνο εγώ αλλά και τα παιδιά μου που τα δοκίμασαν.
Δεν θα σε δυσκολέψει καθόλου είναι γρήγορη και με λίγα υλικά. Μπορείς να κάνεις παραλλαγές ,να μην βάλεις κακάο ή να προσθέσεις λίγο ξύσμα πορτοκαλιού στην ζύμη για να γίνουν πιο αρωματικά. Όρεξη να'χεις και κανε δοκιμές με αυτά που σου αρέσουν! 
Αυτά τα μαλακά μπισκότα θα γίνουν η νέα σου μανία😉


Γράψε τα υλικά:
  • 530γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις.(Αν θες να προσθέσεις κακάο στην ζύμη τότε θα αφαιρέσεις από το αλεύρι και θα το προσθέσεις σε κακάο δηλ π.χ 130γρ κακάο και 400γρ αλεύρι)
  • 1/2 κ.γ baken powder
  • 250gr βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 125γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 250γρ καστανή ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ αλάτι
  • 2 βανίλιες
  • 2 αυγά
  • 2 κουβερτούρες ΙΟΝ κομμένες σε μικρά κυβάκια ή σταγόνες κουβερτούρας
Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ θα χτυπήσεις καλά την ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να γίνουν κρέμα.Στην συνέχεια θα προσθέσεις ένα ένα τα αυγά και τις βανίλιες συνεχίζοντας το χτύπημα για ένα ακόμη λεπτό.
  2. Πρόσθεσε τώρα τα στερεά υλικά (αλεύρι,κακάο,αλάτι,baken)φτιάξε μια εύπλαστη βουτυρένια ζύμη.Τέλος πρόσθεσε και την κουβερτούρα.
  3. Φτιάξε μικρά μπαλάκια και πάτησε λίγο για να γίνουν πιο πλατιά.
  4. Αράδιασε τα σε μια λαμαρίνα αφού πρώτα βάλεις λαδόκολλα. Να αφήσεις κενά μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν και θα κολλήσουν.
  5. Θα ψήσεις τα μπισκότα σου για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σε αέρα στην μεσαία θέση του φούρνου.
Η συνταγή αυτή βγάζει περίπου 40 μπισκότα,ανάλογα με το μέγεθος που θέλεις εσύ να τους δώσεις.

Καλή επιτυχία και μέχρι την επόμενη φορά μην ξεχνάτε να δημιουργείτε! 💓




Πηγή:https://www.mamapeinao.gr








Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικά κριτσίνια ολικής

Κέικ μήλου με αλεύρι ολικής

Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις