Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις

Εικόνα
Στην Ελλάδα τα λέμε μπισκότι στην Ιταλία απ'οπου προέρχονται,ονομάζονται καντουτσίνι. Είναι τραγανιστά και αφράτα βουτήματα που συνοδεύουν άψογα το τσάι ή τον καφέ. Οι παραλλαγές που μπορείς να κάνεις είναι πολλές. Με άρωμα πορτοκαλιού ,και κομματάκια σοκολάτας,λεμόνι τζίντζερ βανίλια,με ξηρούς καρπούς και σταφίδες ή γκάνμπερις,κανέλα γαρίφαλο. Ακόμη και μαστίχα,μαχλέπι,πορτοκάλι σαν να τρως τσουρεκάκι! Είναι  πολύ εύκολη η διαδικασία και λίγα τα υλικά που χρειάζονται.Ας τα δούμε αναλυτικά! Θα χρειαστείς... 180γρ ελαιόλαδο 200γρ καστανή ή λευκή ζάχαρη (για κάτι πιο υγιεινό,μπορείς να αντικαταστήσεις την μισή ποσότητα της ζάχαρης με πολτό μήλου,σε αυτή την περίπτωση θα είναι ελαφρώς γλυκά,αλλα σίγουρα πιο υγιεινά,εσύ επιλέγεις!) 3 κ.γ μπείκιν πάουντερ ξύσμα ενός πορτοκαλιού 1 βανίλια χυμό απο 2 πορτοκάλια 1 κ.γ σόδα 100γρ κακάο Περίπου 500γρ αλεύρι ολικής ή για όλες τις χρήσεις. (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλεύρι βρώμης αλλα θα μοιράσεις την ποσότ

Φασολάδα η παραδοσιακή





Μπορεί να είμαστε στο τέλος του Σεπτέμβρη ένα βηματάκι μετά τις διακοπές του καλοκαιριού ο καιρός όμως έχει άλλη άποψη και απο βηματάκι το έκανε ολόκληρο σάλτο μορτάλε! Γι'αυτό και ξεκίνησαν από τώρα τα χειμωνιάτικα πιάτα με την καυτερή τους πινελιά όπως προστάζει το σκηνικό της ημέρας! 
Παρεξηγημένο φαγητό για πολλούς η φασολάδα ακόμη και για μένα πριν κάποια χρόνια όμως οι κυρίες για να λάμψουν θέλουν μια έξτρα πινελιά και ωραίο συνοδό! 😉

Γράψε τα υλικά!

▪ 500γρ φασόλια μικρά
▪ 1 πράσο ψιλοκομμένο 
▪ 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη 
▪ 1 πιπεριά φλωρίνης κομμένη σε κυβάκια 
▪ 1 σκελίδα σκόρδου πολτοποιημένη 
▪ 1 ντομάτα τριμμένη ή ένα κον κασέ 
▪ 2 καρότα κομμένα σε κύβους (αν δεν σου πολυαρέσει να τα βλέπεις τότε μπορείς να τα τρίψεις στον τρίφτη,έτσι θα "κρυφτούν" μέσα στο ζουμί) 
▪ λίγο σέλινο ψιλοκομμένο 
▪ από 1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα γλυκιά, μπούκοβο καυτερό(προαιρετικά),κουρκουμά,πιπέρι άκοπο,αλάτι
▪ 1 κύβο βοδινού 
▪ 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο 
  

Ξεκινάμε την εκτέλεση:


1. Βάλε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ στο νερό να φουσκώσουν. Αν και δεν είναι τόσο απαραίτητο γιατί τα μικρά φασόλια βράζουν εύκολα εσύ όμως μπορείς να το κάνεις για να είσαι σίγουρη/ος ότι θα βράσουν γρήγορα χωρίς να σε ταλαιπωρήσουν.
2. Σε μία κατσαρόλα βάλε τα φασόλια με νερό μέχρι να τα σκεπάσει και άφησέ τα να βράσουν,αν χρειαστεί βγάλε τον αφρό που έχει στη επιφάνεια με μια τρυπητή κουτάλα.
Δοκίμασε ένα και όταν δεις πως αρχίζουν να μαλακώνουν πρόσθεσε όλα τα υλικά και χαμήλωσε την φωτιά. Άφησε το φαγητό να σιγοβράσει ώσπου να μαλακώσουν.

Συνοδευτικό 1ο: Παίρνεις μερικές φέτες ψωμί,τις ραντίζεις με ελαιόλαδο και τις πασπαλίζεις με αλάτι,σκόρδο ξερό σε σκόνη και τριμμένο πιπέρι,τις βάζεις στο φούρνο και τις ψήνεις ελαφρά.

Συνοδευτικό 2ο: Καταρχήν αγοράζεις μία ρέγγα,την φιλετάρεις,ραντίζεις με ελαιόλαδο χυμό λεμονιού και την πασπαλίζεις με φρέσκια ρίγανη.

Συνοδεύτικο 3ο: Πιπεριές φλωρίνης τουρσί (για την συνταγή πάτα στα μεζεδεκλίκια)

Και μην ξεχνάς το τσιπουράκι,Θεσσαλίας κατά προτίμηση! 
 Ε τώρα νομίζω θα αλλάξεις άποψη για την φασολάδα 😉


By Popi Pt. 
https://cookstories2.blogspot.com






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικά κριτσίνια ολικής

Κέικ μήλου με αλεύρι ολικής

Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις