Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις

Εικόνα
Στην Ελλάδα τα λέμε μπισκότι στην Ιταλία απ'οπου προέρχονται,ονομάζονται καντουτσίνι. Είναι τραγανιστά και αφράτα βουτήματα που συνοδεύουν άψογα το τσάι ή τον καφέ. Οι παραλλαγές που μπορείς να κάνεις είναι πολλές. Με άρωμα πορτοκαλιού ,και κομματάκια σοκολάτας,λεμόνι τζίντζερ βανίλια,με ξηρούς καρπούς και σταφίδες ή γκάνμπερις,κανέλα γαρίφαλο. Ακόμη και μαστίχα,μαχλέπι,πορτοκάλι σαν να τρως τσουρεκάκι! Είναι  πολύ εύκολη η διαδικασία και λίγα τα υλικά που χρειάζονται.Ας τα δούμε αναλυτικά! Θα χρειαστείς... 180γρ ελαιόλαδο 200γρ καστανή ή λευκή ζάχαρη (για κάτι πιο υγιεινό,μπορείς να αντικαταστήσεις την μισή ποσότητα της ζάχαρης με πολτό μήλου,σε αυτή την περίπτωση θα είναι ελαφρώς γλυκά,αλλα σίγουρα πιο υγιεινά,εσύ επιλέγεις!) 3 κ.γ μπείκιν πάουντερ ξύσμα ενός πορτοκαλιού 1 βανίλια χυμό απο 2 πορτοκάλια 1 κ.γ σόδα 100γρ κακάο Περίπου 500γρ αλεύρι ολικής ή για όλες τις χρήσεις. (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλεύρι βρώμης αλλα θα μοιράσεις την ποσότ

Κολοκυθοκεφτέδες







Τι θα χρειαστούμε:


  • 3 μεγάλα κολοκυθάκια καθαρισμένα και τριμμένα στον τρίφτη
  • 200γρ φέτα θρυμματισμένη
  • 2 φρ.κρεμμυδάκια
  • λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο ή ξερό
  • λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλατι και πιπέρι
  • αλεύρι όσο πάρει
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • 1 αυγο

Εκτέλεση:

  1. Πλένουμε και ξύνουμε εξωτερικά τα κολοκυθάκια μας,έπειτα τα τρίβουμε στο χοντρό μέρος του τρίφτη. Στραγγίζουμε από τα ζουμιά το τριμμένο κολοκύθι και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  2. θρυμματίζουμε με το πιρούνι την φέτα και την προσθέτουμε στο κολοκύθι. Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια τα μυρωδικά μας (άνηθο,δυόσμο),το αυγό, αλάτι πιπέρι και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ώσπου το μείγμα να είναι παχύ και να μην έχει καθόλου υγρά.
  3. Σε ένα τηγάνι βάζουμε να κάψει το λάδι και κατόπιν παίρνουμε με ενα κουτάλι της σούπας από το μείγμα και το ρίχνουμε στο λάδι που  καίει.Μόλις ροδίσουν τους γυρνάμε και έπειτα αφού τηγανιστούν  τους τοποθετούμε σε ένα απορροφητικό χαρτί να φύγει το περίσσιο λάδι και να μην μας κάτσουν βαριοί στο στομάχι.


by Popi Pt

https://cookstories2.blogspot.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικά κριτσίνια ολικής

Κέικ μήλου με αλεύρι ολικής

Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις