Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις

Εικόνα
Στην Ελλάδα τα λέμε μπισκότι στην Ιταλία απ'οπου προέρχονται,ονομάζονται καντουτσίνι. Είναι τραγανιστά και αφράτα βουτήματα που συνοδεύουν άψογα το τσάι ή τον καφέ. Οι παραλλαγές που μπορείς να κάνεις είναι πολλές. Με άρωμα πορτοκαλιού ,και κομματάκια σοκολάτας,λεμόνι τζίντζερ βανίλια,με ξηρούς καρπούς και σταφίδες ή γκάνμπερις,κανέλα γαρίφαλο. Ακόμη και μαστίχα,μαχλέπι,πορτοκάλι σαν να τρως τσουρεκάκι! Είναι  πολύ εύκολη η διαδικασία και λίγα τα υλικά που χρειάζονται.Ας τα δούμε αναλυτικά! Θα χρειαστείς... 180γρ ελαιόλαδο 200γρ καστανή ή λευκή ζάχαρη (για κάτι πιο υγιεινό,μπορείς να αντικαταστήσεις την μισή ποσότητα της ζάχαρης με πολτό μήλου,σε αυτή την περίπτωση θα είναι ελαφρώς γλυκά,αλλα σίγουρα πιο υγιεινά,εσύ επιλέγεις!) 3 κ.γ μπείκιν πάουντερ ξύσμα ενός πορτοκαλιού 1 βανίλια χυμό απο 2 πορτοκάλια 1 κ.γ σόδα 100γρ κακάο Περίπου 500γρ αλεύρι ολικής ή για όλες τις χρήσεις. (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλεύρι βρώμης αλλα θα μοιράσεις την ποσότ

Γλυκό του κουταλιού σταφύλι


         

Το αγαπημένο γλυκό όλων! Ταιριάζει υπέροχα με γιαούρτι.Δοκιμάστε το σε μία φέτα ψωμί με βούτυρο είναι καταπληκτικό κολατσιό για τους μικρούς μας φίλους!

Θα χρειαστούμε :

▪ 1 κιλό σταφύλια χωρίς κουκούτσι κατά προτίμηση σουλτανίνα
▪ 1/2 κιλό ζάχαρη
▪ Νερό τόσο όσο να σκεπάζει τα σταφύλια στην κατσαρόλα
▪ 3 φύλλα αρμπαρόριζα
▪ χυμό μισού λεμονιού
▪ 1 αποστειρωμένο γυάλινο βάζο με καπάκι

Εκτέλεση :

1. Μαδάμε τις ρώγες μία-μία από το τσαμπί Και τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι.Έπειτα τις πλένουμε πολύ καλά.
2. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα σταφύλια μας την ζάχαρη και νερό ίσα να τα σκεπάζει,προσθέτουμε τα φύλλα αρμπαρόριζας και σιγοβράζουμε ώσπου να αρχίσει να κάνει μικρές φυσαλίδες.
3. Για να δούμε αν είναι έτοιμο το σιρόπι μας παίρνουμε μία κουταλιά και  βάζουμε σε ένα πιατάκι, μόλις το σιρόπι κρυώσει και αρχίσει να χωρίζεται στα δύο τότε είναι έτοιμο. Αφαιρούμε την αρμπαρόριζα ρίχνουμε τον χυμό από μισό λεμόνι και αποσύρουμε από τη φωτιά.
4. Αδειάζουμε το γλυκό μας σιγά-σιγά μέσα στο αποστειρωμένο βάζο ( τον τρόπο αποστείρωσης των γυάλινων βάζων τον αναφέρω στη συνταγή  Πιπεριές φλωρίνης τουρσί) το αφήνουμε ανοιχτό ώσπου να κρυώσει το γλυκό και έπειτα το κλείνουμε αεροστεγώς.

By Popi Pt ♥
               https://cookstories2.blogspot.com





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικά κριτσίνια ολικής

Κέικ μήλου με αλεύρι ολικής

Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις