Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις

Εικόνα
Στην Ελλάδα τα λέμε μπισκότι στην Ιταλία απ'οπου προέρχονται,ονομάζονται καντουτσίνι. Είναι τραγανιστά και αφράτα βουτήματα που συνοδεύουν άψογα το τσάι ή τον καφέ. Οι παραλλαγές που μπορείς να κάνεις είναι πολλές. Με άρωμα πορτοκαλιού ,και κομματάκια σοκολάτας,λεμόνι τζίντζερ βανίλια,με ξηρούς καρπούς και σταφίδες ή γκάνμπερις,κανέλα γαρίφαλο. Ακόμη και μαστίχα,μαχλέπι,πορτοκάλι σαν να τρως τσουρεκάκι! Είναι  πολύ εύκολη η διαδικασία και λίγα τα υλικά που χρειάζονται.Ας τα δούμε αναλυτικά! Θα χρειαστείς... 180γρ ελαιόλαδο 200γρ καστανή ή λευκή ζάχαρη (για κάτι πιο υγιεινό,μπορείς να αντικαταστήσεις την μισή ποσότητα της ζάχαρης με πολτό μήλου,σε αυτή την περίπτωση θα είναι ελαφρώς γλυκά,αλλα σίγουρα πιο υγιεινά,εσύ επιλέγεις!) 3 κ.γ μπείκιν πάουντερ ξύσμα ενός πορτοκαλιού 1 βανίλια χυμό απο 2 πορτοκάλια 1 κ.γ σόδα 100γρ κακάο Περίπου 500γρ αλεύρι ολικής ή για όλες τις χρήσεις. (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλεύρι βρώμης αλλα θα μοιράσεις την ποσότ

Κουραμπιέδες με κομματάκια κουβερτούρας





Ο αγαπητός κουραμπιές, ο βασιλιάς των χριστουγέννων, χιονισμένος με την ζάχαρη άχνη του και γεμιστός με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και τα κομματάκια κουβερτούρας ήρθε να μας ξετρελάνει και φέτος!🎅🎄

Για να τους φτιάξεις θα χρειαστείς...
  • 100γρ ζάχαρη άχνη 
  • 400γρ βούτυρο γάλακτος λιωμένο Το Χωριό 
  • 100γρ φυτίνη με βούτυρο γάλακτος 
  • 2 αυγά
  • 2 βανίλιες 
  • 1/2 κ.γ μοσχοκάρυδο
  • 1/3 φλ. τσαγιού κονιάκ 
  • 1 κοφτό κ.γ σόδα 
  • 250γρ χοντροκομμένα καβουρδισμένα αμύγδαλα 
  •  2 σακουλάκια σταγόνες κουβερτούρα Γιώτης 
  •  800γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι Αχαΐας 

Για το πασπάλισμα 
  • Ζάχαρη άχνη 1 1/2 σακουλάκι 
  •  2 βανίλιες 
  • ανθόνερο για το ράντισμα
  • Βγαίνουν περίπου 60 κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος που θα τους κάνουμε. 

1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζετε τα αμύγδαλα που έχετε χοντροκόψει και τα καβουρδίζετε








2. Σε ένα μίξερ ρίχνετε το βούτυρο γάλακτος, φυτίνη, ζάχαρη άχνη και τα χτυπάτε καλά για περίπου 10 λεπτά ώστε να γίνει ένα αφράτο μείγμα.

Έπειτα προσθέσετε τον κρόκο του αυγού το ολόκληρο αυγό,τις βανίλιες και το μοσχοκάρυδο.

Ρίχνετε 4 κουταλιές από το αλεύρι και στη συνέχεια ανακατεύετε τη σόδα με το κονιάκ και τα ρίχνετε και αυτά μέσα στο μείγμα. Στην συνέχεια προσθέτετε σιγά-σιγά το αλεύρι εναλλάξ με τα αμύγδαλα και τις σταγόνες κουβερτούρας. Η ζύμη σας πρέπει να είναι αφράτη και βουτυράτη.
Καλό θα είναι να προσθέσετε τη μισή ποσότητα αλεύρι στο μίξερ και στη συνέχεια να το κάνετε ζυμώνοντας με τα χέρια για να δείτε πόσο αλεύρι θα χρειαστείτε.



3. Όταν η ζύμη σας είναι έτοιμη αρχίστε να φτιάχνετε τους κουραμπιέδες σε ότι σχήμα και μέγεθος θέλετε. 

Τοποθετήστε τους σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.Αν θέλετε πιο καβουρδισμένη την γεύση αφήστε τους να ξεροψηθούν είναι ακόμα πιο νόστιμοι, μόλις τους βγάλετε από το φούρνο ραντίστε με το ανθόνερο αφήστε τους να κρυώσουν καλά.Έπειτα κυλήστε τους έναν έναν σε ένα μπολ που έχετε αναμείξει τη ζάχαρη άχνη με τις βανίλιες 

Στην πιατέλα που θα τους τοποθετήσετε ρίχνετε κάτω αρκετή ζάχαρη άχνη και όταν τελειώσετε με όλους ξαναρίχνετε ζάχαρη άχνη γι' αυτό θα χρειαστείτε αρκετή ποσότητα.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Καλή επιτυχία
 και 
Καλές γιορτές ♥







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικά κριτσίνια ολικής

Κέικ μήλου με αλεύρι ολικής

Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις