Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις

Εικόνα
Στην Ελλάδα τα λέμε μπισκότι στην Ιταλία απ'οπου προέρχονται,ονομάζονται καντουτσίνι. Είναι τραγανιστά και αφράτα βουτήματα που συνοδεύουν άψογα το τσάι ή τον καφέ. Οι παραλλαγές που μπορείς να κάνεις είναι πολλές. Με άρωμα πορτοκαλιού ,και κομματάκια σοκολάτας,λεμόνι τζίντζερ βανίλια,με ξηρούς καρπούς και σταφίδες ή γκάνμπερις,κανέλα γαρίφαλο. Ακόμη και μαστίχα,μαχλέπι,πορτοκάλι σαν να τρως τσουρεκάκι! Είναι  πολύ εύκολη η διαδικασία και λίγα τα υλικά που χρειάζονται.Ας τα δούμε αναλυτικά! Θα χρειαστείς... 180γρ ελαιόλαδο 200γρ καστανή ή λευκή ζάχαρη (για κάτι πιο υγιεινό,μπορείς να αντικαταστήσεις την μισή ποσότητα της ζάχαρης με πολτό μήλου,σε αυτή την περίπτωση θα είναι ελαφρώς γλυκά,αλλα σίγουρα πιο υγιεινά,εσύ επιλέγεις!) 3 κ.γ μπείκιν πάουντερ ξύσμα ενός πορτοκαλιού 1 βανίλια χυμό απο 2 πορτοκάλια 1 κ.γ σόδα 100γρ κακάο Περίπου 500γρ αλεύρι ολικής ή για όλες τις χρήσεις. (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλεύρι βρώμης αλλα θα μοιράσεις την ποσότ

Κοτόπουλο με αρωματισμένο ρύζι



                            
Το κοτόπουλο είναι ένα απο τα  αγαπημένα
υλικα της κουζίνας.Ταιριάζει με σχεδόν όλα,όπως κι αν το κάνουμε κοκκινιστό,λεμονάτο,με κρέμα γάλακτος,τηγανητό,βραστό,ψητό,στα κάρβουνα και...και...και... πάντα είναι νοστιμότατο!
 Όταν το μαγειρεύουμε πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στην καθαριότητα της επιφάνειας εργασίας μας αλλα και των σκευών που θα χρησιμοποιήσουμε μιας και το αγαπημένο σε όλους μας κοτοπουλάκι είναι και λίγο επικίνδυνο για τροφίκη δηλητηρίαση όταν είναι ωμό.Γι'αυτό φροντίζουμε να φοράμε γάντια μιας χρήσεως,να το πλένουμε κάλα πριν το μαγειρέψουμε και να καθαρίζουμε οτιδήποτε ήρθε σε επαφή με το κοτόπουλο.
Μετά από το σχολαστικό καθάρισμα είμαστε έτοιμες να διαπρέψουμε ως μαγείρισσες στην κουζίνα μας!!



Γράψε τα υλικά:
  • 2 στήθια κοτόπουλο φιλεταρισμένα
  • χυμό 1 1/2 λεμονιού
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • αλατοπίπερο
  • 2 κ.σ μουστάρδα πικάντικη
  • 1/2 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
  • 250γρ κρ.γάλακτος για μαγειρική
  • 500γρ ρύζι νυχάκι (κατά προτίμηση)
  • 1 κ.γ κάρυ (κατά προσέγγιση)
  Ξεκινάμε την εκτέλεση:

  1. Πλένουμε καλά τα φιλέτα του κοτόπουλου και τα βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο να σοταριστούν από όλες τις πλευρές.Έπειτα "σβήνουμε" το κρέας με τον χυμό λεμονιού.Προσθέτουμε το σκόρδο,την μουστάρδα,αλατοπίπερο,το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο μας.Μόλις είναι έτοιμο ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος αφήνουμε να δέσει η σάλτσα και αποσύρουμε από την φωτιά.
  2. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό μέχρι την μέση,ρίχνουμε 1 κ.γ αλάτι και 1 κ.γ κάρυ ( αν θέλουμε πιο έντονη γεύση διπλασιάζουμε την ποσότητα). Μόλις κοχλάσει το νερό προσθέτουμε το ρύζι και το αφήνουμε να μαλακώσει.Έπειτα το σουρώνουμε,ξεπλένουμε και το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα όπου το περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.
                         
https://cookstories2.blogspot.com


By Popi Pt.


  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικά κριτσίνια ολικής

Κέικ μήλου με αλεύρι ολικής

Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις