Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις

Εικόνα
Στην Ελλάδα τα λέμε μπισκότι στην Ιταλία απ'οπου προέρχονται,ονομάζονται καντουτσίνι. Είναι τραγανιστά και αφράτα βουτήματα που συνοδεύουν άψογα το τσάι ή τον καφέ. Οι παραλλαγές που μπορείς να κάνεις είναι πολλές. Με άρωμα πορτοκαλιού ,και κομματάκια σοκολάτας,λεμόνι τζίντζερ βανίλια,με ξηρούς καρπούς και σταφίδες ή γκάνμπερις,κανέλα γαρίφαλο. Ακόμη και μαστίχα,μαχλέπι,πορτοκάλι σαν να τρως τσουρεκάκι! Είναι  πολύ εύκολη η διαδικασία και λίγα τα υλικά που χρειάζονται.Ας τα δούμε αναλυτικά! Θα χρειαστείς... 180γρ ελαιόλαδο 200γρ καστανή ή λευκή ζάχαρη (για κάτι πιο υγιεινό,μπορείς να αντικαταστήσεις την μισή ποσότητα της ζάχαρης με πολτό μήλου,σε αυτή την περίπτωση θα είναι ελαφρώς γλυκά,αλλα σίγουρα πιο υγιεινά,εσύ επιλέγεις!) 3 κ.γ μπείκιν πάουντερ ξύσμα ενός πορτοκαλιού 1 βανίλια χυμό απο 2 πορτοκάλια 1 κ.γ σόδα 100γρ κακάο Περίπου 500γρ αλεύρι ολικής ή για όλες τις χρήσεις. (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλεύρι βρώμης αλλα θα μοιράσεις την ποσότ

Ζαμπονοτυρόπιτα σουφλέ



Εύκολη γρήγορη ιδανική επιλογή για βραδυνό οταν δεν έχεις και πολυ ορεξη να την "βγάλεις" στην κουζίνα ☺

Υλικά 

▪ 20 φέτες ψιλοκομμένο ζαμπόν 
▪ 300γρ τριμμένη γκούντα 
▪ 1 εβαπορέ 
▪ 4 αυγά 
▪ 1 κεσεδάκι γιαούρτι 
▪ 4 κ.σ βούτυρο λιωμένο (για το μείγμα)  και 4 κ.σ για την επιφάνεια. 
▪ αλάτι και πιπέρι 
▪ Μία συσκευασία φύλλο κρούστας 

▶  Κόβω το φύλλο κρούστας σε κομμάτια και το βάζω στο φούρνο να ξεροψηθεί
▶ Σε ένα μπόλ ρίχνω το ζαμπόν, το τυρί, τα αυγά, το γιαούρτι,το γάλα, αλατοπίπερο και ανακατεύω καλά. 
▶ Μόλις ξεροψηθεί το φύλλο το προσθέτω και αυτό μέσα στο μείγμα με το τυρί και το ζαμπόν. Ανακατεύω προσεκτικά μέχρι να μαλακώσει το φύλλο και να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά. 
▶ Αδειάζω σε βουτυρωμένο πυρίμαχο ταψί και προσθέτω στην επιφάνεια το βούτυρο κατα τόπους. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 αέρα ώσπου να πάρει χρώμα. 😘 


By Popi Pt ❤ 

https://cookstories2.blogspot.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικά κριτσίνια ολικής

Κέικ μήλου με αλεύρι ολικής

Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις