Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις

Εικόνα
Στην Ελλάδα τα λέμε μπισκότι στην Ιταλία απ'οπου προέρχονται,ονομάζονται καντουτσίνι. Είναι τραγανιστά και αφράτα βουτήματα που συνοδεύουν άψογα το τσάι ή τον καφέ. Οι παραλλαγές που μπορείς να κάνεις είναι πολλές. Με άρωμα πορτοκαλιού ,και κομματάκια σοκολάτας,λεμόνι τζίντζερ βανίλια,με ξηρούς καρπούς και σταφίδες ή γκάνμπερις,κανέλα γαρίφαλο. Ακόμη και μαστίχα,μαχλέπι,πορτοκάλι σαν να τρως τσουρεκάκι! Είναι  πολύ εύκολη η διαδικασία και λίγα τα υλικά που χρειάζονται.Ας τα δούμε αναλυτικά! Θα χρειαστείς... 180γρ ελαιόλαδο 200γρ καστανή ή λευκή ζάχαρη (για κάτι πιο υγιεινό,μπορείς να αντικαταστήσεις την μισή ποσότητα της ζάχαρης με πολτό μήλου,σε αυτή την περίπτωση θα είναι ελαφρώς γλυκά,αλλα σίγουρα πιο υγιεινά,εσύ επιλέγεις!) 3 κ.γ μπείκιν πάουντερ ξύσμα ενός πορτοκαλιού 1 βανίλια χυμό απο 2 πορτοκάλια 1 κ.γ σόδα 100γρ κακάο Περίπου 500γρ αλεύρι ολικής ή για όλες τις χρήσεις. (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλεύρι βρώμης αλλα θα μοιράσεις την ποσότ

Μπουγάτσα με σοκολάτα



Η αγαπημένη σε όλους μας μπουγάτσα αυτή τη φορά με γεύση σοκολάτα! 

Γράψε τα υλικά για την ζύμη:

▪ 500γρ αλεύρι 
▪ 4 κ.σ βούτυρο λιωμένο 
▪ 1 κ.γ ζάχαρη 
▪ 1/2  κ.γ αλάτι 

 Για την κρέμα:

▪ 1 λίτρο φρέσκο γάλα
▪ 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
▪ 1 κούπα ζάχαρη
▪ 1/2 κούπα κακάο
▪ 4 κ.σ βούτυρο λιωμένο
▪ 1 βανίλια

Ξεκινάμε την εκτέλεση:

1. Ξεκινάμε να φτιάξουμε την ζύμη μας βάζοντας σε ένα βαθύ μπολ το βούτυρο λιωμένο το αλάτι τη ζάχαρη και σιγά-σιγά το αλεύρι ώσπου να έχουμε μία μαλακή ζύμη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί μέχρι να φτιάξουμε την κρέμα της μπουγάτσας.

2. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα το σιμιγδάλι τη ζάχαρη τη βανίλια το κακάο και ανακατεύουμε με ένα αναδευτήρι να ενωθούν όλα τα υλικά.Μόλις αρχίσει να βράζει και γίνεται παχύρευστη κρέμα αποσύρουμε από το μάτι και αφήνουμε να κρυώσει.

3. Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε δύο κομμάτια και με τη βοήθεια ενός πλάστη και αρκετό αλεύρι ανοίγουμε το φύλλο μας.


4.Λαδώνουμε τον πάτο ενός ταψιού και στρώνουμε το πρώτο φύλλο ρίχνουμε μέσα την κρέμα και στη συνέχεια το δεύτερο φύλλο,βουτυρώνουμε καλά χαράζουμε την πίτα με την ανάποδη μεριά ενός μαχαιριού και την βάζουμε στο φούρνο.
 
Ψήνουμε στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς ώσπου να ροδίσει.

Έχει έντονη σοκολατένια γεύση, και δεν βγαίνει πολύ γλυκιά αλλα τόσο όσο! 
Μπορείτε να προσθέσετε στην κρέμα ξύσμα ενός πορτοκαλιού ή λεμονιού για ακόμη πιο ξεχωριστή γεύση!  😉

By Popi Pt. 

https://cookstories2.blogspot.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικά κριτσίνια ολικής

Κέικ μήλου με αλεύρι ολικής

Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις