Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Αυγούστου 12, 2018

Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις

Εικόνα
Στην Ελλάδα τα λέμε μπισκότι στην Ιταλία απ'οπου προέρχονται,ονομάζονται καντουτσίνι. Είναι τραγανιστά και αφράτα βουτήματα που συνοδεύουν άψογα το τσάι ή τον καφέ. Οι παραλλαγές που μπορείς να κάνεις είναι πολλές. Με άρωμα πορτοκαλιού ,και κομματάκια σοκολάτας,λεμόνι τζίντζερ βανίλια,με ξηρούς καρπούς και σταφίδες ή γκάνμπερις,κανέλα γαρίφαλο. Ακόμη και μαστίχα,μαχλέπι,πορτοκάλι σαν να τρως τσουρεκάκι! Είναι  πολύ εύκολη η διαδικασία και λίγα τα υλικά που χρειάζονται.Ας τα δούμε αναλυτικά! Θα χρειαστείς... 180γρ ελαιόλαδο 200γρ καστανή ή λευκή ζάχαρη (για κάτι πιο υγιεινό,μπορείς να αντικαταστήσεις την μισή ποσότητα της ζάχαρης με πολτό μήλου,σε αυτή την περίπτωση θα είναι ελαφρώς γλυκά,αλλα σίγουρα πιο υγιεινά,εσύ επιλέγεις!) 3 κ.γ μπείκιν πάουντερ ξύσμα ενός πορτοκαλιού 1 βανίλια χυμό απο 2 πορτοκάλια 1 κ.γ σόδα 100γρ κακάο Περίπου 500γρ αλεύρι ολικής ή για όλες τις χρήσεις. (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλεύρι βρώμης αλλα θα μοιράσεις την ποσότ

Μπατσίνα με σπανάκι

Εικόνα
                            Γρήγορη πίτα χωρίς φύλλο. Η Μπατσίνα έρχεται απο την όμορφη Καρδίτσα όπου εκεί την φτιάχνουν με κολοκύθι. Την συνταγή μου την έδωσε μια καλή μου φίλη και εγώ απλά της πρόσθεσα σπανάκι και λίγα έξτρα υλικά. Γράψε τα υλικά : ▪ 500γρ σπανάκι χοντροκομμένο και ζεματισμένο ▪ 1 μεγάλο πράσο κομμένο σε φέτες  ▪ Δυόσμο  ▪ Άνιθο  ▪ 1 1/2 ποτήρι του νερού γάλα εβαπορέ αραιωμένο ▪ 1 ποτήρι κρασιού ηλιέλαιο  ▪ 3 αυγά  1 κ.γ μπέικιν πάουντερ  ▪ Αλάτι και πιπέρι  ▪ 300γρ θρυμματισμένη φέτα  ▪ Αλεύρι όσο χρειαστεί να γίνει ένας παχύς χυλός   Ξεκινάμε την εκτέλεση : 1. Ζεματιζουμε ελαφρά το σπανάκι με το πράσο να μαλακώσουν.  2. Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε το σπανάκι αφού το στραγγίξουμε να φύγουν τα υγρά του,τον δυόσμο, την φέτα,τα αυγά,το άνηθο, αλατοπίπερο,το γάλα,το λάδι,το μπέικιν και αλεύρι όσο χρειάζεται ώσπου να γίνεις παχύς χυλός.  3. Λαδώνουμε ενα πυρίμαχο ταψάκι και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο τη

Γλυκιά κολοκυθόπιτα

Εικόνα
Υπέροχη συνταγή! Οταν την έφτιαχνε η μητέρα μου, το σπίτι μοσχομυρίζε και'γώ ανυπομονούσα να έρθει η στιγμή που θα την δοκιμάσω!Αν θέλεις μπορείς  να προσθέσεις και λίγα ψιλοκομμένα καρύδια. Γράψε τα υλικά: ▪ 3 γεμάτα φλ. τριμμένη κολοκύθα ▪ 2 1/2 φλ. ζάχαρη ▪ 3 κ.σ σταφίδες ξανθές ▪ 2 κ.γ κανέλα ▪ 2 κ.σ σπορέλαιο ▪ 1 πρέζα αλάτι ▪ 1 συσκευασία έτοιμο φύλλο χωριάτικο για πίτες ▪ 3 κ.σ ρύζι ▪ σουσάμι για το πασπάλισμα ▪ 1/2 φλ.τσαγιού τριμμένη καρυδόψιχα Ξεκινάμε την εκτέλεση: 1.Τρίβουμε το κολοκύθι και το αχνίζουμε ελαφρά στην κατσαρόλα έτσι ώστε να βγάλει τα υγρά του. Έπειτα το στραγγίζουμε και προσθέτουμε την ζάχαρη με όλα τα υπόλοιπα υλικά μας,κανέλα,σταφίδες,αλάτι,λάδι,ρύζι,αν θέλουμε τα τριμμένα καρύδια και ανακατεύουμε. 2. Σε ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο 33εκ.  βάζουμε λίγο λάδι στον πάτο και τοποθετούμε ένα ένα τα μισά φύλλα της συσκευασίας αφού πρώτα λαδώνουμε το καθένα ξεχωριστά. Βάζουμε τη γέμιση την απλώνουμε να πάει παντού και μετά τα

Τηγανίτες με μπανάνα

Εικόνα
 Εύκολες γρήγορες με απλά υλικά και πάνω από όλα με γεύση που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους! Γράψε τα υλικά : ▪ 2 ώριμες λιωμένες μπανάνες ▪ 1 1/2 φλ. τσαγιού γάλα ▪ 3 αυγά ▪ 1 κ.γ μπέϊκιν πάουντερ ▪ Αλεύρι όσο πάρει για να γίνει ένας παχύρευστος χυλός ▪ λάδι για το τηγάνι Ξεκινάμε την εκτέλεση : 1)  Σε ένα βαθύ σκεύος χτυπάμε με αναδευτήρι  τ'αυγά,στην συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υλικά και σιγά σιγά το αλεύρι ώσπου να γίνει ένας παχύρευστος χυλός. 2) Ρίχνουμε ελάχιστο λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε με ένα βαθύ κουτάλι λίγο από το χυλό για να φτιάξουμε τις τηγανίτες μας. Φροντίζουμε η θερμοκρασία να είναι μέτρια έτσι ώστε να ψηθούν σωστά μέσα χωρίς να καούν εξωτερικά Όταν αρχίσει να κάνει φουσκαλίτσες η επιφάνεια της τηγανίτας την γυρνάμε να ψηθεί και απο την άλλη. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία ώσπου να τελειώσει ο χυλός. Αν μας βγήκε περισσότερος απ'όσο θέλαμε μπορούμε να φυλάξουμε τον υπόλοιπο σε ένα βάζο με καπάκι στο ψυγ