Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις

Εικόνα
Στην Ελλάδα τα λέμε μπισκότι στην Ιταλία απ'οπου προέρχονται,ονομάζονται καντουτσίνι. Είναι τραγανιστά και αφράτα βουτήματα που συνοδεύουν άψογα το τσάι ή τον καφέ. Οι παραλλαγές που μπορείς να κάνεις είναι πολλές. Με άρωμα πορτοκαλιού ,και κομματάκια σοκολάτας,λεμόνι τζίντζερ βανίλια,με ξηρούς καρπούς και σταφίδες ή γκάνμπερις,κανέλα γαρίφαλο. Ακόμη και μαστίχα,μαχλέπι,πορτοκάλι σαν να τρως τσουρεκάκι! Είναι  πολύ εύκολη η διαδικασία και λίγα τα υλικά που χρειάζονται.Ας τα δούμε αναλυτικά! Θα χρειαστείς... 180γρ ελαιόλαδο 200γρ καστανή ή λευκή ζάχαρη (για κάτι πιο υγιεινό,μπορείς να αντικαταστήσεις την μισή ποσότητα της ζάχαρης με πολτό μήλου,σε αυτή την περίπτωση θα είναι ελαφρώς γλυκά,αλλα σίγουρα πιο υγιεινά,εσύ επιλέγεις!) 3 κ.γ μπείκιν πάουντερ ξύσμα ενός πορτοκαλιού 1 βανίλια χυμό απο 2 πορτοκάλια 1 κ.γ σόδα 100γρ κακάο Περίπου 500γρ αλεύρι ολικής ή για όλες τις χρήσεις. (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλεύρι βρώμης αλλα θα μοιράσεις την ποσότ

Τηγανίτες με μπανάνα






 Εύκολες γρήγορες με απλά υλικά και πάνω από όλα με γεύση που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους!



Γράψε τα υλικά :


▪ 2 ώριμες λιωμένες μπανάνες

▪ 1 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
▪ 3 αυγά
▪ 1 κ.γ μπέϊκιν πάουντερ
▪ Αλεύρι όσο πάρει για να γίνει ένας παχύρευστος χυλός
▪ λάδι για το τηγάνι


Ξεκινάμε την εκτέλεση :


1)  Σε ένα βαθύ σκεύος χτυπάμε με αναδευτήρι  τ'αυγά,στην συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υλικά και σιγά σιγά το αλεύρι ώσπου να γίνει ένας παχύρευστος χυλός.


2) Ρίχνουμε ελάχιστο λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε με ένα βαθύ κουτάλι λίγο από το χυλό για να φτιάξουμε τις τηγανίτες μας. Φροντίζουμε η θερμοκρασία να είναι μέτρια έτσι ώστε να ψηθούν σωστά μέσα χωρίς να καούν εξωτερικά

Όταν αρχίσει να κάνει φουσκαλίτσες η επιφάνεια της τηγανίτας την γυρνάμε να ψηθεί και απο την άλλη. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία ώσπου να τελειώσει ο χυλός.
Αν μας βγήκε περισσότερος απ'όσο θέλαμε μπορούμε να φυλάξουμε τον υπόλοιπο σε ένα βάζο με καπάκι στο ψυγείο και να τον χρησιμοποιήσουμε άλλη στιγμή.

3) Για να γαρνίρουμε τις τηγανίτες μας χρησιμοποιούμε υλικά της αρεσκείας μας, εγώ έχω προσθέσει καραμέλα που έχω αγοράσει έτοιμη από το εμπόριο και πραλίνα φουντουκιού,είναι ένας πολύ ωραίος συνδυασμός συνιστώ να τον δοκιμάσετε θα σας ενθουσιάσει!

                      https://cookstories2.blogspot.com


By Popi Pt.



Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικά κριτσίνια ολικής

Κέικ μήλου με αλεύρι ολικής

Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις