Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτεμβρίου 23, 2018

Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις

Εικόνα
Στην Ελλάδα τα λέμε μπισκότι στην Ιταλία απ'οπου προέρχονται,ονομάζονται καντουτσίνι. Είναι τραγανιστά και αφράτα βουτήματα που συνοδεύουν άψογα το τσάι ή τον καφέ. Οι παραλλαγές που μπορείς να κάνεις είναι πολλές. Με άρωμα πορτοκαλιού ,και κομματάκια σοκολάτας,λεμόνι τζίντζερ βανίλια,με ξηρούς καρπούς και σταφίδες ή γκάνμπερις,κανέλα γαρίφαλο. Ακόμη και μαστίχα,μαχλέπι,πορτοκάλι σαν να τρως τσουρεκάκι! Είναι  πολύ εύκολη η διαδικασία και λίγα τα υλικά που χρειάζονται.Ας τα δούμε αναλυτικά! Θα χρειαστείς... 180γρ ελαιόλαδο 200γρ καστανή ή λευκή ζάχαρη (για κάτι πιο υγιεινό,μπορείς να αντικαταστήσεις την μισή ποσότητα της ζάχαρης με πολτό μήλου,σε αυτή την περίπτωση θα είναι ελαφρώς γλυκά,αλλα σίγουρα πιο υγιεινά,εσύ επιλέγεις!) 3 κ.γ μπείκιν πάουντερ ξύσμα ενός πορτοκαλιού 1 βανίλια χυμό απο 2 πορτοκάλια 1 κ.γ σόδα 100γρ κακάο Περίπου 500γρ αλεύρι ολικής ή για όλες τις χρήσεις. (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλεύρι βρώμης αλλα θα μοιράσεις την ποσότ

Πίτσα Margaret

Εικόνα
                            Το Σαββάτο είναι μέρα πίτσας για το σπιτικό μας! Όμως είμαστε λίγο απαιτητικοί,θέλαμε η πίτσα που τρώμε να μοιάζει σαν κι αυτή που γίνεται στον ξυλόφουρνο! Μετά από πολλές δοκιμές ε ναι λοιπόν τα κατάφερα και ήρθε η στιγμή να στην παρουσιάσω! Να ξέρεις ότι το μυστικό είναι στο ψήσιμο.😉 Γράψε τα υλικά για την ζύμη: ▪ 1 φακελάκι ξερή μαγιά ▪ 1/3 ποτήρι του κρασιού ξύδι ▪ 1/2 ποτήρι του κρασιού ηλιέλαιο ▪ 1 κ.γ ζάχαρη ▪ 1/2 κ.γ αλάτι ▪ αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο χρειαστεί για να γίνει αφράτη ζύμη ▪ 1 ποτήρι χλιαρό νερό Ξεκινάμε την εκτέλεση : 1. Σε ένα βαθύ μπολ ρίξε το νερό και τη μαγιά και ανακάτεψε με μία ξύλινη κουτάλα να διαλυθεί.               Έπειτα πρόσθεσε 1 κουταλιά αλεύρι και με ένα αναδευτήρι ανακάτεψε καλά, στη συνέχεια ρίξε το αλάτι με τη ζάχαρη το ξύδι με το λάδι και ανακάτεψε ξανά με το αναδευτήρι. Όταν ενωθούν όλα τα υλικά και γίνει ένας χυλός τότε πρόσθεσε σιγά-σιγά το αλεύρι ώσπου να φτιάξεις ένα αφράτο ζυμάρι. Στη συνέχεια με

Φασολάδα η παραδοσιακή

Εικόνα
Μπορεί να είμαστε στο τέλος του Σεπτέμβρη ένα βηματάκι μετά τις διακοπές του καλοκαιριού ο καιρός όμως έχει άλλη άποψη και απο βηματάκι το έκανε ολόκληρο σάλτο μορτάλε! Γι'αυτό και ξεκίνησαν από τώρα τα χειμωνιάτικα πιάτα με την καυτερή τους πινελιά όπως προστάζει το σκηνικό της ημέρας!  Παρεξηγημένο φαγητό για πολλούς η φασολάδα ακόμη και για μένα πριν κάποια χρόνια όμως οι κυρίες για να λάμψουν θέλουν μια έξτρα πινελιά και ωραίο συνοδό! 😉 Γράψε τα υλικά! ▪ 500γρ φασόλια μικρά ▪ 1 πράσο ψιλοκομμένο  ▪ 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη  ▪ 1 πιπεριά φλωρίνης κομμένη σε κυβάκια  ▪ 1 σκελίδα σκόρδου πολτοποιημένη  ▪ 1 ντομάτα τριμμένη ή ένα κον κασέ  ▪ 2 καρότα κομμένα σε κύβους (αν δεν σου πολυαρέσει να τα βλέπεις τότε μπορείς να τα τρίψεις στον τρίφτη,έτσι θα "κρυφτούν" μέσα στο ζουμί)  ▪ λίγο σέλινο ψιλοκομμένο  ▪ από 1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα γλυκιά, μπούκοβο καυτερό(προαιρετικά),κουρκουμά,πιπέρι άκοπο,αλάτι ▪ 1 κύβο βοδινού  ▪ 1 ποτήρι του κρασ

Λαζάνια με κιμά και κολοκύθι

Εικόνα
Κάτι σαν παστίτσιο... κάτι σαν μουσακάς..άν θέλετε προσθέστε και μελιτζάνες θα είναι καταπληκτικό!!! Γράψε τα υλικά : ▪ 1 συσκευασία λαζάνια ▪ 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά ▪ 1 κον κασε(κομματιαστή ντομάτα) ή δύο ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη ▪ 1 ζωμό βοδινού ▪ 1 σκελίδα σκόρδου πολτοποιημένη ▪ 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο ▪ 1/2 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο ▪ 1 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο ▪ 3 κολοκύθια κομμένα σε φέτες ▪ 200 γραμμάρια τριμμένο κεφαλοτύρι ή όποιο άλλο τυρί σας αρέσει ▪ αλάτι και πιπέρι Για την αραιή μπεσαμέλ: ▪ 1 λίτρο γάλα ▪ 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ▪ 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι ▪ 1 αυγό Ξεκινάμε την εκτέλεση: 1. Αρχικά τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το σκόρδο και τον κιμά σε μία μικρή κατσαρολίτσα,στη συνέχεια προσθέτουμε το κον κασέ το ζωμό βοδινού αλάτι πιπέρι το ελαιόλαδο και αφήνουμε τον κιμά να σιγοβράσει. Όταν ο κιμάς είναι έτοιμος τον αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε τον μαϊντανό. Ετοιμάζουμε και τα κολοκύθια.Τα καθ

Μπουγάτσα με σοκολάτα

Εικόνα
Η αγαπημένη σε όλους μας μπουγάτσα αυτή τη φορά με γεύση σοκολάτα!  Γράψε τα υλικά για την ζύμη: ▪ 500γρ αλεύρι  ▪ 4 κ.σ βούτυρο λιωμένο  ▪ 1 κ.γ ζάχαρη  ▪ 1/2  κ.γ αλάτι   Για την κρέμα: ▪ 1 λίτρο φρέσκο γάλα ▪ 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό ▪ 1 κούπα ζάχαρη ▪ 1/2 κούπα κακάο ▪ 4 κ.σ βούτυρο λιωμένο ▪ 1 βανίλια Ξεκινάμε την εκτέλεση: 1. Ξεκινάμε να φτιάξουμε την ζύμη μας βάζοντας σε ένα βαθύ μπολ το βούτυρο λιωμένο το αλάτι τη ζάχαρη και σιγά-σιγά το αλεύρι ώσπου να έχουμε μία μαλακή ζύμη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί μέχρι να φτιάξουμε την κρέμα της μπουγάτσας. 2. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα το σιμιγδάλι τη ζάχαρη τη βανίλια το κακάο και ανακατεύουμε με ένα αναδευτήρι να ενωθούν όλα τα υλικά.Μόλις αρχίσει να βράζει και γίνεται παχύρευστη κρέμα αποσύρουμε από το μάτι και αφήνουμε να κρυώσει. 3. Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε δύο κομμάτια και με τη βοήθεια ενός πλάστη και αρκετό αλεύρι ανοίγουμε το φύλλο μας. 4.Λαδώνουμε τον πάτο ενός ταψιού και στρώνουμε