Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις

Εικόνα
Στην Ελλάδα τα λέμε μπισκότι στην Ιταλία απ'οπου προέρχονται,ονομάζονται καντουτσίνι. Είναι τραγανιστά και αφράτα βουτήματα που συνοδεύουν άψογα το τσάι ή τον καφέ. Οι παραλλαγές που μπορείς να κάνεις είναι πολλές. Με άρωμα πορτοκαλιού ,και κομματάκια σοκολάτας,λεμόνι τζίντζερ βανίλια,με ξηρούς καρπούς και σταφίδες ή γκάνμπερις,κανέλα γαρίφαλο. Ακόμη και μαστίχα,μαχλέπι,πορτοκάλι σαν να τρως τσουρεκάκι! Είναι  πολύ εύκολη η διαδικασία και λίγα τα υλικά που χρειάζονται.Ας τα δούμε αναλυτικά! Θα χρειαστείς... 180γρ ελαιόλαδο 200γρ καστανή ή λευκή ζάχαρη (για κάτι πιο υγιεινό,μπορείς να αντικαταστήσεις την μισή ποσότητα της ζάχαρης με πολτό μήλου,σε αυτή την περίπτωση θα είναι ελαφρώς γλυκά,αλλα σίγουρα πιο υγιεινά,εσύ επιλέγεις!) 3 κ.γ μπείκιν πάουντερ ξύσμα ενός πορτοκαλιού 1 βανίλια χυμό απο 2 πορτοκάλια 1 κ.γ σόδα 100γρ κακάο Περίπου 500γρ αλεύρι ολικής ή για όλες τις χρήσεις. (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλεύρι βρώμης αλλα θα μοιράσεις την ποσότ

Λαζάνια με κιμά και κολοκύθι



Κάτι σαν παστίτσιο... κάτι σαν μουσακάς..άν θέλετε προσθέστε και μελιτζάνες θα είναι καταπληκτικό!!!

Γράψε τα υλικά :

▪ 1 συσκευασία λαζάνια
▪ 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
▪ 1 κον κασε(κομματιαστή ντομάτα) ή δύο ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
▪ 1 ζωμό βοδινού
▪ 1 σκελίδα σκόρδου πολτοποιημένη
▪ 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
▪ 1/2 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
▪ 1 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
▪ 3 κολοκύθια κομμένα σε φέτες
▪ 200 γραμμάρια τριμμένο κεφαλοτύρι ή όποιο άλλο τυρί σας αρέσει
▪ αλάτι και πιπέρι

Για την αραιή μπεσαμέλ:

▪ 1 λίτρο γάλα
▪ 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
▪ 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
▪ 1 αυγό


Ξεκινάμε την εκτέλεση:

1. Αρχικά τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το σκόρδο και τον κιμά σε μία μικρή κατσαρολίτσα,στη συνέχεια προσθέτουμε το κον κασέ το ζωμό βοδινού αλάτι πιπέρι το ελαιόλαδο και αφήνουμε τον κιμά να σιγοβράσει. Όταν ο κιμάς είναι έτοιμος τον αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε τον μαϊντανό.
Ετοιμάζουμε και τα κολοκύθια.Τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε φέτες,τα βάζουμε σε μία λαμαρίνα αλατοπιπερώνουμε ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στο γκριλ.
 2. Σε μία άλλη μικρή κατσαρόλα φτιάχνουμε μία αραιή μπεσαμέλ,βάζουμε πρώτα το γάλα το βούτυρο και τις 4 κουταλιές αλεύρι,με ένα αναδευτήρι ανακατεύουμε ώσπου να βγει μια αραιή κρέμα.Στη συνέχεια αποσύρουμε από το μάτι και σπάμε το αυγό ανακατεύοντας συνεχώς ενωθεί με την μπεσαμέλ.
3. Σε ένα πυρίμαχο ταψί ρίχνουμε λίγη από την σάλτσα του κιμά και πάνω μία στρώση από λαζάνια,κιμά, μία στρώση κολοκυθιά,τριμμένο τυρί ξανά λαζάνια κιμά κολοκυθιά τυρί.






Βάζουμε την μπεσαμέλ ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 190 βαθμούς ώσπου να σκουρύνει η μπεσαμέλ.

By Popi Pt

https://cookstories2.blogspot.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικά κριτσίνια ολικής

Κέικ μήλου με αλεύρι ολικής

Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις