Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Αυγούστου 25, 2019

Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις

Εικόνα
Στην Ελλάδα τα λέμε μπισκότι στην Ιταλία απ'οπου προέρχονται,ονομάζονται καντουτσίνι. Είναι τραγανιστά και αφράτα βουτήματα που συνοδεύουν άψογα το τσάι ή τον καφέ. Οι παραλλαγές που μπορείς να κάνεις είναι πολλές. Με άρωμα πορτοκαλιού ,και κομματάκια σοκολάτας,λεμόνι τζίντζερ βανίλια,με ξηρούς καρπούς και σταφίδες ή γκάνμπερις,κανέλα γαρίφαλο. Ακόμη και μαστίχα,μαχλέπι,πορτοκάλι σαν να τρως τσουρεκάκι! Είναι  πολύ εύκολη η διαδικασία και λίγα τα υλικά που χρειάζονται.Ας τα δούμε αναλυτικά! Θα χρειαστείς... 180γρ ελαιόλαδο 200γρ καστανή ή λευκή ζάχαρη (για κάτι πιο υγιεινό,μπορείς να αντικαταστήσεις την μισή ποσότητα της ζάχαρης με πολτό μήλου,σε αυτή την περίπτωση θα είναι ελαφρώς γλυκά,αλλα σίγουρα πιο υγιεινά,εσύ επιλέγεις!) 3 κ.γ μπείκιν πάουντερ ξύσμα ενός πορτοκαλιού 1 βανίλια χυμό απο 2 πορτοκάλια 1 κ.γ σόδα 100γρ κακάο Περίπου 500γρ αλεύρι ολικής ή για όλες τις χρήσεις. (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλεύρι βρώμης αλλα θα μοιράσεις την ποσότ

Γλυκά παξιμαδάκια

Εικόνα
Δοκίμασα αυτά τα υπέροχα παξιμαδάκια σ'ένα παραδοσιακό φούρνο στη Νεάπολη Λακωνίας. Από την πρώτη δαγκωνιά τα λάτρεψα και προσπάθησα να τα αντιγράψω. Νομίζω πλησίασα αρκετά... Σας δίνω την συνταγή (είναι πανεύκολη με λίγα υλικά και καθόλου κόπο). Αν λοιπόν βαρεθήκατε τα κλασικά βουτήματα που συνοδεύουν το καφεδάκι σας δοκιμάστε αυτά τα παξιμαδάκια και θα με θυμηθείτε 😊 Υλικά : 1 1/2 ποτήρι ηλιέλαιο 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη 1 ποτήρι χλιαρό Γάλα 1 1/2 κουταλιά γλυκάνισο καλά κοπανισμένο σε γουδί 1 κ.σ μπέικεν πάουντερ 1 κ. γ αμμωνία Αλεύρι όσο πάρει μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη. Εκτέλεση: Ρίχνετε τα υλικά σε ένα βαθύ μεγάλο μπολ και πλάθετε την ζύμη. Μη φοβηθήτε αν θρυμματίζεται, έτσι συμβαίνει σε όλες τις ζύμες που έχουν πολύ λάδι ή βούτυρο. Επίσης να ρίχνεται το αλεύρι λίγο λίγο πλάθωντας καλά να ενωθεί με τα υλικά και θα προσθέτετε μόνο αν χρειαστεί κι'άλλο.  Στην συνέχεια θα κάνετε ρολά ζύμης σαν σαλάμι και θα τα τοποθετήσετε σε τα