Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις

Εικόνα
Στην Ελλάδα τα λέμε μπισκότι στην Ιταλία απ'οπου προέρχονται,ονομάζονται καντουτσίνι. Είναι τραγανιστά και αφράτα βουτήματα που συνοδεύουν άψογα το τσάι ή τον καφέ. Οι παραλλαγές που μπορείς να κάνεις είναι πολλές. Με άρωμα πορτοκαλιού ,και κομματάκια σοκολάτας,λεμόνι τζίντζερ βανίλια,με ξηρούς καρπούς και σταφίδες ή γκάνμπερις,κανέλα γαρίφαλο. Ακόμη και μαστίχα,μαχλέπι,πορτοκάλι σαν να τρως τσουρεκάκι! Είναι  πολύ εύκολη η διαδικασία και λίγα τα υλικά που χρειάζονται.Ας τα δούμε αναλυτικά! Θα χρειαστείς... 180γρ ελαιόλαδο 200γρ καστανή ή λευκή ζάχαρη (για κάτι πιο υγιεινό,μπορείς να αντικαταστήσεις την μισή ποσότητα της ζάχαρης με πολτό μήλου,σε αυτή την περίπτωση θα είναι ελαφρώς γλυκά,αλλα σίγουρα πιο υγιεινά,εσύ επιλέγεις!) 3 κ.γ μπείκιν πάουντερ ξύσμα ενός πορτοκαλιού 1 βανίλια χυμό απο 2 πορτοκάλια 1 κ.γ σόδα 100γρ κακάο Περίπου 500γρ αλεύρι ολικής ή για όλες τις χρήσεις. (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλεύρι βρώμης αλλα θα μοιράσεις την ποσότ

Φανουρόπιτα




Στις 27 Αυγούστου γιορτάζουμε τον Άγιο Φανούριο.
ο Άγιος Φανούριος ήταν ο ένας από τους σπουδαιότερους μεγαλομάρτυρες του χριστιανισμού.
Στην εικόνα του που βρέθηκε μέσα στα ερείπια μιας γκρεμισμένης εκκλησίας στην Ρόδο κατά την επισκευή τείχους από τους Οθωμανούς φαίνεται ένα παλικάρι ντυμένο σαν Ρωμαίος στρατιωτικός που στο δεξί του χέρι κρατάει ένα σταυρό με μια αναμμένη λαμπάδα, γύρω του υπάρχουν 12 παραστάσεις που απεικονίζουν τα 12 μαρτύρια που πέρασε αιχμαλωτισμένος.Η εικόνα του σώζεται ακόμη και σήμερα στην Ρόδο.Όπως λέει η παράδοση,φτιάχνουμε την φανουρόπιτα και την πηγαίνουμε στην εκκλησία να την ευλογήσει ο παπάς.Έπειτα την μοιράζουμε όλη στην εκκλησία ή σε συγγενείς και γείτονες.Ο λόγος που φτιάχνουμε την Φανουρόπιτα είναι για να μας δώσει ο Άγιος υγεία,καλή τύχη και φώτιση στην ζωή μας ή λύση σε κάποιο σοβαρό πρόβλημα που μας απασχολεί.Φτιάχνεται με 7, 9 ή 11 υλικά γιατί συμβολίζουν τις ημέρες τις δημιουργίας,τα μυστήρια της εκκλησίας,τα τάγματα των αγγέλων.


Γράψε τα υλικά:



  • 1 ποτήρι νερού σπορέλαιο
  • 1 ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι
  • 1 ποτήρι νερού ζάχαρη
  • 1 κ.σ κανέλα και γαρίφαλο σε σκόνη
  • 1 κ.σ μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.σ κακάο
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο χρειαστεί για να γίνει χυλός σαν του κέικ
  • σουσάμι για το πασπάλισμα
Ξεκινάμε την εκτέλεση:

  1.  Σε ένα βαθύ μπολ ενώνουμε πρώτα τα υγρά υλικά (σπορέλαιο και χυμό πορτοκαλιού)
  2. Προσθέτουμε κανέλα,γαρίφαλο,κακάο,ζάχαρη,το μπέικιν πάουντερ και λίγο λίγο το αλεύρι όσο χρειαστεί για να έχουμε έναν χυλό όπως του κέικ.
  3. Σε ένα λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί ρίχνουμε το μείγμα μας και το πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα ώσπου να ροδίσει η πίτα μας.
    Καλή σας απόλαυση και ο Άγιος να σας προσφέρει ότι επιθυμείτε.

https://cookstories2.blogspot.com


By Popi Pt.





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικά κριτσίνια ολικής

Κέικ μήλου με αλεύρι ολικής

Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις