Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις

Εικόνα
Στην Ελλάδα τα λέμε μπισκότι στην Ιταλία απ'οπου προέρχονται,ονομάζονται καντουτσίνι. Είναι τραγανιστά και αφράτα βουτήματα που συνοδεύουν άψογα το τσάι ή τον καφέ. Οι παραλλαγές που μπορείς να κάνεις είναι πολλές. Με άρωμα πορτοκαλιού ,και κομματάκια σοκολάτας,λεμόνι τζίντζερ βανίλια,με ξηρούς καρπούς και σταφίδες ή γκάνμπερις,κανέλα γαρίφαλο. Ακόμη και μαστίχα,μαχλέπι,πορτοκάλι σαν να τρως τσουρεκάκι! Είναι  πολύ εύκολη η διαδικασία και λίγα τα υλικά που χρειάζονται.Ας τα δούμε αναλυτικά! Θα χρειαστείς... 180γρ ελαιόλαδο 200γρ καστανή ή λευκή ζάχαρη (για κάτι πιο υγιεινό,μπορείς να αντικαταστήσεις την μισή ποσότητα της ζάχαρης με πολτό μήλου,σε αυτή την περίπτωση θα είναι ελαφρώς γλυκά,αλλα σίγουρα πιο υγιεινά,εσύ επιλέγεις!) 3 κ.γ μπείκιν πάουντερ ξύσμα ενός πορτοκαλιού 1 βανίλια χυμό απο 2 πορτοκάλια 1 κ.γ σόδα 100γρ κακάο Περίπου 500γρ αλεύρι ολικής ή για όλες τις χρήσεις. (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλεύρι βρώμης αλλα θα μοιράσεις την ποσότ

Λικέρ μανταρίνι




Έχω
μία τρέλα με τα λικέρ! Όταν έχω καλεσμένους σπίτι ένα λικεράκι θα το κεράσω☺
Εσείς;Θέλετε ένα λικεράκι μανταρίνι;


Για να το φτιάξετε θα χρειαστείτε... 

▪ 1 1/2 ποτήρι τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο ή βότκα 
▪ 3-4 μανταρίνια
▪ 3-4 μοσχοκάρφια (γαρίφαλα)

 Για το σιρόπι... 
▪ 1 ποτήρι νερό 
▪ 1 ποτήρι ζάχαρη 
▪ 2 φλούδες απο μανταρίνια

1)Αφού πλύνετε τα μανταρίνια πολύ καλά τρυπήστε τα με ένα πιρουνάκι και καρφώστε ένα μοσχοκάρφι σε κάθε μανταρίνι. Στη συνέχεια βάλτε τα μαζί με το τσίπουρο σε ένα βάζο με καπάκι και αφήστε το βάζο για ένα μήνα σε σκοτεινό μέρος. Μια φορά την εβδομάδα ανακινήστε ελαφρά το βάζο.

2) Όταν περάσει ο μήνας στραγγίστε το λικέρ με ένα κομμάτι από τούλι και τοποθετήστε το σε ένα μπουκάλι.

3) Ετοιμάστε το σιρόπι ρίχνοντας σε ένα κατσαρολάκι το νερό με την ζάχαρη και τις φλούδες μανταρινιού.
Αφήστε να βράσει το σιρόπι και αποσύρετε από τη φωτιά. 
Μόλις κρυώσει ρίξτε το μέσα στο λικέρ και ανακατέψτε με την λαβή μιας ξύλινης κουτάλας.
Σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου αλλα και κρύο!



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικά κριτσίνια ολικής

Κέικ μήλου με αλεύρι ολικής

Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις