Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις

Εικόνα
Στην Ελλάδα τα λέμε μπισκότι στην Ιταλία απ'οπου προέρχονται,ονομάζονται καντουτσίνι. Είναι τραγανιστά και αφράτα βουτήματα που συνοδεύουν άψογα το τσάι ή τον καφέ. Οι παραλλαγές που μπορείς να κάνεις είναι πολλές. Με άρωμα πορτοκαλιού ,και κομματάκια σοκολάτας,λεμόνι τζίντζερ βανίλια,με ξηρούς καρπούς και σταφίδες ή γκάνμπερις,κανέλα γαρίφαλο. Ακόμη και μαστίχα,μαχλέπι,πορτοκάλι σαν να τρως τσουρεκάκι! Είναι  πολύ εύκολη η διαδικασία και λίγα τα υλικά που χρειάζονται.Ας τα δούμε αναλυτικά! Θα χρειαστείς... 180γρ ελαιόλαδο 200γρ καστανή ή λευκή ζάχαρη (για κάτι πιο υγιεινό,μπορείς να αντικαταστήσεις την μισή ποσότητα της ζάχαρης με πολτό μήλου,σε αυτή την περίπτωση θα είναι ελαφρώς γλυκά,αλλα σίγουρα πιο υγιεινά,εσύ επιλέγεις!) 3 κ.γ μπείκιν πάουντερ ξύσμα ενός πορτοκαλιού 1 βανίλια χυμό απο 2 πορτοκάλια 1 κ.γ σόδα 100γρ κακάο Περίπου 500γρ αλεύρι ολικής ή για όλες τις χρήσεις. (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλεύρι βρώμης αλλα θα μοιράσεις την ποσότ

Πίτσα Margaret


                           

Το Σαββάτο είναι μέρα πίτσας για το σπιτικό μας! Όμως είμαστε λίγο απαιτητικοί,θέλαμε η πίτσα που τρώμε να μοιάζει σαν κι αυτή που γίνεται στον ξυλόφουρνο!

Μετά από πολλές δοκιμές ε ναι λοιπόν τα κατάφερα και ήρθε η στιγμή να στην παρουσιάσω!

Να ξέρεις ότι το μυστικό είναι στο ψήσιμο.😉



Γράψε τα υλικά για την ζύμη:

▪ 1 φακελάκι ξερή μαγιά
▪ 1/3 ποτήρι του κρασιού ξύδι
▪ 1/2 ποτήρι του κρασιού ηλιέλαιο
▪ 1 κ.γ ζάχαρη
▪ 1/2 κ.γ αλάτι
▪ αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο χρειαστεί για να γίνει αφράτη ζύμη
▪ 1 ποτήρι χλιαρό νερό


Ξεκινάμε την εκτέλεση :

1. Σε ένα βαθύ μπολ ρίξε το νερό και τη μαγιά και ανακάτεψε με μία ξύλινη κουτάλα να διαλυθεί.


             
Έπειτα πρόσθεσε 1 κουταλιά αλεύρι και με ένα αναδευτήρι ανακάτεψε καλά, στη συνέχεια ρίξε το αλάτι με τη ζάχαρη το ξύδι με το λάδι και ανακάτεψε ξανά με το αναδευτήρι.










Όταν ενωθούν όλα τα υλικά και γίνει ένας χυλός τότε πρόσθεσε σιγά-σιγά το αλεύρι ώσπου να φτιάξεις ένα αφράτο ζυμάρι.




Στη συνέχεια μετέφερε το ζυμάρι σου σε μία επιφάνεια εργασίας με αρκετό αλεύρι και άρχισε να πλάθεις για τουλάχιστον 2 λεπτά.



Άσε το ζυμάρι για 2 ώρες να ξεκουραστεί.


2. Άνοιξε το φούρνο σου σε δυνατή θερμοκρασία στους 250 βαθμούς στις αντιστάσεις και άσε τη σχάρα του φούρνου να ζεσταθεί πολύ καλά για 20 λεπτά, στη συνέχεια πάρε το ζυμάρι σου που ήδη έχει φουσκώσει, ρίξε αρκετό αλεύρι επάνω στην επιφάνεια εργασίας σου και ξεκινά να ανοίγεις το ζυμάρι με τα χέρια σου ώσπου να φτιάξεις ένα ορθογώνιο μεγάλο κομμάτι.


Με την βοήθεια ενός πλάστη τύλιξε ελαφρά το ζυμάρι πάνω του και μετέφερε το στη σχάρα.



Τοποθέτησε τη σχάρα σου στην δεύτερη σκάλα του φούρνου κοντά στον πάτο και άφησε το ζυμάρι να ψηθεί ώσπου να αρχίσει να παίρνει ελαφρώς χρώμα.


3.Πρόσθεσε την σάλτσα (τη συνταγή θα την βρεις στην Σάλτσα βάση για πίτσες)



Αν θέλεις να βάλεις και άλλα υλικά μπορείς να το κάνεις αλλιώς ρίχνεις το τυρί και ξανά βάζεις στο φούρνο.
Μόλις λιώσει το τυρί,η πίτσα σου είναι έτοιμη!!












By Popi Pt

https://cookstories2.blogspot.com





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικά κριτσίνια ολικής

Κέικ μήλου με αλεύρι ολικής

Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις