Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοεμβρίου 25, 2018

Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις

Εικόνα
Στην Ελλάδα τα λέμε μπισκότι στην Ιταλία απ'οπου προέρχονται,ονομάζονται καντουτσίνι. Είναι τραγανιστά και αφράτα βουτήματα που συνοδεύουν άψογα το τσάι ή τον καφέ. Οι παραλλαγές που μπορείς να κάνεις είναι πολλές. Με άρωμα πορτοκαλιού ,και κομματάκια σοκολάτας,λεμόνι τζίντζερ βανίλια,με ξηρούς καρπούς και σταφίδες ή γκάνμπερις,κανέλα γαρίφαλο. Ακόμη και μαστίχα,μαχλέπι,πορτοκάλι σαν να τρως τσουρεκάκι! Είναι  πολύ εύκολη η διαδικασία και λίγα τα υλικά που χρειάζονται.Ας τα δούμε αναλυτικά! Θα χρειαστείς... 180γρ ελαιόλαδο 200γρ καστανή ή λευκή ζάχαρη (για κάτι πιο υγιεινό,μπορείς να αντικαταστήσεις την μισή ποσότητα της ζάχαρης με πολτό μήλου,σε αυτή την περίπτωση θα είναι ελαφρώς γλυκά,αλλα σίγουρα πιο υγιεινά,εσύ επιλέγεις!) 3 κ.γ μπείκιν πάουντερ ξύσμα ενός πορτοκαλιού 1 βανίλια χυμό απο 2 πορτοκάλια 1 κ.γ σόδα 100γρ κακάο Περίπου 500γρ αλεύρι ολικής ή για όλες τις χρήσεις. (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλεύρι βρώμης αλλα θα μοιράσεις την ποσότ

Λικέρ μανταρίνι

Εικόνα
Έχω μία τρέλα με τα λικέρ! Όταν έχω καλεσμένους σπίτι ένα λικεράκι θα το κεράσω☺ Εσείς;Θέλετε ένα λικεράκι μανταρίνι; Για να το φτιάξετε θα χρειαστείτε...  ▪ 1 1/2 ποτήρι τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο ή βότκα  ▪ 3-4 μανταρίνια ▪ 3-4 μοσχοκάρφια (γαρίφαλα)  Για το σιρόπι...  ▪ 1 ποτήρι νερό  ▪ 1 ποτήρι ζάχαρη  ▪ 2 φλούδες απο μανταρίνια 1)Αφού πλύνετε τα μανταρίνια πολύ καλά τρυπήστε τα με ένα πιρουνάκι και καρφώστε ένα μοσχοκάρφι σε κάθε μανταρίνι. Στη συνέχεια βάλτε τα μαζί με το τσίπουρο σε ένα βάζο με καπάκι και αφήστε το βάζο για ένα μήνα σε σκοτεινό μέρος. Μια φορά την εβδομάδα ανακινήστε ελαφρά το βάζο. 2) Όταν περάσει ο μήνας στραγγίστε το λικέρ με ένα κομμάτι από τούλι και τοποθετήστε το σε ένα μπουκάλι. 3) Ετοιμάστε το σιρόπι ρίχνοντας σε ένα κατσαρολάκι το νερό με την ζάχαρη και τις φλούδες μανταρινιού. Αφήστε να βράσει το σιρόπι και αποσύρετε από τη φωτιά.  Μόλις κρυώσει ρίξτε το μέσα στο λικέρ και ανακατέψτε με την λαβή μιας ξύλινης κουτάλας. Σερβί

Αλατοπίπερο το Α και το Ω στην μαγειρική!

Εικόνα
 Τα βασικότερα καρυκεύματα στην ιστορία της μαγειρικής είναι το αλάτι και το πιπέρι.  Δεν μπορούν να λείψουν από κανένα πιάτο. Το αλάτι με την αλμύρα του δίνει νοστιμιά στα φαγητά μας πολλές φορές μάλιστα χρησιμοποιείται και στη ζαχαροπλαστική όλοι γνωρίζουμε την αλμυρή καραμέλα που μπαίνει στα παγωτά. Η προσθήκη του είναι απαραίτητη και στο μείγμα για μπισκότα,κέικ ακόμη και στο ρόφημα ζεστής σοκολάτας!  Στην αρχαιότητα το αλάτι ήταν ένα είδος νομίσματος,το χρησιμοποιούσαν δηλαδή οι πλούσιοι γιά να πουλήσουν τους δούλους τους και ως αντάλλαγμα να πάρουν αλάτι.  Βέβαια το χρησιμοποιούσαν και σε άλλων ειδών αγοραπωλησίες. Κάποιοι λαοί έκαναν πολέμους μεταξύ τους για να καταλάβουν τις περιοχές με αλατούχες πηγές. Πολύ παλιά πριν ακόμα ανακαλυφθούν τα ψυγεία το αλάτι χρησιμοποιούνταν για τη συντήρηση των τροφίμων. Είναι απαραίτητο για τον ανθρώπινο οργανισμό  ούτως ώστε να λειτουργεί σωστά.Όμως πρέπει πάντα να το χρησιμοποιούμε με μέτρο γιατί το υπερβολικό αλάτι μ

Μείγμα για ζεστή σοκολάτα

Εικόνα
Το αγαπημένο ρόφημα μικρών και μεγάλων.  Μία κούπα αχνιστή σοκολάτα,μουσική και ένα καλό βιβλίο νομίζω ειναι η απόλυτη στιγμή χαλάρωσης μετά από μια γεμάτη μέρα.  Τα παιδιά την απολαμβάνουν (πάντα) στη χριστουγεννιάτικη  κούπα τους βλέποντας στην τηλεόραση την αγαπημένη τους παιδική ταινία.   Όλα καλά λοιπόν μέχρι να ανοίξεις το βάζο και να δεις πως η σοκολάτα τελείωσε...😵 Εδώ σου έχω την λύση. Φτιάξε δικό σου μείγμα, όσο θες για να έχεις πάντα σπίτι σου και να μην σου χαλάσει το chilling out σκηνικό που θες να δημιουργήσεις αλλα και για να γλιτώσεις την γκρίνια των παιδιών 😉 Οι γλυκατζήδες έχουμε πάντα μία κουβερτούρα Παυλίδης στο ντουλάπι για ώρα ανάγκης και ήρθε η στιγμή να την χρησιμοποιήσουμε... Θα χρειαστείς ... ▪ 1 κουβερτούρα Παυλίδης κομμένη σε κομμάτια.Κοβεται πολύ εύκολα με το χέρι χωρίς την χρήση μαχαιριού. ▪ 4 κ.σ κακάο σε σκόνη ▪ 100γρ ζάχαρη κρυσταλλική ▪ 3κ.σ κορν φλάουρ ▪ 1/8 κ.γ αλάτι Για να της δώσεις έξτρα γεύση και άρωμα μπορείς ν

Στιφάδο με μοσχάρι

Εικόνα
Όταν ακούμε στιφάδο το μυαλό μας πάει στο καθάρισμα των μικρών κρεμμυδιών. Είναι λίγο μπελαλίδικη διαδικασία έχουμε και μία συγκίνηση παραπάνω...όμως το αποτέλεσμα πάντοτε μας αποζημιώνει. Είναι πεντανόστιμο φαγητό μπορείτε να το κάνετε μία Κυριακή που έχετε καλεσμένους στο σπίτι να το συνοδεύσετε με πουρέ ή ρύζι και μία πράσινη σαλάτα. ▪ 800γρ μοσχάρι ποντίκι  ▪ 1 διχτάκι μικρά κρεμμυδάκια στιφάδου ▪ 2 τριμμένες ντομάτες ▪ 4 φύλλα δάφνης ▪ 5 μπαχάρια  ▪ 2 κ.σ ξύδι βαλσάμικο  ▪ 1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο ξηρό κρασί ▪ 1/2 ποτήρι του κρασιού ελαιολαδο  ▪ μισό κ.γ πιπέρι καγιέν(προαιρετικά)  ▪ αλάτι και πιπέρι  ▪ 1 ποτήρι νερό Αφού καθαρίσουμε με υπομονή ένα ένα τα κρεμμυδάκια  ξεκινάμε την εκτέλεση του φαγητού.  1. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας μας. 2. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν και προσθέτουμε το βαλσάμικο.   Βάζουμε τα κρεμμύδια μέσα στο κρέας τα φέρν