Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις

Εικόνα
Στην Ελλάδα τα λέμε μπισκότι στην Ιταλία απ'οπου προέρχονται,ονομάζονται καντουτσίνι. Είναι τραγανιστά και αφράτα βουτήματα που συνοδεύουν άψογα το τσάι ή τον καφέ. Οι παραλλαγές που μπορείς να κάνεις είναι πολλές. Με άρωμα πορτοκαλιού ,και κομματάκια σοκολάτας,λεμόνι τζίντζερ βανίλια,με ξηρούς καρπούς και σταφίδες ή γκάνμπερις,κανέλα γαρίφαλο. Ακόμη και μαστίχα,μαχλέπι,πορτοκάλι σαν να τρως τσουρεκάκι! Είναι  πολύ εύκολη η διαδικασία και λίγα τα υλικά που χρειάζονται.Ας τα δούμε αναλυτικά! Θα χρειαστείς... 180γρ ελαιόλαδο 200γρ καστανή ή λευκή ζάχαρη (για κάτι πιο υγιεινό,μπορείς να αντικαταστήσεις την μισή ποσότητα της ζάχαρης με πολτό μήλου,σε αυτή την περίπτωση θα είναι ελαφρώς γλυκά,αλλα σίγουρα πιο υγιεινά,εσύ επιλέγεις!) 3 κ.γ μπείκιν πάουντερ ξύσμα ενός πορτοκαλιού 1 βανίλια χυμό απο 2 πορτοκάλια 1 κ.γ σόδα 100γρ κακάο Περίπου 500γρ αλεύρι ολικής ή για όλες τις χρήσεις. (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλεύρι βρώμης αλλα θα μοιράσεις την ποσότ

Παστιτσάδα με μοσχάρι





Σε έχω τρελάνει στις συνταγές με μακαρονάδες; Πάρε και αυτή την αγαπημένη σε μένα συνταγούλα να την φτιάξεις μια Κυριακή να γίνει και η δική σου αγαπημένη!😊
Η παραδοσιακή παστιτσάδα φτιάχνεται με κόκορα αλανιάρη και χοντρό μακαρόνι,όμως επειδή εδώ στην πόλη δεν τον βρίσκεις εύκολα το μοσχαράκι είναι ιδανική και για μένα πολυ καλύτερη επιλογή.

Θα χρειαστείς...
  • 800γρ μοσχάρι κατα προτίμηση ποντίκι, κομμένο σε μερίδες
  • 3 σκελίδες λιωμένο σκόρδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 4-5 μπαχάρια
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 πρέζα γαρίφαλο τριμμένο 
  • 1 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο κρασί(μπορείς και ημίγλυκο)
  • 1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
  • 1 κουτί ντοματάκι κον κασέ ή 2 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
  • 1 κ.σ πελτέ ντομάτας Κύκνος (σταθερή αξία)
  • 1 πρέζα καυτερό πιπέρι (προαιρετικά)
  • 1 1/2 πακέτο σπαγγέτι 

1.Σε μια κατσαρόλα θα σοτάρεις σε λίγο ελαιόλαδο το μοσχαράκι μαζί με τα μπαχαρικά,και το σκόρδο.
Στην συνέχεια θα προσθέσεις τον πελτέ και θα το φέρεις μια δύο βόλτες ακόμη.

Σβήσε με το κόκκινο κρασί και μόλις εξατμιστούν οι αλκοόλες πρόσθεσε την ντομάτα,το υπόλοιπο ελαιόλαδο ένα ποτήρι νερό και άφησέ το να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει.

2.Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράσε τα μακαρόνια σου.
 Μόλις ετοιμαστεί το κρέας και τα μακαρόνια, σέρβιρε μια γενναία ποσότητα και πασπάλισε με μπόλικο τριμμένο τυράκι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικά κριτσίνια ολικής

Κέικ μήλου με αλεύρι ολικής

Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις