Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις

Εικόνα
Στην Ελλάδα τα λέμε μπισκότι στην Ιταλία απ'οπου προέρχονται,ονομάζονται καντουτσίνι. Είναι τραγανιστά και αφράτα βουτήματα που συνοδεύουν άψογα το τσάι ή τον καφέ. Οι παραλλαγές που μπορείς να κάνεις είναι πολλές. Με άρωμα πορτοκαλιού ,και κομματάκια σοκολάτας,λεμόνι τζίντζερ βανίλια,με ξηρούς καρπούς και σταφίδες ή γκάνμπερις,κανέλα γαρίφαλο. Ακόμη και μαστίχα,μαχλέπι,πορτοκάλι σαν να τρως τσουρεκάκι! Είναι  πολύ εύκολη η διαδικασία και λίγα τα υλικά που χρειάζονται.Ας τα δούμε αναλυτικά! Θα χρειαστείς... 180γρ ελαιόλαδο 200γρ καστανή ή λευκή ζάχαρη (για κάτι πιο υγιεινό,μπορείς να αντικαταστήσεις την μισή ποσότητα της ζάχαρης με πολτό μήλου,σε αυτή την περίπτωση θα είναι ελαφρώς γλυκά,αλλα σίγουρα πιο υγιεινά,εσύ επιλέγεις!) 3 κ.γ μπείκιν πάουντερ ξύσμα ενός πορτοκαλιού 1 βανίλια χυμό απο 2 πορτοκάλια 1 κ.γ σόδα 100γρ κακάο Περίπου 500γρ αλεύρι ολικής ή για όλες τις χρήσεις. (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλεύρι βρώμης αλλα θα μοιράσεις την ποσότ

Σάλτσα βάση για πίτσα




Κόκκινη σάλτσα που μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε ως βάση για τις πίτσες σας,μπορεί όμως να μπει και σε μακαρονάδες,Αν προσθέσετε κρ.γάλακτος κάνει πεντανόστιμα τα κανελόνια ή τα λαζάνια φούρνου.

Yλικά:


  • 2 τριμμένες ντομάτες ή μια συσκευασία χυμό ντομάτας
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ.σ βούτυρο
  • λίγα φύλλα δυόσμου ή βασιλικού
  • αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:

Σε μια μικρή κατσαρόλα σοτάρουμε τις σκελίδες του σκόρδου με το βούτυρο,μόλις το σκόρδο αρχίσει να σκουραίνει προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας το αλατοπίπερο και τον βασιλικό.
Αφήνουμε να βράσει η σάλτσα μας σε μέτρια θερμοκρασία και λίγο πριν να είναι έτοιμη αφαιρούμε το σκόρδο. 
 Με αυτή την σάλτσα γίνεται η καλύτερη πίτσα μαργαρίτα!
                                
                             https://cookstories2.blogspot.com


By Popi Pt.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικά κριτσίνια ολικής

Κέικ μήλου με αλεύρι ολικής

Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις