Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοεμβρίου 18, 2018

Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις

Εικόνα
Στην Ελλάδα τα λέμε μπισκότι στην Ιταλία απ'οπου προέρχονται,ονομάζονται καντουτσίνι. Είναι τραγανιστά και αφράτα βουτήματα που συνοδεύουν άψογα το τσάι ή τον καφέ. Οι παραλλαγές που μπορείς να κάνεις είναι πολλές. Με άρωμα πορτοκαλιού ,και κομματάκια σοκολάτας,λεμόνι τζίντζερ βανίλια,με ξηρούς καρπούς και σταφίδες ή γκάνμπερις,κανέλα γαρίφαλο. Ακόμη και μαστίχα,μαχλέπι,πορτοκάλι σαν να τρως τσουρεκάκι! Είναι  πολύ εύκολη η διαδικασία και λίγα τα υλικά που χρειάζονται.Ας τα δούμε αναλυτικά! Θα χρειαστείς... 180γρ ελαιόλαδο 200γρ καστανή ή λευκή ζάχαρη (για κάτι πιο υγιεινό,μπορείς να αντικαταστήσεις την μισή ποσότητα της ζάχαρης με πολτό μήλου,σε αυτή την περίπτωση θα είναι ελαφρώς γλυκά,αλλα σίγουρα πιο υγιεινά,εσύ επιλέγεις!) 3 κ.γ μπείκιν πάουντερ ξύσμα ενός πορτοκαλιού 1 βανίλια χυμό απο 2 πορτοκάλια 1 κ.γ σόδα 100γρ κακάο Περίπου 500γρ αλεύρι ολικής ή για όλες τις χρήσεις. (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλεύρι βρώμης αλλα θα μοιράσεις την ποσότ

Γιουβέτσι

Εικόνα
                               Γιουβετσάκι μυρωδάτο και πεντανόστιμο! 800γρ μοσχάρι σε μερίδες 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο 5 μπαχάρια 4 φύλλα δάφνης 2 τσιμπιές κανέλα σκόνη 1 συσκευασία κριθαράκι μέτριο Αλάτι πιπέρι 2 καρότα στον τρίφτη 2 ντομάτες ώριμες τριμμένες 1\2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο 1/2 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο κρασί 1/2 κ.γ ζάχαρη 1 π.ν νερό Για το κριθαράκι θα χρειαστούμε... 3 κ.σ βούτυρο απλό ή αγελάδος 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες 3 μπαχάρια 3 φύλλα δάφνη 1. Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα το μοσχαράκι με το ελαιόλαδο και το σκόρδο, μόλις πάρει χρώμα απ'όλες τις μεριές σβήνουμε με το κρασί.Αφήνουμε να εξατμιστεί το κρασί και στην συνέχεια ρίχνουμε την τριμμένη  ντομάτα,το καρότο και τα μπαχαρικά (κανέλα,μπαχάρι,πιπέρι,δάφνη) το αλάτι το αφήνουμε για το τέλος όταν θα έχει μαλακώσει το κρέας.  Επίσης προσθέτουμε και την ζάχαρη για να μειώσει την οξύτητα της ντομάτας. Σιγοβράζουμε βλέποντας το φαγητό μας να έχει ζουμάκι κα

Σαλάτα με μπρόκολο

Εικόνα
Μία διαφορετική πλούσια σαλάτα με γλυκόξινη γεύση. Μπορεί άνετα να αντικαταστήσει ένα γεύμα μιας και τα έχει όλα.  ▪ 1 μικρό μπρόκολο κομμένο σε μικρά κομμάτια (οχι τον κορμό)  ▪ λίγο λάχανο ψιλοκομμένο ή τριμμένο στον τρίφτη  ▪ 3-4  καρότα τριμμένα στον τρίφτη  ▪ 1/2 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο ▪ 1 μήλο κόκκινο κομμένο σε μικρα κομμάτια  ▪ 2 πιπεριές φλωρίνης σε κύβους  ▪ 5 χουρμάδες  ▪ χυμό μισού λεμονιού ▪ 3 κ.σ Ξύδι βαλσάμικο  ▪ 4 κ.σ Ελαιόλαδο  ▪ αλάτι και πιπέρι  1. Πλένουμε καλά τα λαχανικά και το μηλαράκι. Τρίβουμε στον τρίφτη το λάχανο και τα καρότα.  Κόβουμε μόνο το φυλλώδες μέρος του μπρόκολου σε μικρά κομμάτια και την πιπεριά φλωρίνης σε κύβους.  Ψιλοκόβουμε το σέλινο,καθαρίζουμε το μήλο και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.  Στην συνέχεια ρίχνουμε όλα τα λαχανικά μέσα σε μία σαλατιέρα κόβουμε στην μέση τους χουρμάδες και τους προσθέτουμε στην σαλάτα.  Ετοιμάζουμε το ντρέσινκ ρίχνοντας σε  ένα μπόλ το ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού,το βαλσάμικο, αλάτι πι

Ανάποδη μηλόπιτα

Εικόνα
                    "Ανάποδη μηλόπιτα" Όταν λέμε χειμώνας το μυαλό πηγαίνει στην θαλπωρή ενός ζεστού σπιτικού στολισμένο με το χριστουγεννιάτικο δέντρο και τα πολύχρωμα φωτάκια να αναβοσβήνουν παιχνιδιάρικα. Μας έρχονται αρώματα απο ζεστή σοκολάτα ή ένα αρωματικό τσάι πλάι στο αναμμένο τζάκι και χαλάρωση με τα αγαπημένα μας πρόσωπα και βέβαια δε ν μπορεί να λείπει η μυρωδιά της ζεστής μηλόπιτας που μόλις βγήκε από τον φούρνο και περιμένουμε ανυπόμονα να κρυώσει για να την απολαύσουμε. Αρκετά όμως με την ονειροπώληση... Ας ξεκινήσουμε από την μηλόπιτα και όλα τ'άλλα θα γίνουν στην συνέχεια 😉 ▪ 3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + 2 κ.σ για τις σταφίδες. ▪ 3 κ.γ baking powder ▪ 1 κ.γ κοφτό αλάτι ▪ 1 1/3 φλ ζάχαρη ▪ 1 βανίλια ▪ 2 αυγά  ▪ 1 φλ. Σπορέλαιο ▪ 200γρ γιαούρτι κατά προτίμηση  Δωδώνη     αληθινό γιαούρτι 😉 ▪ 1/2 φλ σταφίδες και 1/2 φλ καρύδια ▪ 1/2 κ.γ κανέλα και 1/2 κ.γ γαρίφαλο ▪ 3 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες ▪ χυμό μισού λεμονιού