Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις

Εικόνα
Στην Ελλάδα τα λέμε μπισκότι στην Ιταλία απ'οπου προέρχονται,ονομάζονται καντουτσίνι. Είναι τραγανιστά και αφράτα βουτήματα που συνοδεύουν άψογα το τσάι ή τον καφέ. Οι παραλλαγές που μπορείς να κάνεις είναι πολλές. Με άρωμα πορτοκαλιού ,και κομματάκια σοκολάτας,λεμόνι τζίντζερ βανίλια,με ξηρούς καρπούς και σταφίδες ή γκάνμπερις,κανέλα γαρίφαλο. Ακόμη και μαστίχα,μαχλέπι,πορτοκάλι σαν να τρως τσουρεκάκι! Είναι  πολύ εύκολη η διαδικασία και λίγα τα υλικά που χρειάζονται.Ας τα δούμε αναλυτικά! Θα χρειαστείς... 180γρ ελαιόλαδο 200γρ καστανή ή λευκή ζάχαρη (για κάτι πιο υγιεινό,μπορείς να αντικαταστήσεις την μισή ποσότητα της ζάχαρης με πολτό μήλου,σε αυτή την περίπτωση θα είναι ελαφρώς γλυκά,αλλα σίγουρα πιο υγιεινά,εσύ επιλέγεις!) 3 κ.γ μπείκιν πάουντερ ξύσμα ενός πορτοκαλιού 1 βανίλια χυμό απο 2 πορτοκάλια 1 κ.γ σόδα 100γρ κακάο Περίπου 500γρ αλεύρι ολικής ή για όλες τις χρήσεις. (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλεύρι βρώμης αλλα θα μοιράσεις την ποσότ

Γιουβαρλάκια



Γιουβαρλάκια ή γιουβαρελάκια; όπως και να τα πούμε μιλάμε για το ίδιο φαγητό που αρέσει σε όλους μας και τώρα που οδεύουμε προς το φθινόπωρο σιγά σιγά θα αρχίσει να κάνει ξανά την εμφάνιση του στο τραπέζι μας!



Γράψε την συνταγή:



  • 500γρ μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 καρότα τριμμένα
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 πατάτες χοντροκομμένες
  • 2 αυγά
  • 1/2 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζανάκια του καφέ ρύζι καρολίνα
  • αλατοπίπερο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • λίγο σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1 κύβο βοδινού

Ξεκινάμε την εκτέλεση:



  1. Σε μια κατσαρόλα με νερό μέχρι την μέση ρίχνουμε τον ζωμό βοδινού,τις πατάτες,το σέλινο,το ελαιόλαδο,αλατοπίπερο και αφήνουμε να βράσουν.
  2. Σε ένα βαθύ μπόλ βάζουμε τον κιμά,το κρεμμύδι,το καρότο,1 αυγό,το ρύζι,αλατοπίπερο,τον μαϊντανό και ζυμώνουμε να ενωθούν καλά τα υλικά μας.Έπειτα φτιάχνουμε μπαλάκια και τα πανάρουμε με αλεύρι.
  3. Όταν οι πατάτες είναι σχεδόν έτοιμες ρίχνουμε μέσα τα γιουβαρλάκια και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. Ωστόσο εμείς ετοιμάζουμε το αυγολέμονό μας.
  4. Σε ένα βαθύ σκεύος σπάμε τα αυγά και με ένα αυγοδάρτη ή δύο πιρούνια τα χτυπάμε καλά, έπειτα προσθέτουμε τον χυμό από το λεμόνι και συνεχίζουμε το χτύπημα.Μόλις περάσουν τα 10 λεπτά αποσύρουμε την κατσαρόλα από το μάτι και με την κουτάλα της σούπας παίρνουμε λίγο ζουμάκι από την κατσαρόλα και το προσθέτουμε σιγά σιγά στα χτυπημένα αυγά με το λεμόνι ενώ παράλληλα ανακατεύουμε το μείγμα με τον αυγοδάρτη για να μην μας κόψει το αυγολέμονο.Προσθέτουμε τόσο ζουμί όσο χρειάζεται για να έρθουν τα αυγά στην ίδια θερμοκρασία με το φαγητό μας.Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα ανακατεύοντας να ενωθεί καλά.Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται λίγο έξτρα λεμόνι ή αλάτι το προσθέτουμε κατά προσέγγιση.
                                             
https://cookstories2.blogspot.com

By Popi Pt.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικά κριτσίνια ολικής

Κέικ μήλου με αλεύρι ολικής

Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις