Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις

Εικόνα
Στην Ελλάδα τα λέμε μπισκότι στην Ιταλία απ'οπου προέρχονται,ονομάζονται καντουτσίνι. Είναι τραγανιστά και αφράτα βουτήματα που συνοδεύουν άψογα το τσάι ή τον καφέ. Οι παραλλαγές που μπορείς να κάνεις είναι πολλές. Με άρωμα πορτοκαλιού ,και κομματάκια σοκολάτας,λεμόνι τζίντζερ βανίλια,με ξηρούς καρπούς και σταφίδες ή γκάνμπερις,κανέλα γαρίφαλο. Ακόμη και μαστίχα,μαχλέπι,πορτοκάλι σαν να τρως τσουρεκάκι! Είναι  πολύ εύκολη η διαδικασία και λίγα τα υλικά που χρειάζονται.Ας τα δούμε αναλυτικά! Θα χρειαστείς... 180γρ ελαιόλαδο 200γρ καστανή ή λευκή ζάχαρη (για κάτι πιο υγιεινό,μπορείς να αντικαταστήσεις την μισή ποσότητα της ζάχαρης με πολτό μήλου,σε αυτή την περίπτωση θα είναι ελαφρώς γλυκά,αλλα σίγουρα πιο υγιεινά,εσύ επιλέγεις!) 3 κ.γ μπείκιν πάουντερ ξύσμα ενός πορτοκαλιού 1 βανίλια χυμό απο 2 πορτοκάλια 1 κ.γ σόδα 100γρ κακάο Περίπου 500γρ αλεύρι ολικής ή για όλες τις χρήσεις. (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλεύρι βρώμης αλλα θα μοιράσεις την ποσότ

Σαλάτα με μπρόκολο





Μία διαφορετική πλούσια σαλάτα με γλυκόξινη γεύση.
Μπορεί άνετα να αντικαταστήσει ένα γεύμα μιας και τα έχει όλα. 


▪ 1 μικρό μπρόκολο κομμένο σε μικρά κομμάτια (οχι τον κορμό) 
▪ λίγο λάχανο ψιλοκομμένο ή τριμμένο στον τρίφτη 
▪ 3-4  καρότα τριμμένα στον τρίφτη 
▪ 1/2 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
▪ 1 μήλο κόκκινο κομμένο σε μικρα κομμάτια 
▪ 2 πιπεριές φλωρίνης σε κύβους 
▪ 5 χουρμάδες 
▪ χυμό μισού λεμονιού
▪ 3 κ.σ Ξύδι βαλσάμικο 
▪ 4 κ.σ Ελαιόλαδο 
▪ αλάτι και πιπέρι 

1. Πλένουμε καλά τα λαχανικά και το μηλαράκι. Τρίβουμε στον τρίφτη το λάχανο και τα καρότα. 
Κόβουμε μόνο το φυλλώδες μέρος του μπρόκολου σε μικρά κομμάτια και την πιπεριά φλωρίνης σε κύβους. 
Ψιλοκόβουμε το σέλινο,καθαρίζουμε το μήλο και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. 
Στην συνέχεια ρίχνουμε όλα τα λαχανικά μέσα σε μία σαλατιέρα κόβουμε στην μέση τους χουρμάδες και τους προσθέτουμε στην σαλάτα. 
Ετοιμάζουμε το ντρέσινκ ρίχνοντας σε  ένα μπόλ το ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού,το βαλσάμικο, αλάτι πιπέρι και με ενα αναδευτήρι χτυπάμε να αποκτήσει μια κρεμώδη υφή.Περιχύνουμε με αυτό την σαλάτα μας.
https://cookstories2.blogspot.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικά κριτσίνια ολικής

Κέικ μήλου με αλεύρι ολικής

Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις