Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις

Εικόνα
Στην Ελλάδα τα λέμε μπισκότι στην Ιταλία απ'οπου προέρχονται,ονομάζονται καντουτσίνι. Είναι τραγανιστά και αφράτα βουτήματα που συνοδεύουν άψογα το τσάι ή τον καφέ. Οι παραλλαγές που μπορείς να κάνεις είναι πολλές. Με άρωμα πορτοκαλιού ,και κομματάκια σοκολάτας,λεμόνι τζίντζερ βανίλια,με ξηρούς καρπούς και σταφίδες ή γκάνμπερις,κανέλα γαρίφαλο. Ακόμη και μαστίχα,μαχλέπι,πορτοκάλι σαν να τρως τσουρεκάκι! Είναι  πολύ εύκολη η διαδικασία και λίγα τα υλικά που χρειάζονται.Ας τα δούμε αναλυτικά! Θα χρειαστείς... 180γρ ελαιόλαδο 200γρ καστανή ή λευκή ζάχαρη (για κάτι πιο υγιεινό,μπορείς να αντικαταστήσεις την μισή ποσότητα της ζάχαρης με πολτό μήλου,σε αυτή την περίπτωση θα είναι ελαφρώς γλυκά,αλλα σίγουρα πιο υγιεινά,εσύ επιλέγεις!) 3 κ.γ μπείκιν πάουντερ ξύσμα ενός πορτοκαλιού 1 βανίλια χυμό απο 2 πορτοκάλια 1 κ.γ σόδα 100γρ κακάο Περίπου 500γρ αλεύρι ολικής ή για όλες τις χρήσεις. (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλεύρι βρώμης αλλα θα μοιράσεις την ποσότ

Γλυκιά κολοκυθόπιτα





Υπέροχη συνταγή! Οταν την έφτιαχνε η μητέρα μου, το σπίτι μοσχομυρίζε και'γώ ανυπομονούσα να έρθει η στιγμή που θα την δοκιμάσω!Αν θέλεις μπορείς  να προσθέσεις και λίγα ψιλοκομμένα καρύδια.

Γράψε τα υλικά:

▪ 3 γεμάτα φλ. τριμμένη κολοκύθα

▪ 2 1/2 φλ. ζάχαρη
▪ 3 κ.σ σταφίδες ξανθές
▪ 2 κ.γ κανέλα
▪ 2 κ.σ σπορέλαιο
▪ 1 πρέζα αλάτι
▪ 1 συσκευασία έτοιμο φύλλο χωριάτικο για πίτες
▪ 3 κ.σ ρύζι
▪ σουσάμι για το πασπάλισμα
▪ 1/2 φλ.τσαγιού τριμμένη καρυδόψιχα

Ξεκινάμε την εκτέλεση:


1.Τρίβουμε το κολοκύθι και το αχνίζουμε ελαφρά στην κατσαρόλα έτσι ώστε να βγάλει τα υγρά του.

Έπειτα το στραγγίζουμε και προσθέτουμε την ζάχαρη με όλα τα υπόλοιπα υλικά μας,κανέλα,σταφίδες,αλάτι,λάδι,ρύζι,αν θέλουμε τα τριμμένα καρύδια και ανακατεύουμε.

2. Σε ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο 33εκ.  βάζουμε λίγο λάδι στον πάτο και τοποθετούμε ένα ένα τα μισά φύλλα της συσκευασίας αφού πρώτα λαδώνουμε το καθένα ξεχωριστά.

Βάζουμε τη γέμιση την απλώνουμε να πάει παντού και μετά τα υπόλοιπα φύλλα της συσκευασίας πάλι λαδώνοντας το καθένα ξεχωριστά.Κλείνουμε γύρω-γύρω την πίτα μας και τρυπάμε με ένα πιρουνάκι,αλείφουμε με ελάχιστο λάδι την επιφάνεια  της πίτας μας.
Αν θέλουμε μπορούμε να πασπαλίσουμε με λίγο σουσάμι.Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα και ψήνουμε ώσπου να ροδίσει.
            

https://cookstories2.blogspot.com

By Popi Pt.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικά κριτσίνια ολικής

Κέικ μήλου με αλεύρι ολικής

Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις