Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Φεβρουαρίου 3, 2019

Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις

Εικόνα
Στην Ελλάδα τα λέμε μπισκότι στην Ιταλία απ'οπου προέρχονται,ονομάζονται καντουτσίνι. Είναι τραγανιστά και αφράτα βουτήματα που συνοδεύουν άψογα το τσάι ή τον καφέ. Οι παραλλαγές που μπορείς να κάνεις είναι πολλές. Με άρωμα πορτοκαλιού ,και κομματάκια σοκολάτας,λεμόνι τζίντζερ βανίλια,με ξηρούς καρπούς και σταφίδες ή γκάνμπερις,κανέλα γαρίφαλο. Ακόμη και μαστίχα,μαχλέπι,πορτοκάλι σαν να τρως τσουρεκάκι! Είναι  πολύ εύκολη η διαδικασία και λίγα τα υλικά που χρειάζονται.Ας τα δούμε αναλυτικά! Θα χρειαστείς... 180γρ ελαιόλαδο 200γρ καστανή ή λευκή ζάχαρη (για κάτι πιο υγιεινό,μπορείς να αντικαταστήσεις την μισή ποσότητα της ζάχαρης με πολτό μήλου,σε αυτή την περίπτωση θα είναι ελαφρώς γλυκά,αλλα σίγουρα πιο υγιεινά,εσύ επιλέγεις!) 3 κ.γ μπείκιν πάουντερ ξύσμα ενός πορτοκαλιού 1 βανίλια χυμό απο 2 πορτοκάλια 1 κ.γ σόδα 100γρ κακάο Περίπου 500γρ αλεύρι ολικής ή για όλες τις χρήσεις. (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλεύρι βρώμης αλλα θα μοιράσεις την ποσότ

Πατάτες με κιμά ογκρατέν

Εικόνα
Αν παρακολούθεις τις συνταγές μου τότε θα έχεις καταλάβει πως έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία στα εύκολα και γρήγορα φαγητά. Ο χρόνος είναι τόσο πολύτιμος για τους περισσότερους απο εμάς που ορισμένες φορές καλό θα είναι να γνωρίζουμε μια δυό γρήγορες συνταγές που θα μας βγάλουν απο την δύσκολη θέση. Έτσι έφτιαξα και αυτό εδώ το νοστιμότατο και πολύ χορταστικό πιατάκι! Θα χρειαστείς... 500γρ κιμά μοσχαρίσιο  4 μεγάλες πατάτες 1 ζωμό βοδινού 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο 2 φύλλα δάφνης 3 μπαχάρια αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι 2 τριμμένες ντομάτες ή ένα κουτί ντοματάκι κον κασέ 1/2 ποτηράκι κρασί κόκκινο 1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο Για την μπεσαμέλ θα χρειαστείς... 1λτρ γάλα φρέσκο ή αραιωμένο εβαπορέ  3 κ.σ αλεύρι 3 αυγά 1 πρέζα μοσχοκάρυδο 2 κ.σ βούτυρο 300γρ γκούντα τριμμένη Αρχικά ετοίμασε τον κιμά... Σε μια κατσαρόλα θα σοτάρεις σε λίγο ελαιόλαδο τον κιμά με το κρεμμύδι,το σκόρδο,την δάφνη μέχρι να πάρει

Παστιτσάδα με μοσχάρι

Εικόνα
Σε έχω τρελάνει στις συνταγές με μακαρονάδες; Πάρε και αυτή την αγαπημένη σε μένα συνταγούλα να την φτιάξεις μια Κυριακή να γίνει και η δική σου αγαπημένη!😊 Η παραδοσιακή παστιτσάδα φτιάχνεται με κόκορα αλανιάρη και χοντρό μακαρόνι,όμως επειδή εδώ στην πόλη δεν τον  βρίσκεις εύκολα το μοσχαράκι είναι ιδανική και για μένα πολυ καλύτερη επιλογή. Θα χρειαστείς... 800γρ μοσχάρι κατα προτίμηση ποντίκι, κομμένο σε μερίδες 3 σκελίδες λιωμένο σκόρδο 2 φύλλα δάφνης 4-5 μπαχάρια 1 πρέζα μοσχοκάρυδο 1 πρέζα γαρίφαλο τριμμένο  1 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο κρασί(μπορείς και ημίγλυκο) 1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο 1 κουτί ντοματάκι κον κασέ ή 2 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη 1 κ.σ πελτέ ντομάτας Κύκνος (σταθερή αξία) 1 πρέζα καυτερό πιπέρι (προαιρετικά) 1 1/2 πακέτο σπαγγέτι  1.Σε μια κατσαρόλα θα σοτάρεις σε λίγο ελαιόλαδο το μοσχαράκι μαζί με τα μπαχαρικά,και το σκόρδο. Στην συνέχεια θα προσθέσεις τον πελτέ και θα το φέρεις μια δύο βόλτες ακόμη. Σ

Μεσογειακή μακαρονάδα

Εικόνα
Ιδανικη επιλογή όταν έχεις φίλους στο σπίτι και δεν θες να χάσεις τον χρόνο σου στην κουζίνα αλλα να απολαύσεις το κρασάκι σου μαζί τους. Η πιο γρήγορη λύση όταν σε λίγο επιστρέφουν τα παιδιά απο το σχολείο και λόγω υποχρεώσεων δεν πρόλαβες να τους ετοιμάσεις τίποτα.Τ α μακαρόνια είναι αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων και με λίγη φαντασία μπορείς να φτάσεις την μακαρόναδα σου σε άλλο επίπεδο και να τους εντυπωσιάσεις όλους! Θα χρειαστείς... 500γρ ζυμαρικά της αρεσκείας σου. (εγώ χρησιμοποίησα σπαγγέτι Νο10) 2 χωριάτικα λουκάνικα κομμένα σε λεπτές ροδέλες 2 ντομάτες χωρίς τους σπόρους,κομμένες σε κύβους 1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες 1 σφηνοπότηρο ούζο 300γρ φέτα θρυμματισμένη με το χέρι ρίγανη ή θυμάρι κατα προτίμηση φρέσκια,αν όμως δεν έχεις χρησιμοποίησε ξερή ελαιόλαδο 1 κ.γ γλυκιά πάπρικα 1/2 κ.γ πιπέρι καυτερό (προαιρετικά) αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράσε τα ζυμαρικά.

Σπιτικά αφράτα μίνι ντόνατς στο φούρνο

Εικόνα
Θα τα λατρέψουν τα παιδιά σου αλλα και εσύ γιατί είναι πολύ εύκολα και αν ακολουθήσεις ακριβώς τα βήματα δεν υπάρχει περίπτωση αποτυχίας! Αν είσαι και αστέρι στην κουζίνα μπορείς να κάνεις διάφορα κολπάκια,να τα γεμίσεις με πραλίνα ή μαρμελάδα,κρέμα ζαχαροπλαστικής ή κρέμα λεμονιού!! Δεν τα τηγανίζω γιατί αποφεύγω γενικά τα τηγανιτά στο σπίτι μου,πιστεύω πως έτσι τρώγονται πιο ευχάριστα. Δοκίμασε να τα κάνεις όπως εγώ στον φούρνο και μου λες εντυπώσεις! Θα χρειαστείς... 8 φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις εγώ προτιμώ πάντα το  Μύλοι Αχαΐας    1 κοφτό κ.γ μπέικεν πάουντερ 1 2/3 φλ. χλιαρό φρέσκο γάλα  2/3 του φλ. χλιαρό νερό 4 κ.γ αλάτι 2 φακελάκια μαγιά ξερή ή 2 κύβους νωπή  1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου 1/3 του φλ. ζάχαρη 3 κ.σ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου " Όταν σε μια ζύμη βάζουμε μαγιά φροντίζουμε ΠΑΝΤΑ τα υγρά υλικά μας να είναι χλιαρά ΟΧΙ πολύ ζεστά γιατί η μαγιά θα χάσει την δύναμη της. Επίσης αν χρησιμοποιήσουμε αυγό το βγάζουμε μια ώρα π