Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις

Εικόνα
Στην Ελλάδα τα λέμε μπισκότι στην Ιταλία απ'οπου προέρχονται,ονομάζονται καντουτσίνι. Είναι τραγανιστά και αφράτα βουτήματα που συνοδεύουν άψογα το τσάι ή τον καφέ. Οι παραλλαγές που μπορείς να κάνεις είναι πολλές. Με άρωμα πορτοκαλιού ,και κομματάκια σοκολάτας,λεμόνι τζίντζερ βανίλια,με ξηρούς καρπούς και σταφίδες ή γκάνμπερις,κανέλα γαρίφαλο. Ακόμη και μαστίχα,μαχλέπι,πορτοκάλι σαν να τρως τσουρεκάκι! Είναι  πολύ εύκολη η διαδικασία και λίγα τα υλικά που χρειάζονται.Ας τα δούμε αναλυτικά! Θα χρειαστείς... 180γρ ελαιόλαδο 200γρ καστανή ή λευκή ζάχαρη (για κάτι πιο υγιεινό,μπορείς να αντικαταστήσεις την μισή ποσότητα της ζάχαρης με πολτό μήλου,σε αυτή την περίπτωση θα είναι ελαφρώς γλυκά,αλλα σίγουρα πιο υγιεινά,εσύ επιλέγεις!) 3 κ.γ μπείκιν πάουντερ ξύσμα ενός πορτοκαλιού 1 βανίλια χυμό απο 2 πορτοκάλια 1 κ.γ σόδα 100γρ κακάο Περίπου 500γρ αλεύρι ολικής ή για όλες τις χρήσεις. (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλεύρι βρώμης αλλα θα μοιράσεις την ποσότ

Μπισκότα βουτύρου με μαρμελάδα (σαμπλέ)



Υπέροχα γεμιστά μπισκότα βουτύρου με γέμιση μαρμελάδα φράουλα. Μπορείτε να βάλετε οποία γεύση μαρμελάδας θέλετε εσείς ή πραλίνα φουντουκιού. Συνοδεύουν τέλεια το καφεδάκι σας.

Για περίπου 25 μπισκότα θα χρειαστούμε:

▪ 380 γρ. αλεύρι Γιώτης για όλες τις χρήσεις
▪ 250 γρ. βούτυρο super fresko 
▪ 150 γρ. ζάχαρη άχνη 
▪ 2 κρόκους αυγών
▪ Μαρμελάδα της αρεσκείας μας
▪ Λίγη ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:


1. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου τη ζάχαρη άχνη τους 2 κρόκους αυγών το αλεύρι και χτυπάμε με το γάντζο ώσπου να γίνει μία βουτυράτη ζύμη.
 

 

2. Με τον πλάστη μας σε μία επιφάνεια εργασίας ανοίγουμε φύλλο πάχους περίπου 1,5 εκ και με ένα κουπάτ φτιάχνουμε σχέδια για τα μπισκοτάκια μας. Στα μισά από τα μπισκότα που θα φτιάξουμε κάνουμε μία τρύπα στη μέση τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για καπάκια.

 

3. Τοποθετούμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά.
4. Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν και έπειτα βάζουμε μαρμελάδα στα μισά και μετά κλείνουμε με τα καπάκια,τέλος πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

By Popi Pt ♥

https://cookstories2.blogspot.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικά κριτσίνια ολικής

Κέικ μήλου με αλεύρι ολικής

Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις