Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτεμβρίου 9, 2018

Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις

Εικόνα
Στην Ελλάδα τα λέμε μπισκότι στην Ιταλία απ'οπου προέρχονται,ονομάζονται καντουτσίνι. Είναι τραγανιστά και αφράτα βουτήματα που συνοδεύουν άψογα το τσάι ή τον καφέ. Οι παραλλαγές που μπορείς να κάνεις είναι πολλές. Με άρωμα πορτοκαλιού ,και κομματάκια σοκολάτας,λεμόνι τζίντζερ βανίλια,με ξηρούς καρπούς και σταφίδες ή γκάνμπερις,κανέλα γαρίφαλο. Ακόμη και μαστίχα,μαχλέπι,πορτοκάλι σαν να τρως τσουρεκάκι! Είναι  πολύ εύκολη η διαδικασία και λίγα τα υλικά που χρειάζονται.Ας τα δούμε αναλυτικά! Θα χρειαστείς... 180γρ ελαιόλαδο 200γρ καστανή ή λευκή ζάχαρη (για κάτι πιο υγιεινό,μπορείς να αντικαταστήσεις την μισή ποσότητα της ζάχαρης με πολτό μήλου,σε αυτή την περίπτωση θα είναι ελαφρώς γλυκά,αλλα σίγουρα πιο υγιεινά,εσύ επιλέγεις!) 3 κ.γ μπείκιν πάουντερ ξύσμα ενός πορτοκαλιού 1 βανίλια χυμό απο 2 πορτοκάλια 1 κ.γ σόδα 100γρ κακάο Περίπου 500γρ αλεύρι ολικής ή για όλες τις χρήσεις. (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλεύρι βρώμης αλλα θα μοιράσεις την ποσότ

Μπισκότα βουτύρου με μαρμελάδα (σαμπλέ)

Εικόνα
Υπέροχα γεμιστά μπισκότα βουτύρου με γέμιση μαρμελάδα φράουλα. Μπορείτε να βάλετε οποία γεύση μαρμελάδας θέλετε εσείς ή πραλίνα φουντουκιού. Συνοδεύουν τέλεια το καφεδάκι σας. Για περίπου 25 μπισκότα θα χρειαστούμε: ▪ 380 γρ. αλεύρι Γιώτης για όλες τις χρήσεις ▪ 250 γρ. βούτυρο super fresko  ▪ 150 γρ. ζάχαρη άχνη  ▪ 2 κρόκους αυγών ▪ Μαρμελάδα της αρεσκείας μας ▪ Λίγη ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα Εκτέλεση: 1. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου τη ζάχαρη άχνη τους 2 κρόκους αυγών το αλεύρι και χτυπάμε με το γάντζο ώσπου να γίνει μία βουτυράτη ζύμη.     2. Με τον πλάστη μας σε μία επιφάνεια εργασίας ανοίγουμε φύλλο πάχους περίπου 1,5 εκ και με ένα κουπάτ φτιάχνουμε σχέδια για τα μπισκοτάκια μας. Στα μισά από τα μπισκότα που θα φτιάξουμε κάνουμε μία τρύπα στη μέση τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για καπάκια.   3. Τοποθετούμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά. 4. Όταν τ

Γλυκό του κουταλιού σταφύλι

Εικόνα
          Το αγαπημένο γλυκό όλων! Ταιριάζει υπέροχα με γιαούρτι.Δοκιμάστε το σε μία φέτα ψωμί με βούτυρο είναι καταπληκτικό κολατσιό για τους μικρούς μας φίλους! Θα χρειαστούμε : ▪ 1 κιλό σταφύλια χωρίς κουκούτσι κατά προτίμηση σουλτανίνα ▪ 1/2 κιλό ζάχαρη ▪ Νερό τόσο όσο να σκεπάζει τα σταφύλια στην κατσαρόλα ▪ 3 φύλλα αρμπαρόριζα ▪ χυμό μισού λεμονιού ▪ 1 αποστειρωμένο γυάλινο βάζο με καπάκι Εκτέλεση : 1. Μαδάμε τις ρώγες μία-μία από το τσαμπί Και τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι.Έπειτα τις πλένουμε πολύ καλά. 2. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα σταφύλια μας την ζάχαρη και νερό ίσα να τα σκεπάζει,προσθέτουμε τα φύλλα αρμπαρόριζας και σιγοβράζουμε ώσπου να αρχίσει να κάνει μικρές φυσαλίδες. 3. Για να δούμε αν είναι έτοιμο το σιρόπι μας παίρνουμε μία κουταλιά και  βάζουμε σε ένα πιατάκι, μόλις το σιρόπι κρυώσει και αρχίσει να χωρίζεται στα δύο τότε είναι έτοιμο. Αφαιρούμε την αρμπαρόριζα ρίχνουμε τον χυμό από μισό λεμόνι και αποσύρουμε από τη φωτιά. 4. Αδειάζουμε το γ

Κολοκυθοκεφτέδες

Εικόνα
Τι θα χρειαστούμε: 3 μεγάλα κολοκυθάκια καθαρισμένα και τριμμένα στον τρίφτη 200γρ φέτα θρυμματισμένη 2 φρ.κρεμμυδάκια λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο ή ξερό λίγο άνηθο ψιλοκομμένο αλατι και πιπέρι αλεύρι όσο πάρει λάδι για το τηγάνισμα 1 αυγο Εκτέλεση: Πλένουμε και ξύνουμε εξωτερικά τα κολοκυθάκια μας,έπειτα τα τρίβουμε στο χοντρό μέρος του τρίφτη. Στραγγίζουμε από τα ζουμιά το τριμμένο κολοκύθι και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. θρυμματίζουμε με το πιρούνι την φέτα και την προσθέτουμε στο κολοκύθι. Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια τα μυρωδικά μας (άνηθο,δυόσμο),το αυγό, αλάτι πιπέρι και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ώσπου το μείγμα να είναι παχύ και να μην έχει καθόλου υγρά. Σε ένα τηγάνι βάζουμε να κάψει το λάδι και κατόπιν παίρνουμε με ενα κουτάλι της σούπας από το μείγμα και το ρίχνουμε στο λάδι που  καίει.Μόλις ροδίσουν τους γυρνάμε και έπειτα αφού τηγανιστούν  τους τοποθετούμε σε ένα απορροφητικό χαρτί να φύγ