Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Δεκεμβρίου 23, 2018

Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις

Εικόνα
Στην Ελλάδα τα λέμε μπισκότι στην Ιταλία απ'οπου προέρχονται,ονομάζονται καντουτσίνι. Είναι τραγανιστά και αφράτα βουτήματα που συνοδεύουν άψογα το τσάι ή τον καφέ. Οι παραλλαγές που μπορείς να κάνεις είναι πολλές. Με άρωμα πορτοκαλιού ,και κομματάκια σοκολάτας,λεμόνι τζίντζερ βανίλια,με ξηρούς καρπούς και σταφίδες ή γκάνμπερις,κανέλα γαρίφαλο. Ακόμη και μαστίχα,μαχλέπι,πορτοκάλι σαν να τρως τσουρεκάκι! Είναι  πολύ εύκολη η διαδικασία και λίγα τα υλικά που χρειάζονται.Ας τα δούμε αναλυτικά! Θα χρειαστείς... 180γρ ελαιόλαδο 200γρ καστανή ή λευκή ζάχαρη (για κάτι πιο υγιεινό,μπορείς να αντικαταστήσεις την μισή ποσότητα της ζάχαρης με πολτό μήλου,σε αυτή την περίπτωση θα είναι ελαφρώς γλυκά,αλλα σίγουρα πιο υγιεινά,εσύ επιλέγεις!) 3 κ.γ μπείκιν πάουντερ ξύσμα ενός πορτοκαλιού 1 βανίλια χυμό απο 2 πορτοκάλια 1 κ.γ σόδα 100γρ κακάο Περίπου 500γρ αλεύρι ολικής ή για όλες τις χρήσεις. (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλεύρι βρώμης αλλα θα μοιράσεις την ποσότ

Η γιορτινή σαλάτα

Εικόνα
Εύκολη νόστιμη δροσερή και πάνω απ΄όλα γιορτινή! Είναι κατάλληλη για να συνοδεύσει κρεατικά ή πουλερικά στο γιορτινό τραπέζι. Τον τελευταίο καιρό έχω μια ιδιαίτερη αγάπη στις έτοιμες σαλάτες   Φρεσκούλης Οι επιλογές πολλές και με λίγη έξτρα δουλίτσα μπορείς να φτιάξεις την τέλεια σαλάτα χωρίς να έχεις ξοδέψει πολύ χρόνο στο να πλένεις και να κόβεις τα λαχανικά αλλά και χωρίς να σου χαλάσουν αυτά που έμειναν στο ψυγείο. Είναι όλα φρεσκότατα εξού και το όνομα   Φρεσκούλης Στην συγκεκριμένη συνταγή πήρα την αγαπημένη μου Καπριτσιόζα που περιέχει μαρούλι,πράσινη Λόλα και ρόκα έβαλα λίγη φαντασία και voila!!!  2 συσκευασίες  Φρεσκούλης  Καπριτσιόζα 1 πράσινο μήλο τριμμένο στον τρίφτη καρύδια και αμύγδαλα χοντροκομμένα  χουρμάδες χοντροκομμένους ελαιόλαδο και βαλσάμικο αλατι και πιπέρι 1 καθαρισμένο ρόδι  παξιμαδάκια μικρά κατα προτίμηση ολικής άλεσης φύλλα από γραβιέρα (τα κάνω με το εργαλειάκι που καθαρίζω τις πατάτες 😉) Η διαδικασία απλη. Με ενα κοφτε

Χριστουγεννιάτικο κότσι

Εικόνα
Είμαι σίγουρη πως αυτές τις μέρες ετοιμάζεσαι για το γιορτινό τραπέζι και ψάχνεις για κάτι ξεχωριστό που θα τους ξετρελάνει όλους η νοστιμιά του. Επειδή όμως η μέρα εκείνη θα είναι γεμάτη θέλεις να είναι κάτι εύκολο στην προετοιμασία του και παράλληλα εντυπωσιακό στην γεύση . Το χοιρινό και η γαλοπούλα είναι μέσα στις πρώτες επιλογές κάθε μαγείρισσας. Μια πολύ καλή επιλογή είναι το χοιρινό κότσι μιας και δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία κάτι που σε γλιτώνει από την πολύωρη ασχολία με το φαγητό. Λίγα λεπτά μόνο φτάνουν και βέβαια σωστό ψήσιμο για να μπορέσεις να το απογειώσεις, Για συνοδευτικό μπορείς να ρίξεις μέσα στην γάστρα πατάτες baby να πάρουν γεύση από την γλυκιά σάλτσα με τα κάστανα και τα δαμάσκηνα αλλά και να δώσεις μια παιχνιδιάρικη εμφάνιση στο πιάτο σου. Για λίγη δροσιά στις γλυκές γεύσεις που έχει αυτό το φαγητό μπορείς να φτιάξεις μια σώς με γιαούρτι μουστάρδα και μαγιονέζα που ταιριάζει απόλυτα με το χοιρινό. Όταν πάρεις το κότσι πες στ