Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις

Εικόνα
Στην Ελλάδα τα λέμε μπισκότι στην Ιταλία απ'οπου προέρχονται,ονομάζονται καντουτσίνι. Είναι τραγανιστά και αφράτα βουτήματα που συνοδεύουν άψογα το τσάι ή τον καφέ. Οι παραλλαγές που μπορείς να κάνεις είναι πολλές. Με άρωμα πορτοκαλιού ,και κομματάκια σοκολάτας,λεμόνι τζίντζερ βανίλια,με ξηρούς καρπούς και σταφίδες ή γκάνμπερις,κανέλα γαρίφαλο. Ακόμη και μαστίχα,μαχλέπι,πορτοκάλι σαν να τρως τσουρεκάκι! Είναι  πολύ εύκολη η διαδικασία και λίγα τα υλικά που χρειάζονται.Ας τα δούμε αναλυτικά! Θα χρειαστείς... 180γρ ελαιόλαδο 200γρ καστανή ή λευκή ζάχαρη (για κάτι πιο υγιεινό,μπορείς να αντικαταστήσεις την μισή ποσότητα της ζάχαρης με πολτό μήλου,σε αυτή την περίπτωση θα είναι ελαφρώς γλυκά,αλλα σίγουρα πιο υγιεινά,εσύ επιλέγεις!) 3 κ.γ μπείκιν πάουντερ ξύσμα ενός πορτοκαλιού 1 βανίλια χυμό απο 2 πορτοκάλια 1 κ.γ σόδα 100γρ κακάο Περίπου 500γρ αλεύρι ολικής ή για όλες τις χρήσεις. (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλεύρι βρώμης αλλα θα μοιράσεις την ποσότ

Σπιτική μαγιονέζα με πατάτα





Γιατί να αγοράσεις μαγιονέζα αφού μπορείς να την φτιάξεις σπίτι σου με αγνά υλικά και να την απόλαυσης εκείνη την στιγμή; 
Η διαδικασία είναι πανεύκολη!  
Σε άλλο post θα σου πω πως να φτιάξεις και μαγιονέζα χωρίς πατάτα.
Η συγκεκριμένη ταιριάζει απόλυτα με ψάρι βραστό ή και ψητό.Εγώ συνήθως την φτιάχνω όταν έχω ψαρόσουπα. Βράζω τις πατάτες μέσα στον ζωμό του ψαριού και έχουν όλη την ουσία του.
Απαραίτητο συστατικό για μία πεντανόστιμη μαγιονέζα είναι η μουστάρδα αλλά η καλή μουστάρδα, οχι η κίτρινη με το καναρινί χρώμα που μοιάζει με τέμπερα αλλα η άλλη με την πλούσια ποιοτική και ελαφρώς πικάντικη γεύση που είναι και ελληνική για την ΕΚΜΑ μιλάω,δοκίμασε την και θα καταλάβεις τι εννοώ. Εγώ προσωπικά δεν την αλλάζω με τίποτα! 

Τα υλικά... 
▪ 3 μεγάλες πατάτες βρασμένες 
▪ 100γρ ελαιόλαδο 
▪ 100γρ λευκό ξύδι 
▪ αλάτι και πιπέρι 
▪ λίγο ψιλοκομμένο σέλινο (προαιρετικά)
▪ 1 αυγό 
▪ 2 κ.σ μουστάρδα ΕΚΜΑ  

 Πολτοποίησε τις πατάτες όπως είναι καφτές,πρόσθεσε ελαιόλαδο,ξύδι, μουστάρδα, αλατοπίπερο, το αυγό και με minipimer ή το multi ανακάτεψε καλά. Μη σε ανησυχεί το αυγό που μπαίνει ωμό, ο βρασμός γίνεται με την θερμοκρασία που έχουν οι πατάτες. 
Δοκίμασε την γέυση και πρόσθεσε ότι χρειάζεται αλάτι,πιπέρι ή ξύδι. Αν δεν θες ξύδι πρόσθεσε χυμό λεμονιού.
Τέλος ρίξε και το ψιλοκομμένο σέλινο που  είναι προαιρετικό,ανάλογα με τις γευστικές προτίμησεις του καθενός! 😉
Αν σου περισσέψει φύλαξέ τη στο ψυγείο για 2 μέρες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικά κριτσίνια ολικής

Κέικ μήλου με αλεύρι ολικής

Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις