Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Αυγούστου 26, 2018

Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις

Εικόνα
Στην Ελλάδα τα λέμε μπισκότι στην Ιταλία απ'οπου προέρχονται,ονομάζονται καντουτσίνι. Είναι τραγανιστά και αφράτα βουτήματα που συνοδεύουν άψογα το τσάι ή τον καφέ. Οι παραλλαγές που μπορείς να κάνεις είναι πολλές. Με άρωμα πορτοκαλιού ,και κομματάκια σοκολάτας,λεμόνι τζίντζερ βανίλια,με ξηρούς καρπούς και σταφίδες ή γκάνμπερις,κανέλα γαρίφαλο. Ακόμη και μαστίχα,μαχλέπι,πορτοκάλι σαν να τρως τσουρεκάκι! Είναι  πολύ εύκολη η διαδικασία και λίγα τα υλικά που χρειάζονται.Ας τα δούμε αναλυτικά! Θα χρειαστείς... 180γρ ελαιόλαδο 200γρ καστανή ή λευκή ζάχαρη (για κάτι πιο υγιεινό,μπορείς να αντικαταστήσεις την μισή ποσότητα της ζάχαρης με πολτό μήλου,σε αυτή την περίπτωση θα είναι ελαφρώς γλυκά,αλλα σίγουρα πιο υγιεινά,εσύ επιλέγεις!) 3 κ.γ μπείκιν πάουντερ ξύσμα ενός πορτοκαλιού 1 βανίλια χυμό απο 2 πορτοκάλια 1 κ.γ σόδα 100γρ κακάο Περίπου 500γρ αλεύρι ολικής ή για όλες τις χρήσεις. (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλεύρι βρώμης αλλα θα μοιράσεις την ποσότ

Σάλτσα βάση για πίτσα

Εικόνα
Κόκκινη σάλτσα που μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε ως βάση για τις πίτσες σας,μπορεί όμως να μπει και σε μακαρονάδες,Αν προσθέσετε κρ.γάλακτος κάνει πεντανόστιμα τα κανελόνια ή τα λαζάνια φούρνου. Yλικά: 2 τριμμένες ντομάτες ή μια συσκευασία χυμό ντομάτας 2 σκελίδες σκόρδο 2 κ.σ βούτυρο λίγα φύλλα δυόσμου ή βασιλικού αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση: Σε μια μικρή κατσαρόλα σοτάρουμε τις σκελίδες του σκόρδου με το βούτυρο,μόλις το σκόρδο αρχίσει να σκουραίνει προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας το αλατοπίπερο και τον βασιλικό. Αφήνουμε να βράσει η σάλτσα μας σε μέτρια θερμοκρασία και λίγο πριν να είναι έτοιμη αφαιρούμε το σκόρδο.   Με αυτή την σάλτσα γίνεται η καλύτερη πίτσα μαργαρίτα!                                                                https://cookstories2.blogspot.com By Popi Pt.

Γιουβαρλάκια

Εικόνα
Γιουβαρλάκια ή γιουβαρελάκια; όπως και να τα πούμε μιλάμε για το ίδιο φαγητό που αρέσει σε όλους μας και τώρα που οδεύουμε προς το φθινόπωρο σιγά σιγά θα αρχίσει να κάνει ξανά την εμφάνιση του στο τραπέζι μας! Γράψε την συνταγή: 500γρ μοσχαρίσιο κιμά 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο 2 καρότα τριμμένα μαϊντανό ψιλοκομμένο 2 πατάτες χοντροκομμένες 2 αυγά 1/2 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο 2 φλιτζανάκια του καφέ ρύζι καρολίνα αλατοπίπερο χυμό από 1  λεμόνι λίγο σέλινο ψιλοκομμένο 1 κύβο βοδινού Ξεκινάμε την εκτέλεση: Σε μια κατσαρόλα με νερό μέχρι την μέση ρίχνουμε τον ζωμό βοδινού,τις πατάτες,το σέλινο,το ελαιόλαδο,αλατοπίπερο και αφήνουμε να βράσουν. Σε ένα βαθύ μπόλ βάζουμε τον κιμά,το κρεμμύδι,το καρότο,1 αυγό,το ρύζι,αλατοπίπερο,τον μαϊντανό και ζυμώνουμε να ενωθούν καλά τα υλικά μας.Έπειτα φτιάχνουμε μπαλάκια και τα πανάρουμε με αλεύρι. Όταν οι πατάτες είναι σχεδόν έτοιμες ρίχνουμε μέσα τα γιουβαρλάκια και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά σε μέτρια θερμοκρ

Κοτόπουλο με αρωματισμένο ρύζι

Εικόνα
                             Το κοτόπουλο είναι ένα απο τα  αγαπημένα υλικα της κουζίνας. Ταιριάζει με σχεδόν όλα,όπως κι αν το κάνουμε κοκκινιστό,λεμονάτο,με κρέμα γάλακτος,τηγανητό,βραστό,ψητό,στα κάρβουνα και...και...και... πάντα είναι νοστιμότατο!  Όταν το μαγειρεύουμε πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στην καθαριότητα της επιφάνειας εργασίας μας αλλα και των σκευών που θα χρησιμοποιήσουμε μιας και το αγαπημένο σε όλους μας κοτοπουλάκι είναι και λίγο επικίνδυνο για τροφίκη δηλητηρίαση όταν είναι ωμό.Γι'αυτό φροντίζουμε να φοράμε γάντια μιας χρήσεως,να το πλένουμε κάλα πριν το μαγειρέψουμε και να καθαρίζουμε οτιδήποτε ήρθε σε επαφή με το κοτόπουλο. Μετά από το σχολαστικό καθάρισμα είμαστε έτοιμες να διαπρέψουμε ως μαγείρισσες στην κουζίνα μας!! Γράψε τα υλικά: 2 στήθια κοτόπουλο φιλεταρισμένα χυμό 1 1/2 λεμονιού 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες αλατοπίπερο 2 κ.σ μουστάρδα πικάντικη 1/2 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο 250γρ κρ.γάλακτος για μαγειρική 500γρ ρύζι

Φανουρόπιτα

Εικόνα
Στις 27 Αυγούστου γιορτάζουμε τον Άγιο Φανούριο. ο Άγιος Φανούριος ήταν ο ένας από τους σπουδαιότερους μεγαλομάρτυρες του χριστιανισμού. Στην εικόνα του που βρέθηκε μέσα στα ερείπια μιας γκρεμισμένης εκκλησίας στην Ρόδο κατά την επισκευή τείχους από τους Οθωμανούς φαίνεται ένα παλικάρι ντυμένο σαν Ρωμαίος στρατιωτικός που στο δεξί του χέρι κρατάει ένα σταυρό με μια αναμμένη λαμπάδα, γύρω του υπάρχουν 12 παραστάσεις που απεικονίζουν τα 12 μαρτύρια που πέρασε αιχμαλωτισμένος.Η εικόνα του σώζεται ακόμη και σήμερα στην Ρόδο. Όπως λέει η παράδοση,φτιάχνουμε την φανουρόπιτα και την πηγαίνουμε στην εκκλησία να την ευλογήσει ο παπάς.Έπειτα την μοιράζουμε όλη στην εκκλησία ή σε συγγενείς και γείτονες. Ο λόγος που φτιάχνουμε την Φανουρόπιτα είναι για να μας δώσει ο Άγιος υγεία,καλή τύχη και φώτιση στην ζωή μας ή λύση σε κάποιο σοβαρό πρόβλημα που μας απασχολεί. Φτιάχνεται με 7, 9 ή 11 υλικά γιατί συμβολίζουν τις ημέρες τις δημιουργίας,τα μυστήρια της εκκλησίας,τα τάγματα των αγγέλων.