Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 13, 2019

Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις

Εικόνα
Στην Ελλάδα τα λέμε μπισκότι στην Ιταλία απ'οπου προέρχονται,ονομάζονται καντουτσίνι. Είναι τραγανιστά και αφράτα βουτήματα που συνοδεύουν άψογα το τσάι ή τον καφέ. Οι παραλλαγές που μπορείς να κάνεις είναι πολλές. Με άρωμα πορτοκαλιού ,και κομματάκια σοκολάτας,λεμόνι τζίντζερ βανίλια,με ξηρούς καρπούς και σταφίδες ή γκάνμπερις,κανέλα γαρίφαλο. Ακόμη και μαστίχα,μαχλέπι,πορτοκάλι σαν να τρως τσουρεκάκι! Είναι  πολύ εύκολη η διαδικασία και λίγα τα υλικά που χρειάζονται.Ας τα δούμε αναλυτικά! Θα χρειαστείς... 180γρ ελαιόλαδο 200γρ καστανή ή λευκή ζάχαρη (για κάτι πιο υγιεινό,μπορείς να αντικαταστήσεις την μισή ποσότητα της ζάχαρης με πολτό μήλου,σε αυτή την περίπτωση θα είναι ελαφρώς γλυκά,αλλα σίγουρα πιο υγιεινά,εσύ επιλέγεις!) 3 κ.γ μπείκιν πάουντερ ξύσμα ενός πορτοκαλιού 1 βανίλια χυμό απο 2 πορτοκάλια 1 κ.γ σόδα 100γρ κακάο Περίπου 500γρ αλεύρι ολικής ή για όλες τις χρήσεις. (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλεύρι βρώμης αλλα θα μοιράσεις την ποσότ

Μανιταρόσουπα Νο2

Εικόνα
Βελούδινη γκουρμέ healthy 😉 Τι άλλο θες για να την δοκιμάσεις; Απλά μάζεψε τα υλικά που χρειάζεσαι και ξεκινά!! Θα χρειαστείς... ▪ 1 κιλό μανιτάρια champignon ▪ 1 κρεμμύδι κομμένο στα 4 ▪ 2 σκελίδες σκόρδο ▪ 1κ.σ φρέσκο ή ξερό θυμάρι ▪ 1 κύβο λαχανικών ▪ 1 ποτηράκι λευκό κρασί ▪ 500γρ νερό ▪ 500γρ γάλα πλήρες ▪ 2κ.σ βούτυρο ▪ αλάτι και πιπέρι Ας ξεκινήσουμε... 1. Σε μια κατσαρόλα θα χοντροκόψεις και θα ρίξεις το κρεμμύδι το σκόρδο και το θυμάρι. Σοτάρεις για λίγο να πάρουν χρώμα και στην συνέχεια θα προσθέσεις τα μανιτάρια, τα φέρνεις μία δύο βόλτες να μαραθούν και σβήνεις με το κρασί. Ρίχνεις τον κύβο, πιπέρι αλάτι και το νερό με το γάλα. Αφήνεις την σούπα να βράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά. 2. Στην συνέχεια με το minipimer  θα πολτοποιήσεις τα υλικά και αν είναι πολύ παχύρευστη θα προσθέσεις λίγο ζεστό νερό.Τέλος πρόσθεσε το βούτυρο άφησε το να λιώσει με την θερμότητα της σούπας και έπειτα ανακάτεψε να πάει παντού. "Για να πετύχεις τη