Δοκίμασα αυτά τα υπέροχα παξιμαδάκια σ'ένα παραδοσιακό φούρνο στη Νεάπολη Λακωνίας.
Από την πρώτη δαγκωνιά τα λάτρεψα και προσπάθησα να τα αντιγράψω. Νομίζω πλησίασα αρκετά... Σας δίνω την συνταγή (είναι πανεύκολη με λίγα υλικά και καθόλου κόπο). Αν λοιπόν βαρεθήκατε τα κλασικά βουτήματα που συνοδεύουν το καφεδάκι σας δοκιμάστε αυτά τα παξιμαδάκια και θα με θυμηθείτε 😊
Υλικά :
- 1 1/2 ποτήρι ηλιέλαιο
- 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
- 1 ποτήρι χλιαρό Γάλα
- 1 1/2 κουταλιά γλυκάνισο καλά κοπανισμένο σε γουδί
- 1 κ.σ μπέικεν πάουντερ
- 1 κ. γ αμμωνία
- Αλεύρι όσο πάρει μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη.
Εκτέλεση:
- Ρίχνετε τα υλικά σε ένα βαθύ μεγάλο μπολ και πλάθετε την ζύμη. Μη φοβηθήτε αν θρυμματίζεται, έτσι συμβαίνει σε όλες τις ζύμες που έχουν πολύ λάδι ή βούτυρο. Επίσης να ρίχνεται το αλεύρι λίγο λίγο πλάθωντας καλά να ενωθεί με τα υλικά και θα προσθέτετε μόνο αν χρειαστεί κι'άλλο.
- Στην συνέχεια θα κάνετε ρολά ζύμης σαν σαλάμι και θα τα τοποθετήσετε σε ταψί λαμαρίνα (αυτό του φούρνου) που θα έχετε βάλει λαδόκολλα.
- Θα χαράξετε με ένα μαχαίρι φετάκια 2 εκατοστών χωρίς να φτάσετε μέχρι τον πάτο.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 μέχρι να ροδίσουν. (Προσοχή ψήνονται πολύ γρήγορα)
- Βγάζετε από τον φούρνο και κόβεται κανονικά αλλά πολύ προσεκτικά τα κόμματια γιατί όταν είναι ζεστά σπάνε πολύ εύκολα. Τα ξαπλώνετε και συνεχίζεται το ψήσιμο για να ροδίσει η επιφάνεια τους.
Αν σας φανούν λίγο μαλακά μην ανησυχείτε όταν κρυώσουν θα σφίξουν. Αν πάλι τα θέλετε πιο τραγανιστά μπορείτε μόλις κρυώσουν να τα βάλετε στον φούρνο στους 150 βαθμούς στον αέρα για περίπου 15-20 λεπτά.
Διατηρούνται σε αεροστεγή συσκευασία. Τα σακουλάκια με το ζιπ που υπάρχουν σε όλα τα σούπερ μάρκετ είναι ιδανικά για να διατηρήσουν τραγανά και ολόφρεσκα τα παξιμαδάκια σας.
Παρακάτω σας δείχνω όλη την διαδικασία αναλυτικά με φωτογραφίες...
🔷 Αν σας αρέσουν οι συνταγές του CookStories2 δείξτε την αγάπη σας ακολουθώντας το blog ή την σελίδα στο Facebook 🔷
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου