Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Οκτωβρίου 14, 2018

Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις

Εικόνα
Στην Ελλάδα τα λέμε μπισκότι στην Ιταλία απ'οπου προέρχονται,ονομάζονται καντουτσίνι. Είναι τραγανιστά και αφράτα βουτήματα που συνοδεύουν άψογα το τσάι ή τον καφέ. Οι παραλλαγές που μπορείς να κάνεις είναι πολλές. Με άρωμα πορτοκαλιού ,και κομματάκια σοκολάτας,λεμόνι τζίντζερ βανίλια,με ξηρούς καρπούς και σταφίδες ή γκάνμπερις,κανέλα γαρίφαλο. Ακόμη και μαστίχα,μαχλέπι,πορτοκάλι σαν να τρως τσουρεκάκι! Είναι  πολύ εύκολη η διαδικασία και λίγα τα υλικά που χρειάζονται.Ας τα δούμε αναλυτικά! Θα χρειαστείς... 180γρ ελαιόλαδο 200γρ καστανή ή λευκή ζάχαρη (για κάτι πιο υγιεινό,μπορείς να αντικαταστήσεις την μισή ποσότητα της ζάχαρης με πολτό μήλου,σε αυτή την περίπτωση θα είναι ελαφρώς γλυκά,αλλα σίγουρα πιο υγιεινά,εσύ επιλέγεις!) 3 κ.γ μπείκιν πάουντερ ξύσμα ενός πορτοκαλιού 1 βανίλια χυμό απο 2 πορτοκάλια 1 κ.γ σόδα 100γρ κακάο Περίπου 500γρ αλεύρι ολικής ή για όλες τις χρήσεις. (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλεύρι βρώμης αλλα θα μοιράσεις την ποσότ

Ζαμπονοτυρόπιτα σουφλέ

Εικόνα
Εύκολη γρήγορη ιδανική επιλογή για βραδυνό οταν δεν έχεις και πολυ ορεξη να την "βγάλεις" στην κουζίνα ☺ Υλικά  ▪ 20 φέτες ψιλοκομμένο ζαμπόν  ▪ 300γρ τριμμένη γκούντα  ▪ 1 εβαπορέ  ▪ 4 αυγά  ▪ 1 κεσεδάκι γιαούρτι  ▪ 4 κ.σ βούτυρο λιωμένο (για το μείγμα)  και 4 κ.σ για την επιφάνεια.  ▪ αλάτι και πιπέρι  ▪ Μία συσκευασία φύλλο κρούστας  ▶  Κόβω το φύλλο κρούστας σε κομμάτια και το βάζω στο φούρνο να ξεροψηθεί ▶ Σε ένα μπόλ ρίχνω το ζαμπόν, το τυρί, τα αυγά, το γιαούρτι,το γάλα, αλατοπίπερο και ανακατεύω καλά.  ▶ Μόλις ξεροψηθεί το φύλλο το προσθέτω και αυτό μέσα στο μείγμα με το τυρί και το ζαμπόν. Ανακατεύω προσεκτικά μέχρι να μαλακώσει το φύλλο και να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.  ▶ Αδειάζω σε βουτυρωμένο πυρίμαχο ταψί και προσθέτω στην επιφάνεια το βούτυρο κατα τόπους. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 αέρα ώσπου να πάρει χρώμα. 😘  By Popi Pt ❤  https://cookstories2.blogspot.com

Μπιφτέκια με πατάτες

Εικόνα
Μπιφτέκια με πατάτες στον φούρνο. Γνωστό νόστιμο φαγάκι που αρέσει σε όλη την οικογένεια (για να μην έχουμε γκρίνιες) Κάνε και μία μαρουλοσαλάτα με φρέσκο κρεμμυδάκι και άνηθο μαζί, του ταιριάζει! 😉 Αν θες να φάνε τα παιδιά λαχανικά είναι η ευκαιρία σου να τα "κρύψεις" μέσα στον κιμά!  Ούτε που θα το καταλάβουν 😋 Για τα μπιφτέκια θα χρειαστείς:  ▪ 600γρ μοσχαρίσιο κιμά  ▪ 4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο σε νερό  ▪ 1 κολοκύθι, 2 καρότα, 1 κρεμμύδι ξερό πολτοποιημένα στο μπλέντερ.  ▪ αλάτι, πιπέρι ▪ Λίγη ρίγανη  Για τις πατάτες: ▪ 5 μέτριες πατάτες κομμένες κυδωνάτες ▪ 1 κύβο βοδινού  ▪ 1 κ.σ μουστάρδα  ▪ χυμό από 1 λεμόνι και 1 πορτοκάλι  ▪ 1 κ.γ σκόρδο σε σκόνη  ▪ Ρίγανη  ▪ Ελαιόλαδο  1.Καθάρισε και κόψε σε κομμάτια τις πατάτες και αράδιασέ τες σε ένα ταψί. Μέσα στο μπλέντερ ρίξε τα υλικά για την μαρινάδα και ανακατεψέ τα να γίνουν σάλτσα. Περίχυσε τις πατάτες και με τα χέρια σου ανακάτεψε να πάει παντού η σάλτσα.  2.Βαλε τον κιμά σε ένα βαθύ