Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις

Εικόνα
Στην Ελλάδα τα λέμε μπισκότι στην Ιταλία απ'οπου προέρχονται,ονομάζονται καντουτσίνι. Είναι τραγανιστά και αφράτα βουτήματα που συνοδεύουν άψογα το τσάι ή τον καφέ. Οι παραλλαγές που μπορείς να κάνεις είναι πολλές. Με άρωμα πορτοκαλιού ,και κομματάκια σοκολάτας,λεμόνι τζίντζερ βανίλια,με ξηρούς καρπούς και σταφίδες ή γκάνμπερις,κανέλα γαρίφαλο. Ακόμη και μαστίχα,μαχλέπι,πορτοκάλι σαν να τρως τσουρεκάκι! Είναι  πολύ εύκολη η διαδικασία και λίγα τα υλικά που χρειάζονται.Ας τα δούμε αναλυτικά! Θα χρειαστείς... 180γρ ελαιόλαδο 200γρ καστανή ή λευκή ζάχαρη (για κάτι πιο υγιεινό,μπορείς να αντικαταστήσεις την μισή ποσότητα της ζάχαρης με πολτό μήλου,σε αυτή την περίπτωση θα είναι ελαφρώς γλυκά,αλλα σίγουρα πιο υγιεινά,εσύ επιλέγεις!) 3 κ.γ μπείκιν πάουντερ ξύσμα ενός πορτοκαλιού 1 βανίλια χυμό απο 2 πορτοκάλια 1 κ.γ σόδα 100γρ κακάο Περίπου 500γρ αλεύρι ολικής ή για όλες τις χρήσεις. (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλεύρι βρώμης αλλα θα μοιράσεις την ποσότ

Η γιορτινή σαλάτα




Εύκολη νόστιμη δροσερή και πάνω απ΄όλα γιορτινή!
Είναι κατάλληλη για να συνοδεύσει κρεατικά ή πουλερικά στο γιορτινό τραπέζι.
Τον τελευταίο καιρό έχω μια ιδιαίτερη αγάπη στις έτοιμες σαλάτες Φρεσκούλης
Οι επιλογές πολλές και με λίγη έξτρα δουλίτσα μπορείς να φτιάξεις την τέλεια σαλάτα χωρίς να έχεις ξοδέψει πολύ χρόνο στο να πλένεις και να κόβεις τα λαχανικά αλλά και χωρίς να σου χαλάσουν αυτά που έμειναν στο ψυγείο.
Είναι όλα φρεσκότατα εξού και το όνομα Φρεσκούλης
Στην συγκεκριμένη συνταγή πήρα την αγαπημένη μου Καπριτσιόζα που περιέχει
μαρούλι,πράσινη Λόλα και ρόκα έβαλα λίγη φαντασία και voila!!! 

  • 2 συσκευασίες Φρεσκούλης Καπριτσιόζα
  • 1 πράσινο μήλο τριμμένο στον τρίφτη
  • καρύδια και αμύγδαλα χοντροκομμένα 
  • χουρμάδες χοντροκομμένους
  • ελαιόλαδο και βαλσάμικο
  • αλατι και πιπέρι
  • 1 καθαρισμένο ρόδι
  •  παξιμαδάκια μικρά κατα προτίμηση ολικής άλεσης
  • φύλλα από γραβιέρα (τα κάνω με το εργαλειάκι που καθαρίζω τις πατάτες 😉)

Η διαδικασία απλη. Με ενα κοφτερό μαχαίρι χοντροκόβω τα καρύδια και τα αμύγδαλα.
Πλένω καλά και τρίβω με την φλούδα το μήλο στο χοντρό σημείο του τρίφτη.
Καθαρίζω με υπομονή το ρόδι μου.
Χοντροκόβω τους χουρμάδες και με το εργαλείο που ξεφλουδίζω τις πατάτες κόβω φύλλα απο την γραβιέρα ή ακόμη καλύτερα παρμεζάνα.
Όλα τα υλικά μου τα ρίχνω πάνω απο την πράσινη σαλάτα που την έχω βάλει σε μια μεγάλη και ώραιά σαλατιέρα!
Προσθέτω τα παξιμαδάκια,περιχύνω με ελαιόλαδο και βαλσάμικο,ρίχνω αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και η γιορτινή μου σαλάτα είναι έτοιμη να την απολαύσουν οι καλεσμένοι μου!



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικά κριτσίνια ολικής

Κέικ μήλου με αλεύρι ολικής

Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις