Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις

Εικόνα
Στην Ελλάδα τα λέμε μπισκότι στην Ιταλία απ'οπου προέρχονται,ονομάζονται καντουτσίνι. Είναι τραγανιστά και αφράτα βουτήματα που συνοδεύουν άψογα το τσάι ή τον καφέ. Οι παραλλαγές που μπορείς να κάνεις είναι πολλές. Με άρωμα πορτοκαλιού ,και κομματάκια σοκολάτας,λεμόνι τζίντζερ βανίλια,με ξηρούς καρπούς και σταφίδες ή γκάνμπερις,κανέλα γαρίφαλο. Ακόμη και μαστίχα,μαχλέπι,πορτοκάλι σαν να τρως τσουρεκάκι! Είναι  πολύ εύκολη η διαδικασία και λίγα τα υλικά που χρειάζονται.Ας τα δούμε αναλυτικά! Θα χρειαστείς... 180γρ ελαιόλαδο 200γρ καστανή ή λευκή ζάχαρη (για κάτι πιο υγιεινό,μπορείς να αντικαταστήσεις την μισή ποσότητα της ζάχαρης με πολτό μήλου,σε αυτή την περίπτωση θα είναι ελαφρώς γλυκά,αλλα σίγουρα πιο υγιεινά,εσύ επιλέγεις!) 3 κ.γ μπείκιν πάουντερ ξύσμα ενός πορτοκαλιού 1 βανίλια χυμό απο 2 πορτοκάλια 1 κ.γ σόδα 100γρ κακάο Περίπου 500γρ αλεύρι ολικής ή για όλες τις χρήσεις. (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλεύρι βρώμης αλλα θα μοιράσεις την ποσότ

Κέικ μήλου με αλεύρι ολικής



Ένα πιο υγιεινό κέικ εξίσου νόστιμο και αφράτο.Αν σου αρέσει ο συνδυασμός καρύδι με μήλο τότε θα γίνει το αγαπημένο σου.Το μήλο ενώνεται με την ζύμη και χαρίζει το άρωμά του ενώ το καρύδι δίνει την εντύπωση πως 
τρως καρυδόπιτα.
Το αλεύρι ολικής και γενικά τα προϊόντα ολικής άλεσης είναι καλό να τα εντάξουμε στην καθημερινότητά μας, μιας και είναι πλούσια σε φυτικές ίνες που βοηθούν την σωστή λειτουργία του εντέρου,στην καταπολέμηση των καρκινικών κυττάρων και της υψηλής χοληστερίνης. 


Θα χρειαστείς...

  • 500γρ αλεύρι ολικής άλεσης
  • 2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
  • 1/2κ.γ κανέλα
  • 1/2 κ.γ τζίντζερ
  • 1/2 κ.γ γαρίφαλο σε σκόνη
  • 1 κούπα ηλιέλαιο
  • 2 μήλα τριμμένα στον τρίφτη
  • 2 αυγά
  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη καστανή
  • 1 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα στο μπλέντερ
  • νυφάδες βρώμης για το πασπάλισμα


1. Σε ένα βαθύ μπόλ βάζω το λάδι με την ζάχαρη και χτυπάω με το μίξερ να ομογενοποιηθούν ,στην συνέχεια προσθέτω τα αυγά, τα μπαχαρικά και τα μήλα και συνεχίζω το χτύπημα.

 2. Σε ενα άλλο σκεύος ενώνω το αλεύρι με το μπέικεν πάουντερ,τα καρύδια και ανακατεύω με ένα κουτάλι. 
3. Προσθέτω το αλεύρι μέσα στο μείγμα με τα μήλα και με το μίξερ χτυπάω στην μέτρια ταχύτητα να ενωθούν καλά τα υλικά και να έχω ένα χυλό.

4.Αδειάζω το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα κέικ και πασπαλίζω με τις νυφάδες της βρώμης.
5. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς ,αέρα, μέχρι να ροδίσει. (περίπου για 45 λεπτά)
Όταν βυθίσω ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ και βγει στεγνό,το γλυκό είναι έτοιμο!



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικά κριτσίνια ολικής

Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις