Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις

Εικόνα
Στην Ελλάδα τα λέμε μπισκότι στην Ιταλία απ'οπου προέρχονται,ονομάζονται καντουτσίνι. Είναι τραγανιστά και αφράτα βουτήματα που συνοδεύουν άψογα το τσάι ή τον καφέ. Οι παραλλαγές που μπορείς να κάνεις είναι πολλές. Με άρωμα πορτοκαλιού ,και κομματάκια σοκολάτας,λεμόνι τζίντζερ βανίλια,με ξηρούς καρπούς και σταφίδες ή γκάνμπερις,κανέλα γαρίφαλο. Ακόμη και μαστίχα,μαχλέπι,πορτοκάλι σαν να τρως τσουρεκάκι! Είναι  πολύ εύκολη η διαδικασία και λίγα τα υλικά που χρειάζονται.Ας τα δούμε αναλυτικά! Θα χρειαστείς... 180γρ ελαιόλαδο 200γρ καστανή ή λευκή ζάχαρη (για κάτι πιο υγιεινό,μπορείς να αντικαταστήσεις την μισή ποσότητα της ζάχαρης με πολτό μήλου,σε αυτή την περίπτωση θα είναι ελαφρώς γλυκά,αλλα σίγουρα πιο υγιεινά,εσύ επιλέγεις!) 3 κ.γ μπείκιν πάουντερ ξύσμα ενός πορτοκαλιού 1 βανίλια χυμό απο 2 πορτοκάλια 1 κ.γ σόδα 100γρ κακάο Περίπου 500γρ αλεύρι ολικής ή για όλες τις χρήσεις. (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλεύρι βρώμης αλλα θα μοιράσεις την ποσότ

Μπατσίνα με σπανάκι



                           

Γρήγορη πίτα χωρίς φύλλο. Η Μπατσίνα έρχεται απο την όμορφη Καρδίτσα όπου εκεί την φτιάχνουν με κολοκύθι. Την συνταγή μου την έδωσε μια καλή μου φίλη και εγώ απλά της πρόσθεσα σπανάκι και λίγα έξτρα υλικά.


Γράψε τα υλικά :

▪ 500γρ σπανάκι χοντροκομμένο και ζεματισμένο
▪ 1 μεγάλο πράσο κομμένο σε φέτες 
▪ Δυόσμο 
▪ Άνιθο 
▪ 1 1/2 ποτήρι του νερού γάλα εβαπορέ αραιωμένο
▪ 1 ποτήρι κρασιού ηλιέλαιο 
▪ 3 αυγά 
1 κ.γ μπέικιν πάουντερ 
▪ Αλάτι και πιπέρι 
▪ 300γρ θρυμματισμένη φέτα 
▪ Αλεύρι όσο χρειαστεί να γίνει ένας παχύς χυλός 

 Ξεκινάμε την εκτέλεση :


1. Ζεματιζουμε ελαφρά το σπανάκι με το πράσο να μαλακώσουν. 

2. Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε το σπανάκι αφού το στραγγίξουμε να φύγουν τα υγρά του,τον δυόσμο, την φέτα,τα αυγά,το άνηθο, αλατοπίπερο,το γάλα,το λάδι,το μπέικιν και αλεύρι όσο χρειάζεται ώσπου να γίνεις παχύς χυλός. 





3. Λαδώνουμε ενα πυρίμαχο ταψάκι και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο την επιφάνεια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς ώσπου να ροδίσει. 

                                  
https://cookstories2.blogspot.com




By Popi Pt.





Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικά κριτσίνια ολικής

Κέικ μήλου με αλεύρι ολικής

Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις