Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Δεκεμβρίου 2, 2018

Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις

Εικόνα
Στην Ελλάδα τα λέμε μπισκότι στην Ιταλία απ'οπου προέρχονται,ονομάζονται καντουτσίνι. Είναι τραγανιστά και αφράτα βουτήματα που συνοδεύουν άψογα το τσάι ή τον καφέ. Οι παραλλαγές που μπορείς να κάνεις είναι πολλές. Με άρωμα πορτοκαλιού ,και κομματάκια σοκολάτας,λεμόνι τζίντζερ βανίλια,με ξηρούς καρπούς και σταφίδες ή γκάνμπερις,κανέλα γαρίφαλο. Ακόμη και μαστίχα,μαχλέπι,πορτοκάλι σαν να τρως τσουρεκάκι! Είναι  πολύ εύκολη η διαδικασία και λίγα τα υλικά που χρειάζονται.Ας τα δούμε αναλυτικά! Θα χρειαστείς... 180γρ ελαιόλαδο 200γρ καστανή ή λευκή ζάχαρη (για κάτι πιο υγιεινό,μπορείς να αντικαταστήσεις την μισή ποσότητα της ζάχαρης με πολτό μήλου,σε αυτή την περίπτωση θα είναι ελαφρώς γλυκά,αλλα σίγουρα πιο υγιεινά,εσύ επιλέγεις!) 3 κ.γ μπείκιν πάουντερ ξύσμα ενός πορτοκαλιού 1 βανίλια χυμό απο 2 πορτοκάλια 1 κ.γ σόδα 100γρ κακάο Περίπου 500γρ αλεύρι ολικής ή για όλες τις χρήσεις. (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλεύρι βρώμης αλλα θα μοιράσεις την ποσότ

Κουραμπιέδες με κομματάκια κουβερτούρας

Εικόνα
Ο αγαπητός κουραμπιές, ο βασιλιάς των χριστουγέννων, χιονισμένος με την ζάχαρη άχνη του και γεμιστός με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και τα κομματάκια κουβερτούρας ήρθε να μας ξετρελάνει και φέτος! 🎅 🎄 Για να τους φτιάξεις θα χρειαστείς... 100γρ ζάχαρη άχνη  400γρ βούτυρο γάλακτος λιωμένο  Το Χωριό  100γρ φυτίνη με βούτυρο γάλακτος  2 αυγά 2 βανίλιες  1/2 κ.γ μοσχοκάρυδο 1/3 φλ. τσαγιού κονιάκ  1 κοφτό κ.γ σόδα  250γρ χοντροκομμένα καβουρδισμένα αμύγδαλα   2 σακουλάκια σταγόνες κουβερτούρα  Γιώτης    800γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις  Μύλοι Αχαΐας  Για το πασπάλισμα  Ζάχαρη άχνη 1 1/2 σακουλάκι   2 βανίλιες  ανθόνερο για το ράντισμα Βγαίνουν περίπου 60 κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος που θα τους κάνουμε.  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζετε τα αμύγδαλα που έχετε χοντροκόψει και τα καβουρδίζετε 2. Σε ένα μίξερ ρίχνετε το βούτυρο γάλακτος, φυτίνη, ζάχαρη άχνη και τα χτυπάτε καλά για περίπου 10 λεπτά ώστε να γίνει έν

Εύκολες κρέπες

Εικόνα
Προσωπικά λατρεύω τις κρέπες  είτε αλμυρές είτε γλυκές είναι υπέροχες!! Δεν είναι καθόλου δύσκολη η διαδικασία  για να τις φτιάξεις αρκεί να έχεις ένα αντικολλητικό τηγάνι και αρκετή φαντασία έτσι ώστε να τις γεμίσεις με τα υλικά που σου αρέσουν. Θα χρειαστείς... ▪ 2 φλ. γάλα  ▪ 2 φλ. αλεύρι  ▪ 2 κ.σ βούτυρο λιωμένο  ▪ 2 κ.γ αλάτι  ▪ 2 κ.γ ζάχαρη Η συγκεκριμενη δοσολογία βγάζει 8 κρέπες σε μεγάλο τηγάνι  1. Ρίχνουμε σε ένα βαθύ μπολ όλα τα υλικά και με ένα αναδευτήρι ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα μας να ξεκουραστεί για μισή ώρα. 2. Στην συνέχεια βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά αλείφουμε με βούτυρο την επιφάνεια μόνο στην αρχή και μετά σε κάθε 3η κρέπα. Προσθέτουμε λίγο από το μείγμα στο κέντρο του τηγανιού και το απλώνουμε με την ανάποδη της κουτάλας να καλύψει όλη την επιφάνεια του. Αφήνουμε τον κρέπα να ψηθεί για λίγα δευτερόλεπτα,μόλις αρχίσει να ξεκολλάει απ'τον πάτο την αναποδογυρίζουμε περιμένουμε λίγο και τη βγάζο